Straatpraat: Vooroordelen bij de politie

EMMELOORD
Rapper Typhoon werd afgelopen week aangehouden, omdat een agent vond dat "zijn profiel" niet overeenkwam met de auto waarin hij reed. Die was namelijk vrij groot en duur, waardoor de politieagent dacht dat er misschien drugsgeld bij betrokken was.

We gingen de straat op in Emmeloord met de stelling: De politie moet niet letten op huidskleur!

reacties (7)

 • Biker

   

  IK wordt zeer regelmatig aan gehouden, en nu , geld dit verhaal alleen voor buitenlanders.

  reageer
 • Ik

   

  Als je aangehouden wordt dan wordt je altijd overgebracht naar het bureau voor insluiting en verhoor na voorgeleiding bij een hovj. Of wordt je wel eens staande gehouden?

 • Harrie M

   

  Deze agent zag een bekend gezicht en wilde gewoon een handtekening ....

  reageer
 • Frits van der schoor

   

  Soms is een combinatie gewoon vreemd, zo ook nu. Dat meneer nu kennelijk een bekende nederlander is moet dan toch niet uitmaken? Lekker controleren die hap. Als het een blanke jongen van 18 jaar in een dikke mercedes was geweest, was hij ook gecontroleerd. Lekker makkelijk om gelijk de racisme-kaart te trekken zeg.

  reageer
 • Henk

   

  Wederom grote ophef over niets. Alles wordt tegenwoordig onder een vergrootglas gelegd en gelinkt aan discriminatie. Politie maakt een inschatting van een momentopname. Dat die achteraf fout is, da's vervelend in dit geval met name voor Typhoon. Excuses zou voldoende moeten zijn. En nu maar wachten tot de politie niemand meer aanhoudt en dat dan achteraf fout blijkt te zijn geweest.

  reageer
 • Chanan

   

  Duh. Vrijwel iedereen heeft vooroordelen. Dus.... en ja als de politie bepaalde types NIET aan de kant zete dan zijn ze laf en niet goed bezig.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jan

   

  Gaat omroep flevoland nu ook meewerken met de rest van de landelijke media om dit soort zogenaamde slachtoffers een podium te geven ?

  reageer
 • Dr.Jake

   

  Juist ! Waarom verteld omroep Flevoland en de andere media niet ook dat deze zogebaamde slachtoffers(groepen) ook overvetegenwoordigd zijn in de statistieken wat criminaliteit(verdachte,verooordelingen resp. percentage in de gevangenissen) betreft. Dan is dat "vaker controleren@ best te begrijpen. Als politie niet meer hun werk mag dien zonder zulk gedoe ben je nog verder van huis.

 • Erik

   

  Top volkomen met je eens Jan. Ook ik ben wel eens aangehouden. Het was voor een alcohol controle, terwijl ik niet eens drink. Ben ik nu ook slachtoffer?

 • Pimpernel

   

  Het is een legitieme actie van de politie, de criminaliteit zit hoofdzakelijk in de drugshandel en deze kan je linken aan de samenstelling van dit geteisem, de politie had geen uitleg moeten geven over reden staande houding dan alleen routine onderzoek.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert