Besluit over aanleg glasvezel NOP uitgesteld

NOORDOOSTPOLDER • Do 2 juni 2016 | 14:52 • Donderdag 2 juni 2016 | 14:52
Er is nog geen besluit genomen of glasvezel wordt aangelegd in het buitengebied van Noordoostpolder en Urk. Internetprovider FiberFlevo zou donderdag de knoop doorhakken. Het besluit is uitgesteld naar woensdagochtend.

Om de aanleg van glasvezel in het buitengebied betaalbaar te maken moet volgens FiberFlevo minimaal 60 procent van de adressen meedoen. Het aantal aanmeldingen van inwoners en bedrijven is blijven steken op 54 procent.

Toch wil de internetprovider nog niet de stekker uit het project trekken. De komende dagen bekijkt FiberFlevo of de glasvezel aangelegd kan worden met steun van de gemeente Noordoostpolder en de provincie, zoals de VVD-fractie woensdag voorstelde in de Provinciale Staten.

Overigens is de dekking van het glasvezelnetwerk landelijk gezien in Flevoland het grootst. Meer dan negen op de tien adressen heeft hier zo'n verbindingsmogelijkheid.   

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel