Straatpraat: 1,2 miljoen Nederlanders zonder internet

FLEVOLAND
Internet is voor 1,2 miljoen Nederlanders nog onbekend terrein. Dat blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Het gaat vooral om 75-plussers. De meeste Nederlanders die geen internet gebruiken verklaren dat ze er geen interesse in hebben. Ook is een gebrek aan kennis of vaardigheden een belangrijke reden. 

Voor Straatpraat vroegen we in Almere Buiten wat de mensen hiervan vinden. 

reacties (3)

 • Barbara

   

  Ik ken gelukkig ook redelijk wat mensen die volkomen bij de tijd zijn en geen gebruik maken van speeltjes waar hele massa's zich mee amuseren en v.n.l.door laten afleiden. Speeltjes zoals hieronder door Flevowatcher genoemd. Dat er oude ouderen zijn die geen internet weten te besturen zijn wat betreft hun betalingen ook wel weer de klos, want als je om welke reden ook niet automatisch alles af laat schrijven of per internet bankieren zelf je zaakjes weet te regelen betaal je b.v. voor een overschrijving 1.50 euro per acceptgiro aan de bank. Ook zij weten dan ouderen te vinden.

  reageer
 • Flevowatcher

   

  Ik ken een aantal mensen, waaronder mijn ouders, die noch computer noch smartphone hebben, en ze zijn er niet ongelukkiger onder. Mijn moeder sms't af en toe nog op haar oude Nokia, en dat is al heel wat! Zelf heb ik geen mobieltje, in welke vorm dan ook, en zit niet op facebook of twitter. En ook dat is een waar genoegen! En als ik een week of zo geen internet gebruik is dat ook heel erg prettig: ik mis eigenlijk niets, noch van het wereldnieuws, noch van andere 'schokkende' zaken in Nederland of Lelystad: even een blik op een paar nieuwssites en ik ben weer bij. Het zonde hoeveel tijd mensen aan internet besteden, kijk maar eens in bus of trein: iedereen zit aan zijn smartphone vastgeplakt, een gesprek hoef je niet meer te beginnen, rare wereld tegenwoordig!

  reageer
 • Barbara

   

  Als je werkelijk geinteresseerd bent vraag dan aan mensen die geen internet bezoeken hun mening, of lopen die niet op straat?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert