Hof niet naar camping voor zaak Tessa

EMMELOORD • Wo 1 juni 2016 | 16:25 • Woensdag 1 juni 2016 | 16:25
Het gerechtshof in Leeuwarden gaat niet naar Emmeloord om een kijkje te nemen op de plek waar het verbrande lichaam van Tessa van Bokhorst is gevonden. Dat heeft het hof woensdag laten weten in een tussenuitspraak.

Het Openbaar Ministerie had twee weken geleden om dat bezoek gevraagd, zodat het hof de omgeving zou zien en zou beseffen dat de kans klein is dat de brand door iemand anders dan de verdachte is aangestoken. 

De verdachte werd eerder door de rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht jaar voor poging tot doodslag. Hij werd vrijgesproken voor moord en brandstichting, omdat er niet genoeg bewijs was dat hij brand had gesticht.

In de tussenuitspraak woensdag heeft het hof wel beslist dat er nader onderzoek moet komen naar de verwondingen van Van Bokhorst. Het achttienjarige slachtoffer werd twee jaar geleden gevonden in een uitgebrand vakantiehuisje op een camping in Emmeloord. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel