Fietstunnel Dunloppad onder A6 weer open

ALMERE
Fietsers uit Almere Haven kunnen weer via een tunnel onder de A6 naar Almere Stad fietsen. De fietstunnel van het Dunloppad in Kromslootpark is woensdagmorgen officieel heropend. Dat gebeurde twee maanden eerder dan gepland.

De tunnel was vijftien maanden dicht vanwege de verbreding van de A6. Omdat ook de tunnel op het verderop gelegen Guilmetpad gesloten was, moesten fietsers al die tijd een behoorlijk eind omrijden. De omweg via het Burgerspad werd versierd met ludieke verkeersborden en kreeg ook tijdelijk extra verlichting.

Volgens Rijkswaterstaat is nog onbekend wanneer de tunnel op het Guilmetpad van Haven naar Poort weer opengaat.

reacties (4)

 • Greet

   

  Helaas is een deel van de tunnel onder water komen te staan door de regen. De afwatering is dus niet in orde. Heb het gemeld bij de gemeente.

  reageer
 • Ikke nie meer snap

   

  Het is allemaal ook niet gauw goed he.... Wat een geklaag allemaal weer. Ik vind het top dat de tunnel weer klaar is. Goed zo.. Wie weet gebruik ik deze tunnel binnenkort ook wel weer.

  reageer
 • Hannes

   

  Om daar gebruik van te maken, hoef je niet veel te snappen. Daar kan je helemaal van opleven.

 • Danny

   

  Straks gaan ze nog bij iedere boom die geplant word een lintjedoor knippen.

  reageer
 • Koos

   

  En terecht! Positieve gebeurtenissen moeten wat vaker in het nieuws worden gebracht. Het zou de media, en ons gemoed, goed doen!

 • Ron

   

  15 maanden maar liefst. Rustig aan hoor jongens daar. Die verbreding van de A6 is een gebed zonder end. Dat duurt en duurt maar en de dagelijkse file's kosten klauwen met geld.

  reageer
 • Ton

   

  Het is toch allemaal wat, het duurt maar en het duurt maar. Het is toch gewoon een kwestie van een paar vrachtwagens zand en asfalteren maar, toch? En dan heeft u 15 maanden lang geen gebruik kunnen maken van de fietstunnel, ik zou daar net als u slapeloze nachten van hebben als ik daar ook gebruik van had moeten maken. Het verbreden van de A1, A6 en A9 had makkelijk in een jaartje geklaard kunnen worden als die mensen die daar werken maar een stapje extra zouden doen, toch? Helaas houden zij geen rekening met u en zal u tot 2020 hinder ondervinden. Fijne dag verder.

 • .\/\/.

   

  Een dag niet geklaagd is een dag niet geleefd.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert