Geen snoep maar banaan en water bij vierdaagse

ALMERE
De avondvierdaage in Almere begint maandagavond niet met snoep, maar met water en een banaan. Dat blijkt uit de aankondiging van de avondvierdaagse.

Er worden bidons met kraanwater uitgedeeld. Voor onderweg krijgen de kinderen ook een banaan. 

Uit onderzoek onder 750 ouders blijkt dat de ergernis over snoep tijdens het wandelen toeneemt. Zij antwoorden dat hun kinderen het snoep krijgen van opa's, oma's, supporters en buren. 

reacties (15)

 • Piet

   

  Snoepen en zoete drankjes drinken blijven slecht voor je tanden. Tegen de tijd dat de tanden worden gepoetst is de schade al gedaan. Vroeger werd er een stuk minder gesnoept dan nu en als ik mijn tandarts hoor kun je dat ook wel merken aan de huidige kindergebitten.

  reageer
 • marijke

   

  Onzin Piet Tandartsen zeggen ook gewoon dat ze kunnen snoepen. Zolang het gebit maar goed gepoetst word. Toen jij klein was weigerde je vast en zeker ieder snoepje he :-p

  reageer
 • Piet

   

  Natuurlijk joh! Rechtse mensen hebben liever dikke kids met rotte tanden...

  reageer
 • Tsja

   

  Onze groen linkse gaan bepalen.

  reageer
 • Ik

   

  2 weken geleden de A4D gelopen, mijn dochter van 5 had naast haar sinaasappel met pepermunt ook gewoon een zakje spekjes voor haar en haar vriendinnetjes hoor! Het was 1 groot feest. Uiteraard hebben we het hier dan niet over een zak per persoon maar elk kindje had wat mee wat verdeeld werd, leren ze ook nog eens delen met elkaar. Na afloop bij binnenkomst natuurlijk veel snoep maar dat hoeft ook niet in 1 dag op!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Piet

   

  Hoezo belachelijk? Hoezo mogen kinderen niets meer? Er wordt helemaal niets verboden. De organisatie van de Avond4daagse probeert hier enkel wat tegenwicht te geven aan de supermarkten en snoepwinkels die dit evenement aangrijpen om grote hoeveelheden snoepgoed te verkopen. Dat gesnoep is geen traditie hoor - dertig jaar geleden had je hooguit een rolletje pepermunt en kreeg je op de laatste avond bloemen. Net als dat Valentijsdag nog niet bestond. Je beseft blijkbaar niet half hoe de middenstand je gedrag bepaalt.

  reageer
 • oma

   

  nou vanavond gaat er lekker snoep mee het moet een feestje worden.en die banaan ach gaat er ook wrl in maar lekker zingen.en snoepje erbij. hoppa ik zeg veel.plezier kinderen ...

  reageer
 • Frank

   

  Als de ouders zich er aan ergeren dat de kinderen snoep krijgen van opa's, oma's en buren, moeten ze misschien zelf de verantwoordelijkheid eens nemen en die mensen er op aanspreken. Het is notabene familie! Daar hoeft school toch niet tussen te zitten. Overigens wel goed van school dat ze de kinderen gratis een gezond alternatief bieden.

  reageer
 • Faerie

   

  Goed idee. Hoewel het een feestje is kan dat ook op gezonde wijze. Past ook beter bij het evenement. Van oudsher liepen we met een halve sinaasappel met een pepermuntje in een zakdoek. Dat hoort erbij en is niet super ongezond. Maar de bizarre hoeveelheid snaai is niet nodig. Maar ik vind de uitslag van de enquete wel een beetje raar. Het laat goed zien dat mensen niet meer normaal kunnen communiceren tegenwoordig. Dus men klaagt dat de kinderen teveel snoep krijgen met de avondvierdaagse en geeft aan dat het snoep gegeven wordt door familie en vrienden. Hoe weinig ruggegraat moet je hebben om dan niet even tegen familie en vrienden te zeggen 'lief van je, maar wil je de volgende keer alsjeblieft iets anders geven dan snoep?'

  reageer
 • Anoniem

   

  Helemaal mee eens Piet! En zeg nou zelf: de avondvierdaagse is maar 1x per jaar en 1 groot feest. En dan mag wat mij betreft daar best iets lekkers te snoepen bij! Het is een hele prestatie wat de kids neerzetten en dat mag best beloond worden. Banaantje en water als extraatje is natuurlijk mooi meegenomen. Maar als opa's en oma's iets lekkers te snoepen meegeven is dat prima. Daar zijn opa's en oma's tenslotte voor: lekker verwennen! Niks mis mee...

  reageer
 • .\/\/.

   

  Kijk eens rond op een doorsnee schoolplein. Zakken chips, blikjes frisdrank, koeken etc. Het trommeltje met bammetjes is zeldzaam geworden, dikke kinderen zijn er steeds meer. Je kan dat voor kennisgeving aannemen, maar als ouders èn school de handen niet ineenslaan is de strijd verloren.

  reageer
 • Uhm...

   

  Goed idee! Gratis banaan en bidon is toch prachtig. Ze krijgen het zomaar; mooi en verstandig kado. Prima manier om de jeugd mee te geven dat snoep een minder verstandige keuze is.

  reageer
 • Piet

   

  Scholen moeten eens ophouden met bepalen wat voor kinderen wel of niet goed is. Als ouder word ik er echt doodmoe van hoe scholen HUN wil opleggen aan kinderen. Ik maak zelf wel uit of mijn kind iets lekkers meekrijgt of niet en als school dat niet aanstaat jammer dan. Hou aub op met op met bemoeien en ga les geven

  reageer
 • marijke

   

  Belachelijk Kinderen mogen tegenwoordig helemaal niks meer

  reageer
 • sim

   

  Daar ben je zelf voor bij. Sommige kids hebben zakken vol snoep. Zijn nog geen meter van de startplaats en hebben bij wijze van spreken het snoep al op. Mijn dochter krijgt een rolletje fruittella en een fles water mee. En soms is het rolletje nog niet eens op.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert