Oproep van PvdA Almere aan partijtop over huurtoeslag

ALMERE
De PvdA in Almere wil dat de Tweede Kamerfractie van de partij er alles aan doet om de verlaging van de huurtoeslag en de versimpeling van het beslag op inkomen tegen te houden.

Volgens de plaatselijke afdeling is er sprake van een 'giftige cocktail'. Mensen die nu al nauwelijks rond kunnen komen, krijgen straks minder huurtoeslag. Ook wordt er mogelijk sneller beslag gelegd op de spullen van huurders in financiële problemen. De Almeerse afdeling vreest dat huurders met lage inkomens daardoor straks op straat komen te staan.

De PvdA zit samen met de VVD in het kabinet. Toch hoopt de Almeerse afdeling dat Kamerleden van de sociaal-democraten niet mee werken aan deze maatregelen van het kabinet.

reacties (12)

 • .\/\/.

   

  Dus mensen met een laag inkomen zijn een minderwaardige mensensoort die je naar believen in kan zetten voor rotklusjes? Zijn zij de slaven van de 'werkende belastingbetaler'?

  reageer
 • Jop

   

  Laat de mensen met de laagste inkomens, uitkeringstrekkers de gemeente ondersteunen in bijvoorbeeld de groenvoorziening. Iedereen kan toch schoffelen? Daarmee ziet de werkende belastingbetaler dat zijn geld goed geïnvesteerd wordt. De gemeente kan als tegenprestatie deze mensen meer helpen.

  reageer
 • Jan

   

  Niet duurder? Hoe kom je daar nu bij? Huizen die eerst voor rond de €450 per maand gingen zijn nu over de €600! Kijk maar eens op d site van Centrada. Echt schandalig hoge prijzen, waardoor, en daar gaat het om, de mensen die te weinig inkomen hebben om te kopen (lees een hypotheek hrijgen), geen cent meer overhouden. En dat met huurtoeslag. Deze verminderen leidt maar tot een uitkomst, nl huurachterstanden en schulden. Welke rijke babyboomers heb jij het in hemelsnaam over?

  reageer
 • Pvd?

   

  Wij kunnen een voorbeeld nemen aan de Fransen en Belgen, tot nu toe zijn wij een geniepig laf volgzaam volkje wat alleen het eigen comfortabel belang behartigd en daarbij zijn eigen nest bevuild door de zwakkeren te laten creperen. Het Geuzen bloed is volkomen verdwenen.

  reageer
 • Thomas

   

  Huren is helemaal niet duurder geworden. De subsidies op huren die het kunstmatig goedkoop hielden worden afgebouwd. Dat is iets goeds. Want wat wil je? Een handjevol rijke babyboomers die alles bezet houden terwijl er geen geld is om te bouwen, en hopen mensen die niet kunnen wonen waar ze willen? Of voldoende geld voor nieuwe huizen, meer mensen die een huis kunnen hopen, en huizen voor iedereen?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Pimpernel

   

  Wat een gehuichel, deze regenten partij heeft zijn stemvolk verloochend en dat al jarenlang, sociaal samenleven? nu het hen Pvda het uit komt zeker, nu het oude stemvolk zijn repeterend stem vermogen verliest maken deze heren zich alleen nog maar zorgen over hun toekomstige status en inkomen.

  reageer
 • Flevoburger

   

  Het is mede dankzij de PvdA dat de huren en veel andere primaire lasten zo verschrikkelijk zijn gestegen. Zelfs via de belasting wordt er nu aardig uit de huuropbrengsten gestolen. Het is vooral de eigen achterban van de PvdA die door alle ontwikkelingen hard is getroffen. Er zullen wel weer verkiezingen aankomen nu ineens de PvdA weer socialistische partij gaat spelen.....

  reageer
 • Boels

   

  Volgens Nuon "Daardoor heeft een huis met stadsverwarming gemiddeld 50 procent minder uitstoot van CO2 dan een woning met een eigen cv-ketel". De gemeente moet daar op inzetten bij de onderhandelingen en bij de landelijke overheid aandringen op toekennen van subsidie gelijk aan de riante subsidieregelingen voor zon- en windenergie.

  reageer
 • Rob

   

  De PvdA is er zelf debet aan dat veel mensen niet meer rondt kunnen komen, maar ja we gaan richting de verkiezingen en dan proberen ze van alles om hun verlies zoveel mogelijk te beperken. Ze kunnen zich beter opdoeken daar heeft hun achterban meer aan dan straks verder uitgekleed te worden door die club onbekwamen.

  reageer
 • Op het scherpst van de snede?

   

  Inderdaad gaat men voorbij aan de neven effecten van de Warmtewet en de verhuurdersheffing.Men steekt de laagste inkomens groepen langzaam zijn of haar ziel eruit.Deze burgers komen in bizarre omstandigheden omdat men sterk onderschat wat deze huurders bij elkaar moeten krabben. Het is beschamend dat het rijk via beide wetten zoveel miljoenen binnenhaalden.

  reageer
 • Faerie

   

  Ze hebben gelijk, ik hoop dat er geluisterd wordt. Dit kan echt niet langer. De allerlaagste inkomens komen nu al niet uit. Er zit in principe 255 euro ingeraamd binnen een inkomen op bijstandniveau om de huur te betalen. Met de huidige huren betalen de meeste mensen al veel meer. Naast dat alle andere lasten en boodschappen al duurder zijn geworden in de afgelopen jaren en de lage inkomens niet bijster ver mee zijn geindexeerd wordt dit inderdaad een ramp.

  reageer
 • Pzaal

   

  De kwaliteitskorting is een verlaging van je huurtoeslag wanneer je een duurdere woning in de sociale sector huurt. Wanneer je huurprijs hoger ligt dan de kwaliteitskortingsgrens van 409,92 euro, word je gekort op je huurtoeslag. Deze verlaging van het bedrag dat je aan huurtoeslag ontvangt heet kwaliteitskorting, omdat ervan uit wordt gegaan dat een duurdere huurwoning ook van een betere kwaliteit is. Waar vind je dan tegenwoordig nog een huurhuis onder de 410 euro? De huren zijn zo belachelijk duur geworden onder dit bewind van kabinet Rotte. Waarom? Gewoon huurders pesten!..

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert