VVD en PvdA: 'Opslokken ROC TOP is onwenselijk'

ALMERE • Vr 3 juni 2016 | 14:27 • Vrijdag 3 juni 2016 | 14:27
Het opgaan van ROC TOP in ROC van Flevoland is een groot verlies voor de stad. Dat stellen de Almeerse fracties van de VVD en PvdA. In de hoop de zelfstandigheid van de kleine mbo-school overeind te houden, willen de twee partijen met onderwijswethouder René Peeters in gesprek.  

Het veel grotere ROC van Flevoland wil dat ROC TOP haar werkzaamheden staakt. De twee scholen bieden dezelfde opleidingen aan. ROC van Flevoland werd recent door een nieuwe adviescommissie in het gelijk gesteld. ROC TOP mag geen nieuwe leerlingen meer aannemen en opleidingen moeten opgaan met die van ROC van Flevoland.

Openhouden
Donderdag bespreekt de Almeerse raad welke mogelijkheden er zijn om ROC TOP toch open te houden. Het is de vraag of die mogelijkheden er wel zijn, want gemeenten hebben niets te zeggen over mbo-scholen. 

Tweede Kamer
Ook in de Tweede Kamer trekken VVD en PvdA samen op. De Tweede Kamerfracties vinden dat grote ROC's geen alleenheerser in de regio mogen worden.  

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel