Banengroei in horeca, zorg en bouw

FLEVOLAND • Di 31 mei 2016 | 11:51 • Dinsdag 31 mei 2016 | 11:51
Het aantal Flevolandse banen in de horeca, zorg en bouw zit in de lift. Dat meldt het UWV, het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen. 

Dit jaar verwacht het UWV 2600 banen extra, volgend jaar komen er nog eens 2200 banen bij. De instantie concludeert dat Flevoland een eigen economie ontwikkelt en steeds minder afhankelijk is van werkgelegenheid in de randstad.

De kansen voor de komende jaren in Flevoland zijn er volgens het UWV vooral voor mensen die een eigen bedrijf beginnen. Minder vraag is er naar bijvoorbeeld receptionisten en congiërges.

Een voorbeeld daarvan is restaurant AanEen in Emmeloord. Het bedrijf opende twee weken geleden de deuren op de plek waar oorspronkelijk plannen waren om een filiaal van Burger King te openen. En ook McDonalds had de locatie op het oog. Maar het is uiteindelijk AanEen die het aandurft om op deze locatie een restaurant te beginnen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel