Adopteer een vuilnisbak en wordt ambassadeur

ALMERE • Ma 6 juni 2016 | 16:01 • Maandag 6 juni 2016 | 16:01
De gemeente Almere zoekt de komende tijd inwoners die een container willen adopteren. De bewoner wordt dan benoemd tot  'ambassadeur ondergrondse afvalcontainer'. 

Ambassadeurs houden de omgeving van de afvalcontainers schoon. Ook krijgen zij een sleutel om de container open te maken bij een verstopping. Verder krijgen zij een prikker, werkhandschoenen en een bezem.

De 'adoptieouders' kunnen ook bellen naar een speciaal telefoonnummer. Meldingen van kapotte containers en verkeerd aangeboden grofvuil die via dit nummer binnenkomen, krijgen de hoogste prioriteit, belooft de gemeente. 

Het adoptieplan moet Almeerders meer betrekken bij het onderhoud van de stad. Er is de komende jaren minder gemeentelijk geld beschikbaar om de stad netjes te houden. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (11)

 • Noorderplassen

    Di 7 juni 2016 Dinsdag 7 juni 2016

  Goed idee! Ik overweeg mij aan te melden. Uiteraard niet nodig als iedereen zijn eigen rommel goed opruimt, maar helaas gebeurt dat veel te weinig! Ik erger mij rot aan het afval in de wijk en woon toch niet in een wijk met veel asocialen. Je kunt het probleem ook maar deels op de gemeente afschuiven (als het opgehaald wordt, ligt er kort daarna inderdaad weer rommel). Ik zou zeggen, laten we ons allemaal verantwoordelijk voelen voor de rommel op straat, dat zou heel veel rommel schelen!

  reageer
 • .\/\/.

    Di 7 juni 2016 Dinsdag 7 juni 2016

  Allerwegen trekt de overheid zich terug, behalve van mijn loonstrookje

  reageer
 • Dr.Jake

    Di 7 juni 2016 Dinsdag 7 juni 2016

  Oftewel een leuke draai vinden hoe we het 'vuile' werk toch door de betalende burger op kunnen laten knappen. We beniemen hem tit ambassadeur en dan heeft die niet door hoe we hem hebben gena**d en goch de afvalkosten telkens weer verhogen. (Vooral voor alleenstaanden.). Want we hebben geld nodig voor ONS lievelingsprojectje : de floriade. En als dat lukt zetten we kater ook vrijwillige OV-ambassadeurs achter het stuur in de bussen.

  reageer
 • Henk

    Ma 6 juni 2016 Maandag 6 juni 2016

  Het illegaal dumpen van afval is een groot probleem. In de Almere haven loopt een pilot van de stadsreiniging. Dagelijks wordt de rotzooi opgeruimd (kost geld). Twee uur later ligt al weer gedumpte rotzooi! Hier valt niet tegenop te werken. Al een paar keer bewoners betrapt op het dumpen van rotzooi. Ze hebben er maling aan! Handhaving is na kantoortijd niet bereikbaar. Op FB is door de pvda een pagina geopend met foto's en reacties geplaatst door bewoners.

  reageer
 • Faerie

    Ma 6 juni 2016 Maandag 6 juni 2016

  Dit gaat een beetje te ver. Meestal in de wijken waar dit een probleem is gaat het om een dieper (a)sociaal probleem en een onfatsoenlijke mentaliteit. Dit kan denk ik zelfs gevaar opleveren voor een inwoner die dit gaat doen.

  reageer
 • Oostvaarder

    Di 7 juni 2016 Dinsdag 7 juni 2016

  Helemaal mee eens: handhaving moet een taak van de gemeente blijven. De pakkans moet veel groter worden, zet bijv. een felle straatlantaarn erbij met ingebouwde camera en sensoren. Via een bewakingscentrale kan een handhaver dan op afstand de illegale dumper aanspreken via een speaker. Misschien iets voor een pilot?

 • laat alle reacties zien
 • Aan het werk

    Ma 6 juni 2016 Maandag 6 juni 2016

  Leuk bedacht, maar nu weer gewoon aan het werk zoals iedereen. Laat stadsreiniging lekker z'n eigen werk doen. En als dat niet lukt, dan vervangen voor iemand die het wel kan. En loop niet te zeuren over afvaldumpingen; dat is een taak van toezicht en niet van burgers. En voor die gasten van toezicht geldt hetzelfde; vervangen indien nodig.

  reageer
 • Ingrid

    Ma 6 juni 2016 Maandag 6 juni 2016

  Belachelijk plan.We betalen toch genoeg gemeentebelasting, afvalstofheffing. Als ieder zijn eigen troep opruimt is er niets aan de hand, helaas denkt niet iedereen daar zo over.

  reageer
 • Boels

    Ma 6 juni 2016 Maandag 6 juni 2016

  Gewoon een smoesje: 'Het adoptieplan moet Almeerders meer betrekken bij het onderhoud van de stad." De gemeente leeft op te grote voet en daarom is onderhoud een ondergeschoven kindje geworden. Bovendien wordt gewoon werk richting vrijwilligers geschoven, met andere woorden: burgers zoek het zelf maar uit. Misschien doet de burger het wel en wordt de huidige coalitie weggestemd bij de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018. Alles moet wijken voor de Floriade annex Gloriade.

  reageer
 • Nastradamus

    Ma 6 juni 2016 Maandag 6 juni 2016

  Even voor de goede orde, de verdiensten zullen onder de Balkenende norm vallen.

  reageer
 • Jan R. Bakker

    Ma 6 juni 2016 Maandag 6 juni 2016

  "er is de komende jaren minder gemeentelijk geld beschikbaar": begrijp is het dus goed dat de inwoners minder belasting gaan ophoesten? Ik zal er i.i.g. in mijn begroting voor 2017 mee rekening houden! En wat schuift dat dan nog, zo'n job als "ambassadeur//adoptieouder" ?

  reageer
 • Hans K

    Ma 6 juni 2016 Maandag 6 juni 2016

  Fantastisch initiatief om de zorg voor het schoonhouden van de wijk aan te pakken. Werkt een stuk beter dan stadswachten of camera toezicht. Vervuilers daarbij aanpakken en boete laten betalen. Van deze boete een straatBBQ organiseren aan het eind van de Ramadan.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert