Sociale wasserette in de Windhoek

LELYSTAD
Lelystad-Haven krijgt een sociale wasserette. In buurtcentrum de Windhoek wordt donderdag het startsein gegeven voor een was- en strijkservice.

De wasserette is in eerste instantie bedoeld voor ouderen en chronisch zieken uit de buurt. Terwijl hun wasjes worden gedraaid, kunnen ze in het buurthuis meedoen aan activiteiten of voor een klein bedrag een hapje eten en andere mensen ontmoeten.

Het idee ontstond toen een paar mensen in de buurt merkten dat de was vaak een probleem werd voor ouderen en zieken wanneer zij gekort werden op huishoudelijke hulp. De gemeente steunt het initiatief en betaalde voor de wasmachine en de droger. Vrijwilligers zorgen voor de uitvoering.

reacties (4)

 • .\/\/.

   

  Het is allemaal prachtig, de gemeenschapszin, de warme instelling van de vrijwilligers....maar de kern van het verhaal is dat de overheid zich overal terugtrekt behalve uit mijn loonstrookje.

  reageer
 • Pzaal

   

  Wat Rutte kapot gemaakt heeft wordt nu weer beetje goed gemaakt door vrijwilligers.

  reageer
 • SAS

   

  Aan de ene kant wel. Aan de andere kant zie je in deze moeilijke tijden mensen steeds creatiever worden en dat is dan wel weer positief

  reageer
 • Flevoburger

   

  Een droevig gevolg van het beleid van de club van Rutte & Samson. Hardstikke top dat dit dan zo wordt opgepakt!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert