Banaan en water tijdens avondvierdaagse Stad

ALMERE
Geen zakken snoep en medailles van chocola voor de lopers van de Almeerse avondvierdaagse. Zij kregen op de eerste avond een bidon met kraanwater en onderweg een stuk fruit. Verschillende bedrijven en de Wandelbond KWBN willen op die manier kinderen helpen om gezond te eten en te drinken tijdens het wandelen.

Veel deelnemers aan de vierdaagse in Almere-Stad hadden al wel water bij zich maar ook sinaasappels met pepermuntjes, snoepjes en chips. Voor ouders blijft het lastig om hun kinderen helemaal geen snoep mee te geven omdat lekkers en de avondvierdaagse bij elkaar lijken te horen.

Uit onderzoek onder 750 ouders blijkt dat ruim de helft van hen vindt dat kinderen te veel snoepen tijdens de avondvierdaagse. Zij antwoorden dat hun kinderen de snacks vaak krijgen van opa's, oma's, supporters en buren.

Niet alleen lopers in Almere-Stad krijgen een bidon en een banaan, in totaal wordt dit aan 150.000 wandelaars in Nederland uitgedeeld.


reacties (5)

 • Petra

   

  Goede actie! Altijd goed om gezonde voeding te faciliteren, al vrees ik dat veel ouders toch gewoon grote zakken snoep meegeven. Jammer van de limonade in de bidons...

  reageer
 • Lexie

   

  Grappig. Onze gekregen "waterbidon" was gevuld met limonade.

  reageer
 • Brinkman

   

  Almere bananenrepubliek.

  reageer
 • Jos

   

  Wat een gezeur, lopen ze een keer de kalorien van het snoep er gelijk af, is het weer niet goed.

  reageer
 • Piet

   

  Als ze dan op het einde op hun tandvlees lopen is de tandarts ook tevreden...

 • Lely

   

  Er wordt ook veel gesnoept tijdens de avondvierdaagse, je ziet echt hele zakken vol snoep! Normaal krijgen ze 's avonds ook geen zak snoep, dus bij ons met de avondvierdaagse ook niet! Tot grote ergernis van de kids.....

  reageer
 • Tja en wie is er de baas, de kinderen of u?

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert