Politie Almere gebruikt minder geweld

FLEVOLAND
De politie heeft in 2015 fors minder geweld gebruikt in Almere dan in 2014. Toen werd er in 141 gevallen geweld gebruikt. In 2015 was dat 98 keer.

In de meeste gevallen ging het om fysiek geweld, het gebruik van pepperspray en het richten van een vuurwapen. Dat blijkt uit cijfers van de politie. Agenten moeten na een incident een zogenoemd geweldsformulier invullen.

In Dronten, Noordoostpolder en Urk werd er juist meer geweld gebruikt in 2015 ten opzichte van een jaar ervoor. Daar ging het vooral om fysiek geweld. In Lelystad was de inzet van de politie nagenoeg gelijk. In Zeewolde nam het iets af. 

[https://localfocus2.appspot.com/574ee7386e300

[https://localfocus2.appspot.com/574ee756643a9]

reacties (2)

 • Henk

   

  Dat is het probleem. De politie moet zich verantwoorden voor gebruik van geweld. Het is heel simpel, een agent zal alleen geweld gebruiken als hij vanuit zijn perspectief geweld moet gebruiken. Door alle aandacht op bijvoorbeeld social media lopen ze op eieren. Onwerkbaar zou ik zeggen. Als de politie geweld gebruikt dan zal degene er wel om vragen. Simpel en duidelijk. Maar ja, Nederland. Meer rechten voor de daders dan voor de dienders.

  reageer
 • ??

   

  Meer op Urk?? Hahaha... 1x fysiek "geweld" en 1x een hond ingezet. Zo, wat een buitensporig geweld toch op Urk Hahaha

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert