Marktplein Haven moet huiselijk worden

ALMERE
Het marktplein in Almere Haven gaat op de schop. De gemeente trekt zo'n 350.000 euro uit voor de herinrichting. De eerste ontwerpen gaan uit van meer zitjes rondom enkele grote platanen, waarvoor de huidige zieke kastanjebomen moeten wijken.

Studenten van Windesheim hebben een lichtontwerp gemaakt dat meer sfeer moet brengen en de bestrating krijgt het uiterlijk van een huiselijk tapijt. Tijdens een inloopbijeenkomst donderdag in Corrosia lieten tientallen mensen zich informeren over de plannen voor het plein.

De herinrichting start waarschijnlijk begin volgend jaar. Tot die tijd kunnen ondernemers en bewoners nog meedenken over het precieze ontwerp.

reacties (5)

 • Lea

   

  Misschien eerst wat aan de leegstand van winkelpanden doen??

  reageer
 • ron

   

  Er zal nog veel meer leegstand komen maar hoe moet de gemeente dat doen dan? positieve reacties om het op te lossen zou wel zinvol zijn. Niet dat ik denk dat dit plan meer gevulde winkels gaat opleveren maar minder ook niet. De gemeente laat in ieder geval wel zien dat Almere wel op de agenda staat. het is goed bedoeld van ze. NB voor de helderheid: dat verplaatsen van dat kunstwerk is niet mijn voorstel maar het idee van de ontwerpers. NB ik heb ook een eerder plan gezien dat vond ik zonder meer slechter.

 • Ron

   

  "Haven"daar waar het begonnen is, jaren lang bewust verpauperd door de gemeente krijgt een paar centen om het marktplein wat sfeervoller te maken, Is het niet beter om het gehele centrum een metamorfose te geven zodat het een sfeervol geheel is?

  reageer
 • ron

   

  (die andere ron dus) dat was ook mijn voorstel gister. maar dan moet je wel ergens beginnen. deze plek lijkt me niet de verkeerde plek om te beginnen. Maar Ron, waar denk jij dan aan als je het hebt over een gehele metamorfose? Waar en welke ingreep zou het meest van belang zijn en het meeste van nut zijn .

 • ron

   

  ik ben wel benieuwd wat jullie vinden van het plan het kunstwerk naar een hoek te verplaatsen (in de lijn van de gracht hoek Corrosia / 2e trefpunt/ Amsterdammertje )

  reageer
 • Haven

   

  Persoonlijk heb ik er helemaal niks mee.

 • Hehee

   

  Prima dat ze eindelijk iets aan ons kleine centrum gaan doen maar 'het gezin' komt toch wel terug neem ik aan. Als er iets echt Havens is dan is dat het wel.

  reageer
 • Reactie

   

  35.000 euro is onjuist. Het budget bedraagt 200.000 euro voor herinrichting van het plein + 90.000 euro voor realisatie van de verlichting. Gezien de plannen en tekeningen vermoed ik dat dit budget minstens 100.000 te weinig is om alles te kunnen realiseren. Ondanks deze absurde bedragen verwacht ik niet dat de markt daardoor z'n oorspronkelijke functie zal terugkrijgen. Als het zo doorgaat hebben we straks een heel sjiek, groot en open plein waar niemand echt iets aan heeft.

  reageer
 • Kaassie

   

  Een marktplein is een plein waar markt gehouden wordt, dus ruimte voor kramen. Helaas is er niet elke dag markt, dus leeg. Zou eens kijken naar Dronten, het zelfde propleem wat gaat ontstaan in Haven. Daar wordt nu nog veel meer geld tegenaan gesmeten om het gezellig te krijgen.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert