Meerdere statushouders in één woning

ALMERE • Do 2 juni 2016 | 17:19 • Donderdag 2 juni 2016 | 17:19
Meerdere statushouders worden in één sociale woning in Almere gehuisvest. De gemeente start hiermee nog dit jaar. Dat antwoordt het college van burgemeester en wethouders op vragen van de PVV.

Almere moet nog voor het eind van het jaar bijna 700 asielzoekers die in Nederland mogen blijven aan een woonruimte helpen. De PVV is bang dat mensen die al jarenlang op de wachtlijst staan voor een sociale huurwoning nog langer moeten wachten. De partij stelde hierover schriftelijke vragen aan het college.

Die zegt dat de wachttijd iets is afgenomen naar gemiddeld zeven jaar. De druk op de beschikbare sociale woningen wordt iets verlicht doordat er dit jaar ruim 400 nieuwe sociale huurwoningen worden opgeleverd.

Een aantal woningzoekenden krijgt op basis van de Huisvestingverordening voorrang op het verkrijgen van een woning. Het afgelopen jaar is 28% van het aantal toegewezen woningen met voorrang toegewezen. Het aandeel woningen dat met voorrang naar statushouders is gegaan, was 6%.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel