Boeren buitengebied bezorgd over nieuwe afslag A6

LELYSTAD • Ma 6 juni 2016 | 20:42 • Maandag 6 juni 2016 | 20:42
Omwonenden langs de nieuwe op- en afrit van de A6 naar het vliegveld Lelystad vrezen voor verkeersoverlast. De afslag komt tussen wegrestaurant Hajé en de afslag Lelystad. Grootste punt van zorg is de gelijkvloerse kruising die er door de afslag ontstaat met de Meerkoetenweg. De boeren in het buitengebied moeten met hun landbouwmachines in de toekomst deze kruising oversteken. Zij zijn bang voor ongelukken en pleiten voor een ongelijkvloerse kruising.

Dat bleek maandagavond tijdens een inloopbijeenkomst in het provinciehuis over het ontwerp inpassingsplan van de nieuwe weg. Die is nodig omdat de huidige weg naar het vliegveld de drukte niet aankan als Lelystad Airport wordt uitgebreid. De nieuwe weg wordt vanaf 2019/2020 in gebruik genomen.

Op de bijeenkomst waren zo'n twintig geïnteresseerden afgekomen, met name direct omwonenden. Tot aan de Vogelweg telt het gebied zo'n veertig bewoners.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel