VVD-fractieleider: evenwicht tussen raad en college is zoek

LELYSTAD
De Lelystadse gemeenteraad heeft te veel macht naar zich toegetrokken ten koste van het college. Dat zegt Evert Marseille, die het fractievoorzitterschap van de VVD deze zomer neerlegt.

Marseille, die de Lelystadse VVD-fractie veertien jaar heeft geleid, zegt op zondag in het tv-programma Over Flevoland Gesproken dat het dualisme is doorgeschoten en dat de raad te veel de baas speelt.

Hij waarschuwt dat dat in de huidige situatie, met een college dat bestaat uit vijf partijen, gemakkelijk tot politieke ongelukken kan leiden.

reacties (7)

 • Flevoburger

   

  ach, welke hardwerkende burger neemt de politiek nog serieus? en daarmee is zo'n beetje alles gezegd toch?

  reageer
 • ABS

   

  Dat is precies het probleem, de burger neemt de politiek totaal niet serieus maar de politici menen dat ze onmisbaar zijn, ofwel: de ellende uit het (nabije) verleden biedt geen garantie op verbetering in de toekomst.

 • Dirk2

   

  De vraag is altijd of het nut of noodzaak is? Met ten minste een drietal toch wel matige (onervaren) bestuurders is het denk ik noodzaak dat de Raad vinger aan de pols heeft. Laten we er op vertrouwen dat Lelystad in 2018 verstandig kiest en niet zomaar op de grootste roeptoeters zal stemmen. Marseille was een zwerende splinter voor enkelen en een voorbeeld voor anderen. Wat de vraag ook was...Evert zat er niet vaak naast!

  reageer
 • jaap

   

  De heer Marseille is zelf hoofdschuldige aan het feit dat de raad zich met alles bemoeit, en zich ook met futiliteiten en details bezig houdt. Hij heeft gezorgd voor een sfeer van wantrouwen tussen raad en college, en heeft en passant ook nog om de haverklap de ambtelijke organisatie beledigd. Als hij dat nu verkeerd vindt, dan moet hij niet alleen zijn fractievoorzitterschap neerleggen, maar er helemaal mee ophouden. Dat zou een zegen zijn voor de stad. Populist Soomers van de PvdA en de fractievoorzitter van de SP ook nog weg, en het begint misschien weer ergens op te lijken.

  reageer
 • Henk

   

  Tja uiteindelijk zijn het ook maar gewoon de bakkers, stratemakers en schoonmakers van Lelystad die politiekje spelen Zowel raad als wethouders zouden meer moeten luisteren naar professionals want een ding is zeker dat zijn ze niet (en Marseille al helemaal niet met zijn onnozele vragen bij de sollicitatie van de nieuwe burgemeester)

  reageer
 • Rinus

   

  Was je er bij dan bij de vertrouwenscommissie? Klap je hier uit de kerk?

 • Ron

   

  Marseille heeft gewoon gelijk. De stad staat in brand en de raadsleden rollen over elkaar heen omdat ze allemaal het beste plan hebben om de brand te blussen. Als er niets veranderd in de raad is de stad straks tot de grond toe afgebrand.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ambtenaar

   

  Maart 2018 hangen we de vlag uit als dictator Marseille stopt als raadslid. Nu commandant Baaten nog en dan kunnen we als gemeente weer zaken doen ipv conservatieve bange bejaarden de stad laten besturen.

  reageer
 • ,W,

   

  En dit valt ook onder democratisch ambtelijketaal.

 • jaap

   

  Populist Henk Soomers, ongeleid projectiel Hugo Teerds en ex-gemeenteambtenaar Diane Bergman die nooit verder komt dan de vraag of er wel met bewoners gecommuniceerd is kunnen ook beter ruimte maken voor raadsleden met wat meer inhoud. En graag geen ex-gemeenteambtenaren meer als wethouder, en een nieuw fris management boven de ambtelijke organisatie, zouden de zaken nog beter maken.

 • Barbara

   

  Iedere Partij die zich in de Lelystadse Raad vertegenwoordigt ziet, zou een " Marseille"in zijn midden moeten hebben.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert