Boeren buitengebied bezorgd over nieuwe afslag A6

LELYSTAD
Omwonenden langs de nieuwe op- en afrit van de A6 naar het vliegveld Lelystad vrezen voor verkeersoverlast. De afslag komt tussen wegrestaurant Hajé en de afslag Lelystad. Grootste punt van zorg is de gelijkvloerse kruising die er door de afslag ontstaat met de Meerkoetenweg. De boeren in het buitengebied moeten met hun landbouwmachines in de toekomst deze kruising oversteken. Zij zijn bang voor ongelukken en pleiten voor een ongelijkvloerse kruising.

Dat bleek maandagavond tijdens een inloopbijeenkomst in het provinciehuis over het ontwerp inpassingsplan van de nieuwe weg. Die is nodig omdat de huidige weg naar het vliegveld de drukte niet aankan als Lelystad Airport wordt uitgebreid. De nieuwe weg wordt vanaf 2019/2020 in gebruik genomen.

Op de bijeenkomst waren zo'n twintig geïnteresseerden afgekomen, met name direct omwonenden. Tot aan de Vogelweg telt het gebied zo'n veertig bewoners.

reacties (17)

 • Lely...

   

  Leuk.............................................. NOT............................

  reageer
 • Steven Stedenwijker

   

  Dat u met zo'n waanidee over iets van zo lang geleden moet aankomen maakt wel duidelijk dat ik gelijk heb.

  reageer
 • Jan

   

  Een stoplicht springt op rood en groen, dus gewoon stoplichten en is dan altijd wat te doen.

  reageer
 • henk

   

  Gewoon de meerkoetenweg afsluiten , kunnen er ook geen ongelukken ontstaan . Er rijden toch bijna geen auto's en trekkers over die weg .

  reageer
 • Dick

   

  Nee er wordt zelden geld weggesmeten. Voorbeeld, N307 Overijsselseweg. Net twee jaar oud en nu blijkt dat, om een bypass om Dronten heen aan te kunnen leggen, de aldaar geplaatste rotonde niet goed genoeg is. 1- Die rotonde voldoet prima, alleen is er weer zo'n schlemiel van een of ander planbureau die er anders over denkt. 2- Als die rotonde dan werkelijk niet voldoet, waarom dan bij aanleg niet gelijk goed gedaan? En ga nou niet roepen dat ze toen nog niet van die bypass wisten, dat wisten ze al voor de aanleg van de Overijsselseweg. Zo'n 10-15 jaar geleden al. Dus geen geld wegsmijten? Hou op schei uit.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Steven Stedenwijker

   

  Kosten vermijden is hartstikke goed. Er is juist budget te weinig en er wordt zelden iets weg gesmeten. Alles wordt juist strak gepland om geen overschrijding te maken.

  reageer
 • Dick

   

  Ingenieurtje is wel errug kortzichtig he? Man denk toch eens normaal ipv dit soort onzinnige uitspraken te doen. En eeh, er wordt zoveel geld weggesmeten met onzinnige projecten dat er hier best wel een viaduct geplaatst kan worden.

  reageer
 • Henk

   

  Een ongelijkvloerse kruising lijkt me een verstandig idee. Men weet immers ook niet hoe het gebied rondom het vliegveld zich ontwikkeld. Zo kunnen de verkeersstromen makkelijk gescheiden worden zonder enige hinder

  reageer
 • Marijke

   

  Bijzonder goede oplossing om de weg af te sluiten en de automobilisten via de andere kant naar hun bestemming vliegveld te laten rijden! Eindelijk wordt er eens een oplossing ten gunste van de boeren bedacht. Top!

  reageer
 • Ron

   

  Rotonde lijkt me prima.

  reageer
 • De ingenieur

   

  Gezien het geringe verkeer van de boerenpolderwegen kun je geen tunneltje rechtvaardigen. Beter is om net als elders waar grote infrastructuur is aangelegd als spoor en A6 de weg gewoon af te sluiten. Men kan over de andere kant naar de bestemming rijden.

  reageer
 • Jaap

   

  De boeren hebben gelijk. Als of je een nieuwe spoorlijn aanlegt met een oude wetse spoorovergang met slagbomen. Zorg dat er een brug komt kost meer maar is verkeersveiligheid goedkoper.

  reageer
 • Freek

   

  Een rotonde op de kruising lijkt mij voorlopig voldoende, de eerste 10 jaar verwacht ik niet veel verkeersproblemen.

  reageer
 • Jos

   

  Groot gelijk, vooruitzien doen ze goed

  reageer
 • Ih

   

  Lijkt mij toch logisch om die overweg niet gelijkvloers te maken. Moeten zeker eerst ongelukken gebeuren om vervolgens toch de boel nadien aan te passen. Er wordt geld genoeg uitgegeven aan dat vliegveld, dit kan er ook wel bij, mensenlevens zijn onbetaalbaar.

  reageer
 • Linda

   

  Betalen zij ook mee dan? Een verkeersplein met verkeerslichten is veilig genoeg. Rood is wachten, groen is gaan. Daar moeten zelfs die boeren zich aanhouden en dan is er niets aan de hand

  reageer
 • KC

   

  De boeren hebben groot gelijk. Het moet een ongelijkvloerse kruizing worden.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert