Zeebodemloop haalt deelnemers van parcours

LELYSTAD
Een drietal deelnemers aan de Zeebodemloop in Lelystad is onwel geworden, vermoedelijk door het warme weer. De EHBO heeft twee mensen behandeld voor watertekort. Marleen Vos, winnares van de halve marathon bij de vrouwen, is door ambulancepersoneel geholpen vanwege een suikertekort.

Bij de Zeebodemloop konden deelnemers 1, 5 of 10 kilometer of een halve marathon lopen. Op zowel de 10 kilometer als de halve marathon kwamen deelnemers in de problemen. De organisatie haalde elf hardlopers uit voorzorg van het parcours.

Het was tijdens de loop zo'n 28 graden en windstil en dat bleek voor veel lopers een probleem. Gayri Hawery uit Lelystad won de halve marathon bij de mannen, bij de dames won dus Marleen Vos.reacties (12)

 • Erik Vos

   

  In de regels die bij hardloop evenementen gelden geld eigenlijk dat er boven de 27 ,28 graden eigenlijk niet gelopen mag worden, ik heb zaterdag zelf mee gelopen met de halve marathon , en na iets meer dan een uur was het op ik ben nog door gegaan en heb hem wel uit gelopen , het is ook mijn eigen verantwoording geweest dat ik ben door gelopen in plaats na een uur gewoon was gestopt, wat achteraf beter was geweest

  reageer
 • Thomas

   

  Als hij zich baseert op de trend in plaats van op een enkel geval, heeft hij wel gelijk. Zelf help ik ook bij EHBO, maar bij evenementen is het altijd hetzelfde: Meestal vrouw (ja, want het lijkt alsof mannen toch echt vaker op tijd iets eten), geen of weinig ontbijt gehad, kleinbeetje gedronken, soms alcohol gehad, soms zelfs opper-dom op dieet tijdens zulke omstandigheden, en hoppa, oververhit en ze gaan tegen de vlakte. Vaak is het met een coldpack, drinken en eten nog wel op te lossen, maar het is zeer frustrerend dat mensen selectief schransen en zichzelf uithongeren, waarna een EHBO'er (of een ambulancebroeder en de belastingbetaler), de brokken mag opruimen. Het draait erom dat het voorkomen kan worden door gewoon genoeg te drinken en fatsoenlijk te eten. Heel frustrerend dat mensen dan anderen belasten door niet voor zichzelf te zorgen.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Het is een kwestie van voorzichtigheid en voorbereiding. Lang geleden, toen ik nog jong en mooi was heb ik ooit eens een halve marathon gelopen in vergelijkbare omstandigheden. Het ging op zich wel, hoewel ik het gevoel had levend gekookt te worden, maar ik heb er nog maanden last van gehad.

  reageer
 • Sportliefhebber/Vrijwilliger

   

  Beste Jan, Ik denk dat hij dat wel weet en ik ook, ik ken deze Dame persoonlijk en heb zelf gehoord hoe het is verlopen.

  reageer
 • Joop

   

  Misschien gewoon even niet hardlopen? Boven de 25 graden dan lok je het naar mijn inziens gewoon uit. Dat hoef ik jullie niet uit te leggen waarom. Vraag de zuid-amerikanen, spanjaarden, italianen etc maar ;)

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jan

   

  Henry veroordeeld de persoon in deze als zijnde 'gek' zonder de feiten of achterliggende oorzaak te kennen, dat is het probleem.

  reageer
 • Sportliefhebber/Vrijwilliger

   

  Beste Hardloper en Fietser, Ik begrijp je reactie ! maar ik denk dat Henry bedoelde dat er heel veel atleten zijn die deze situatie (het weer) hebben onderschat ik als Sportliefhebber/Vrijwilliger heb verschillende top atleten gesproken en zien instorten omdat je lichaam dit niet (op tijd) aangeeft en je dit dus niet kan inschatten !! En dan is het dus te laat (de meeste atleten lopen op dat moment gewoon door) Omdat ze perse willen Finishen. Ik kan me dan heel goed vinden in deze uitspraak ben je dan gek of gek !!

  reageer
 • Hardloper en fietser

   

  Beste Henry, Wat is nu precies jou bedoeling met deze reactie.. Ik doe aan sport omdat ik mij daardoor fitter voel en meer energie krijg die ik weer terug voel in mijn werk. Wij lopers en fietsers weten erg goed naar ons lichaam te luisteren maar kunnen niet altijd voorkomen dat er door omstandigheden toch iets kan gebeuren. Dus NEE ik ben niet gek maar ik geniet van wat ik doe en voel me daar goed bij. Ik wens je succes in je leven als azijn zeiker maar geef je graag het advies om eerst naar jezelf te kijken voordat je anderen voor gek verklaard.

  reageer
 • Chantal

   

  Lekker makkelijk gebaseerd! Deze dame is een ervaren loopster en altijd goed voorbereid, helaas vandaag niet! Onderweg heeft zij nog geprobeerd haar suikertekort aan te vullen, helaas is dit niet voldoende geweest waardoor er besloten is om de hulp van de ambulance in te schakelen...

  reageer
 • Peter Joustra Rode Kruis Lelystad

   

  Ondanks de enorme hitte was de zeebodemloop weer een groot succes.

  reageer
 • Henry

   

  winnen ten koste van je gezondheid...... ben je dan gek of gek.....

  reageer
 • Ton

   

  Er was ook een 1km loop voor kinderen en de 5 km wedstrijd. Aan beide werd druk meegedaan.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert