VVD: Provincie moet NOP helpen met internet buitengebied

NOORDOOSTPOLDER
De provincie moet de gemeente Noordoostpolder helpen met de aanleg van snel internet in het buitengebied. Dat voorstel van de VVD is woensdagavond aangenomen.

Internetprovider FiberFlevo wil glasvezel aanleggen in het buitengebied van Noordoostpolder, maar stelt dat een deelname van 60 procent het minimum is om de aanleg rendabel te krijgen. Het aantal aanmeldingen van inwoners en bedrijven is blijven steken op 54 procent. Volgens fractievoorzitter Jan de Reus van de VVD kán en dient de provincie nu bij te springen om zo de 'onrendabele top' weg te halen.

Hoeveel geld er precies bij moet, kan De Reus niet zeggen. Dat is afhankelijk van een aantal factoren. Ook telt mee of de gemeente Noordoostpolder wil bijspringen.

reacties (14)

 • Henkie

   

  Keur en wijs besluit, dat zijn twee dingen die elkaar niet verdragen.

  reageer
 • wallander

   

  Ja maar de meerderheid moet wel 60% zijn en die hebben źe gewoon niet, dus dat wordt draaikonten.

  reageer
 • Reaguurder

   

  als dat zo is, is belastinggeld dus helemaal niet nodig. QED.

  reageer
 • Jk

   

  Slappe reactie, de meerderheid heeft er duidelijk geld voor over om het aan te leggen

  reageer
 • Henk

   

  Niet ergens last van hebben als je zelf voor wonen op het platteland gekozen hebt. Er blijft genoeg aan de strijkstok hangen, die hebben die ton niet nodig hoor, die kunnen tegen een lage rente ook geld bij de bank lenen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jetje

   

  Gezien de snelle eerste reacties hebben deze mensen waarschijnlijk geen last van traag internet of wonen helemaal niet in het buitengebied. Met E-learning en E-care en nog vele andere toepassingen in opkomst voldoet het oude koperdraadje niet meer; deze is daar destijds ook niet voor aangelegd. Als het initiatief van FiberFlevo nu niet doorgaat dan gebeurt er de eerste jaren helemaal niets en hebben alle bewoners in de nabije toekomst helemaal geen mogelijkheden meer (ook de mensen die nu nog denken dat het allemaal wel meevalt). Een lening (criticasters.... een lening dus!) van Provincie zou fantastisch zijn om het toch doorgang te laten vinden. Internet, zeker bij toepassingen als E-learning, E-care, etc. behoort zo langzamerhand tot de nutsvoorzieningen, dus wat dat betreft is het ook helemaal niet raar dat gemeente, provincie of rijk hier geld in zouden steken......

  reageer
 • Dick Offringa

   

  Het kan niet zo zijn dat Fiber Flevo subsidie of een lening van de provincie of de gemeente krijgt. Want in dat geval moeten alle (afgewezen) aanbieders opnieuw met een voorstel komen. Typisch dat de VVD dit voorstelt. Dacht nog zo dat zij vindt dat de markt haar werk moet doen.

  reageer
 • A.

   

  Fiber flevo is een gezond bedrijf dat zelf ook wel bij de bank aan aan kloppen voor een ton geld als dat al nodig is. Probleem is gewoon dat Fiber Flevo direct winst wil vanaf moment van aanleg. Zelfde als een nieuw garagebedrijf dat zijn eerste 100 klanten een megabedrag vraagt zodat het pand afbetaald kan worden.

  reageer
 • Reaguurder

   

  Blijkbaar willen de mensen zelf niet, waarom moet de belastingbetaler ervoor opdraaien? Cadeautje voor tweede kamerverkiezingen?

  reageer
 • Jan

   

  Waarom de provincie? Waarom niet Brussel? Er is vast wel een regeling die Europees geld voor glasvezelaanleg faciliteert. Zien we tenminste nog iets terug van de miljarden contributie die we ieder jaar moeten bijdragen aan de EEG.

  reageer
 • jan

   

  wijsbesluit van de VVD !!! Hopelijk wordt dit gehonoreerd en mag buitengebied ook in 2016 gaan leven.

  reageer
 • Pipo

   

  Wat een zielige vertoning, Schuiven ,trekken, duwen en nu men verloren heeft moet de gewone man maar weer bloeden. Laat de ambassadeurs met hun gladde praatjes het zelf even voorschieten!

  reageer
 • Piet

   

  Zo gaat dat, dan maar van de grote hoop als je het zelf niet kunt rooien!!

  reageer
 • Makkelijk zaken doen?

   

  Eerst allemaal grote woorden,je kunt toch ook niet eerst een auto kopen en dan naar achteraf denken ik haal het wel bij mijn schoonfamilie.Touwens als de provincie hierin in meegaat dan kunnen alle toekomstige klanten voor internet in de Noordoostpolder waarschijnlijk een claim neer liggen?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert