Vragen over slechte beveiliging gemeentelijke e-mail

DRONTEN • Do 2 juni 2016 | 16:21 • Donderdag 2 juni 2016 | 16:21
GroenLinks in Dronten wil opheldering van burgemeester en wethouders over de slechte beveiliging van de gemeentelijke e-mail. De partij baseert zich op een steekproef van vakblad Binnenlands Bestuur, waaruit blijkt dat Dronten en 46 andere gemeenten niet voldoen aan de verplichte beveiligingsstandaarden voor e-mail. Criminelen die zogenoemde phishingmails sturen, zouden hierdoor vrij spel hebben.

GroenLinks-fractievoorzitter Paul Vermast noemt het pijnlijk dat Dronten in de lijst opduikt. Hij wijst erop dat de gemeente enkele jaren geleden al eens gehackt werd en er sindsdien veel energie is gestoken in het veiliger maken van de gemeentelijke systemen. Volgens hem zou de gemeente de veiligheid op internet net zo serieus moeten nemen als de veiligheid op straat.

De gemeente Dronten erkent in een reactie tegenover Omroep Flevoland dat het e-mailsysteem op twee fronten niet voldoet. Volgens een woordvoerder is contact opgenomen met de provider van de gemeente en zal de beveiliging zo snel mogelijk worden opgeschroefd.

Urk staat ook in de lijst van gemeenten met onveilige e-mail, maar was donderdag niet bereikbaar voor commentaar. De overige vier Flevolandse gemeenten maakten geen deel uit van de steekproef.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel