Ook NOP vindt salaris directeur HVC te hoog

NOORDOOSTPOLDER
De voltallige gemeenteraad van Noordoostpolder wil dat wethouder Andries Poppe bij de aandeelhoudersvergadering van afvalverwerker HVC met grote klem erop aandringt om het salaris van de topman te verlagen.

De raad stemde unaniem in met een motie van de SP om dat bedrag te proberen te verlagen. Directeur Wim van Lieshout krijgt 262.000 euro plus 67.000 euro voor de auto van de zaak. Hij zou niet meer mogen verdienen dan de Balkenende-norm van 178.000 euro.

Eerder ontstond op Urk al ophef in de gemeenteraad over het salaris van de HVC-topman. Urk, Noordoostpolder, Lelystad en Zeewolde zijn samen met 42 andere gemeenten aandeelhouder van HVC.

reacties (5)

 • Pimpernel

   

  Plus zijn otootje ontving deze mijnheer meer als drie ton. De gemeente zou niet alleen moeten aandringen maar over moeten gaan tot daden. Als ik steel als ambtenaar bij de gemeente, wordt ik ontslagen( zou ik moeten verwachten,toch?), gewoon het contract beëindigen. Als de gemeente dit niet doet, is deze mededader. Aan corruptie komt pas een eind als deze bestreden/bestraft wordt. Ook moet de belastingdienst aangesproken worden op haar aandeel in deze zaak, deze wist ervan maar ondernam niets. En wij zouden de Grieken mogen nawijzen? shame!

  reageer
 • Jaarrekening

   

  Blijkbaar heeft Omroep Flevoland de jaarrekening niet gelezen. Staat duidelijk in hij geen 67.000 krijgt voor de auto maar dat dat de waarde van de auto is, maar ook dat de wet normering topinkomens hier niet van toepassing is.

  reageer
 • grondstof

   

  11 jaar gewoon toegestaan en nu plots omdat het bekend werd spreken alle gemeenten zich er tegen uit. De 1 na de ander doet het plotseling, wat zijn ze ook hypocriet allemaal. Gemeente Hollands Kroon had er in eerste instantie geen moeite mee maar begint nu toch onder druk van de publieke opinie haar mening om te buigen. Stelletje huichelaars dus met zijn allen.

  reageer
 • KC

   

  Je hebt gelijk, maar beter te laat dan nooit. Laten de andere gemeentes, incl. Lelystad, ook maar protesteren.

  reageer
 • Rob

   

  Die zelfde aandeelhouders dus lees Gemeentens zijn eerder akkoord gegaan in de jaarlijkse aandeelhouders vergadering met dat zelfde salaries plus auto. Dus waar zeuren ze over. Ze hebben zitten slapen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert