Sluipverkeer N50 zorgt voor irritatie en overlast

NOORDOOSTPOLDER
Bewoners van de Oud Emmeloorderweg in de Noordoostpolder zijn kwaad op Rijkswaterstaat. Dit weekend werd een gedeelte van de N50 volledig afgesloten. Rijkswaterstaat stelde die maatregel in omdat automobilisten zich bij werkzaamheden op de N50 niet aan de verkeersregels hielden. Daardoor ontstonden onveilige situaties.

Nu de N50 dicht is, zitten de bewoners van het buitengebied met de overlast. Hoewel de Schokkerringweg de officiële omleidingsroute is, gebruiken veel automobilisten de smallere Oud Emmeloorderweg als sluiproute.

Ook de provincie is bezorgd over de huidige verkeerssituatie en noemt de beslissing om de N50 deels af te sluiten zelfs onzorgvuldig. Mogelijk komt Rijkswaterstaat alsnog met een andere oplossing voor het probleem.

reacties (3)

 • weggebruikster

   

  Heb het nu ook met jullie te doen nu de schokkersringweg dicht is heel de week ...zie er veel mensen doorkomen

  reageer
 • Dennis

   

  Beste mensen, ik ben er vandaag ook langs gereden, niet om de bewoners te pesten maar omdat mijn navigatie systeem dit aan gaf. en ach bewoners wat maakt het uit dat er een keer wat meer verkeer langs komt, Amsterdammers lopen ook niet te klagen. Die zitten al hun hele leven in een bouwput en omleidingen. mensen van het platte land zijn niks gewend.

  reageer
 • Jan

   

  En waarom niet de officiële omleiding gevolgd? O nee, de mensen rijden tegenwoordig automatisch de navigatie achterna, zonder na te denken waar ze misschien terecht komen. "Omleidingen zijn voor anderen, hoef ik me niets van aan te trekken" En 'wat meer verkeer'? Je bent duidelijk niet bekend op de Oud Emmeloorderweg, deze is gewoon niet berekend op zo veel verkeer!! Mag je nog van geluk spreken dat het droog is, als het een geregend heeft praat je wel anders met modderige bermen en meer ellende. Mensen van het platteland zijn niets gewend? Laat me niet lachen, blijf dan lekker in A'dam rondtoeren.

 • Roelof

   

  Hoezo sluipverkeer, het is gewoon een openbare weg. Om hier gebruik van te maken betaal ik maandelijks een bijdrage aan de Nederlandse staat. Genaamd wegenbelasting!

  reageer
 • Jan

   

  Goed zo Roelof! Helemaal gelijk! Niet dat de Oud Emmeloorderweg geschikt is voor veel verkeer, zeker niet zoals nu met veel automobilisten die óf niet gewend zijn om de berm in te sturen of, als ze vooruit kijken en zien dat de berm te slecht is, even stoppen bij in inrit o.i.d. De weg opeisen onder het motto: 'de ander gaat maar aan de kant'. En vooral ook zo hard mogelijk rijden om proberen de verloren tijd in te halen. Je zal er maar je kinderen op de fiets moeten laten rijden Roelof!!

 • me

   

  Maar dan wel met aangepaste snelheid. 80 is daar eigenlijk te hard. Ik snap ook niet waarom die weg geen max 60 is terwijl het deel langs de N50 wel de belijning van een 60 weg heeft.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert