Meerdere statushouders in één woning

ALMERE
Meerdere statushouders worden in één sociale woning in Almere gehuisvest. De gemeente start hiermee nog dit jaar. Dat antwoordt het college van burgemeester en wethouders op vragen van de PVV.

Almere moet nog voor het eind van het jaar bijna 700 asielzoekers die in Nederland mogen blijven aan een woonruimte helpen. De PVV is bang dat mensen die al jarenlang op de wachtlijst staan voor een sociale huurwoning nog langer moeten wachten. De partij stelde hierover schriftelijke vragen aan het college.

Die zegt dat de wachttijd iets is afgenomen naar gemiddeld zeven jaar. De druk op de beschikbare sociale woningen wordt iets verlicht doordat er dit jaar ruim 400 nieuwe sociale huurwoningen worden opgeleverd.

Een aantal woningzoekenden krijgt op basis van de Huisvestingverordening voorrang op het verkrijgen van een woning. Het afgelopen jaar is 28% van het aantal toegewezen woningen met voorrang toegewezen. Het aandeel woningen dat met voorrang naar statushouders is gegaan, was 6%.

reacties (7)

 • Arno

   

  Stop ze in kamers waarom is dat toch niet goed genoeg voor ze. Moeten heel veel mensen doen omdat ze nog geen huis hebben. Als je echt uit oorlog komt lijkt het mij een verademing om onderdak te hebben maar nee het moet een huis zijn met inrichting

  reageer
 • Johan

   

  Iedereen heeft recht op onderdak!! Top idee. Ook kamerverhuur toestaan hoe hoger het aanbod is hoe minder de overlast.

  reageer
 • Eric

   

  Zal naast je komen wonen

  reageer
 • Barbara

   

  Veel Hollandse buurtgenoten zullen vinden: "alles beter" dan dat wat ze nu naast zich hebben wonen aan autochtoon!

 • Dr.Jake

   

  Juist.En meteen is je woning/huis in waarde gedaald!

 • frits

   

  wat dachten we er van dat ze achter in de rij aan sluiten voor een woning ? gewoon wachten tot je aan de beurt bent moeten de eigen inwoners ook weg met dat voorrang regeltje voor die gelukzoekers

  reageer
 • jan

   

  Staat al 9 jaar ingeschreven en nog geen woning met 3 kinderen 7

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Dr.Jake

   

  Die 6% is nog te hoog ! Want uiteindelijk zal deze bevolkingsgroep minder uitmaken (procentueel gezien) op het geheel van de almeerese bevolking.

  reageer
 • CT

   

  Heeft men nu nog steeds niets geleerd van de problemen rond het huisvesten van Polen, Bulgaren etc in een woning. Mensen kiezen niet voor elkaar, brengen veel overlast, we zien het nu al bij woningen die worden gebruikt voor kamerverhuur. Ook de politiek is hiervan op de hoogte. Nee al dit soort oplossingen maakt het probleem alleen groter. Creëer op velden die nu niet bebouwd zijn tijdelijke bebouwing, pas bedrijfspanden aan voor tijdelijke bewoning. Er staat zoveel leeg. En ja ook de statushouders hebben recht op goede huisvesting en men we ze niet wegstoppen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert