Fietsster nog in ziekenhuis na aanrijding met motorrijder

BIDDINGHUIZEN
Bij de aanrijding tussen een motor en een fiets zondagmiddag in Biddinghuizen, heeft de fietsster verschillende verwondingen opgelopen. Volgens de politie ligt de 68-jarige vrouw uit Harderwijk nog in het ziekenhuis.

De vrouw botste op een motor op de Spijkweg. De 23-jarige motorrijder uit Putten kwam er zonder kleerscheuren vanaf. Zijn passagier raakte lichtgewond.

De fietsster en motorrijder kwamen in botsing, nadat de vrouw wilde oversteken. Wat er precies fout ging, wordt nog onderzocht. Uit analyse van de politie zou vooralsnog blijken dat de motor niet te hard heeft gereden.

reacties (10)

 • ydmadi

   

  Een paar observaties: - Er is daar een oversteekplaats, grofweg vanaf Landal naar het Harderbos. De N306 heeft echter voorrang. Op de foto is dat vlak voor de geparkeerde politieauto. - De weg is overzichtelijk te noemen voor overstekend verkeer (ik ben op exact die plek een paar uur eerder overgestoken). - De maximum snelheid daar is onduidelijk. De wegbelijning lijkt op 60 te wijzen, maar borden ontbreken. De rest van de N306 daar is 'gewoon' 80. - Het is een vrij drukke weg. - Kan niet zeggen of het een factor is, maar het lijkt op een electrische fiets. - De motorrijder reed in de richting van Harderwijk. Het is onduidelijk in welke richting de fietster reed. - Helder weer, de zon staat op dat tijdstip nog hoog. Het moge duidelijk zijn dat de fietster de motorrijder niet gezien heeft. Hoe dan ook een triest ongeval. Persoonlijk vermoed ik dat de fietster linksaf is geslagen, de weg over. Dat geeft de minste marge voor beide partijen (slecht zicht voor de fietster, motoren zijn relatief makkelijk te missen, en geen tijd meer om te reageren voor de motor), maar dat is puur giswerk.

  reageer
 • Dirk Zaan

   

  Er is op de beelden is helemaal geen remspoor te zien. Het onderzoek betreft de verklaring van de bestuurder?

  reageer
 • De ingenieur

   

  Merkwaardig dat je niet mag schrijven dat 68 niet bijzonde oud is en dat je uit een remspoor maar vaag de gereden snelheid voor het remmen kan bepalen, in ieder geval niet goed genoeg om er een rechtsoordeel vanaf te laten hangen. Voorts kan ik mij herinneren dat bij de toenmalige politiewerving vooral niet aan opleiding werd gehecht. Met een afgebroken LTS of MAVO kon je makkelijk bij de politie terecht. Die mensen lopen nu in TD baantjes naar hun pensioen toe te werken.

  reageer
 • Rob

   

  De politie zoekt uit, hoeft niet de motor reed op een voorrangsweg buiten de bebouwde kom en waar de mevrouw is aangereden is geen oversteekplaats.

  reageer
 • bromsnor

   

  Onzin, gezien de schade en letsels moet er een rapport komen. De politie stelt overigens de schuld niet vast. Of er wel of geen oversteekplaats is maakt niets uit. Hij is er overigens wel. Zou die er niet zijn dan wil dat niet zeggen dat vogelvrij ben of altijd de veroorzaker zou zijn. Wanneer je een botsing kan voorkomen dient een bestuurder dat altijd te doen. Dwz max snelheid in acht nemen en opletten. Remmen wanneer er kruisend verkeer is wat het voertuig eventueel niet opgemerkt zou hebben.

 • Edwin

   

  Misschien is goed kijken voordat je reageert of niet reageren als je niet weet wat er gebeurt is. Waar de politieauto staat is een oversteek plaats. De mevrouw in kwestie lag ook niet bij haar fiets maar nog ver voor de motor op de grond. Dus ongeveer 2 meter van de oversteek plaats. Hoop van harte dat mevrouw en de motorrijders er snel boven op komen.

 • Joke

   

  Daar heb je hem ook weer.......

  reageer
 • Dennis

   

  Ik vind uw reactie een beetje vreemd, helaas. Ik hoop dat de dame in kwestie snel mag herstellen. De schuld vraag is niet aan de orde. Ik weet alleen, als motorrijder, dat je een stipje bent aan de horizon en snel over het hoofd gezien kan worden. dat zegt niet dat dat hier het geval is geweest. Het betreft hier alleen slachtoffers.

 • laat alle reacties zien
 • Dennis

   

  Helaas ziet men een motor snel over het hoofd. Maakt niet uit hoe, wat, wie of waar fout is. Het is gewoon erg vervelend en hoop dat de vrouw snel hersteld

  reageer
 • kees d.

   

  De weg heet daar Harderbosweg.

  reageer
 • Reaguurder

   

  ik zie geen oversteek plek voor fietsen hier? Maar zo op basis van deze foto, lijkt het me niet het meest overzichtelijk. @Ingenieur, wat ik daar zie liggen als motor dat ziet er niet uit dat het ABS heeft.

  reageer
 • Recht

   

  Daarnaast geeft abs zeker wel sporen namelijk blokjespatroon. En bij een noodstop ga je niet eerst voorzichtig remmen maar meteen vol stampen zodat er meteen (na 2 sec reactietijd) remsporen zichtbaar zijn. Gps is niet uit telefoon terug te halen qua snelheid. Hooguit voor onnauwkeurige plaatsbepaling maar die is al bekend.

  reageer
 • Kaassie

   

  Beste ingenieur, volgens mij heeft u een heeele tijd geleden uw titel behaald. tegenwoordig heeft politie minimaal MBO opleiding Bij sporen onderzoek rekenen de mensen niet zelf, daar is een computer voor aangeschaft, al weer enkele jaren geleden. Uit de telefoon gegevens halen van GPS van een tijdsbestek van enkele seconden? dat dacht men jaren geleden, inmiddels weten we beter. iemand van 68 onbesuisd de weg op? Dat zou de dame doen als zij 38 zou zijn. Met 68 jaar wordt er wel eens niet goed gekeken te langzame reactie. Ik ben blij dat u dit soort onderzoeken niet ( meer) hoeft te doen. Veel sterkte voor de dame in het ziekenhuis en dat ze snel maar weer mag fietsen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert