Straatpraat: 50-plussers moeten loon inleveren

ZEEWOLDE
Werkloze 50-plussers moeten een veel lager salaris vragen om weer aan het werk te komen.

Dat is de manier om de werkloosheid onder ouderen op te lossen. Dat zeggen twee topmannen van de Almeerse uitzendorganisatie USG People.

Het hoge salaris is voor werkgevers een reden om geen ouderen aan te nemen. Daarom moeten ze maar wat minder verdienen. Vind jij dat een goed idee? We vroegen het voor Straatpraat in Zeewolde.

reacties (15)

 • 60plus

   

  Ik vind dat de 50 plus alles heeft opgebouwd heeft bij diverse bedrijven vakmensen zijn het als je tegenwoordig in bouwmarkten komt en je vraagt wat ze kijken je aan en er komt niets uit hun mond waar de klant wat aan heeft na moet zo goedkoop mogelijk inleveren 50plus echt niet doen vakmensen zijn goud waard die moeten wij eren en niet aan de kant schuiven de bedrijven willen van ze af tegenwoordig ben je een nummer meer niet bazen krap eens achter jullie oren en word wakker met ondeskundige werknemers komen jullie er ook niet heb zelf meegemaakt dat mijn werkgever tegen mij zei een 6 is ook goed ik streefde altijd naar hoogste zo zit de maatschappij in elkaar applaus voor 50 plus laat je niet kisten

  reageer
 • Boels

   

  Het gaat om de productiviteit en daar heeft leeftijd niet veel mee te maken (uitzonderingen daargelaten). Je kan eindeloos praten over hoe goed/slecht de beloningsstruktuur is, maar uiteindelijk zal men moeten kiezen tussen het bijstandsniveau of het inkomen van een "onderbetaalde" baan.

  reageer
 • Pzaal

   

  Ze moeten gewoon stoppen met het minimuun loon voor de jeugd. Iemand van 15 mag net zoveel verdienen als iemand van 30 maar wel minder uren vind ik. Zo heeft iedereen een goede kans op de arbeids markt.

  reageer
 • Joep meloen

   

  Even nadenken voordat u wat zegt, hoezo luie jeugd, beetje jammer weer!

  reageer
 • NLToday

   

  Verwacht met deze top zakkenvullers binnenkort ook 50 plussers aan het werk te zien bij de Action voor drie euro's in het uur. Het luchtballonnetje maakt natuurlijk deel uit van de bedrijfsfilosofie van deze top bestuurders hoe meer mensen aan het werk hoe meer het geld hun kant op stroomt, Met deze mensen aan het roer gaan straks ook de Polen,Roemenen ,Bulgaren, en Oekraïners aan het staken, denk niet dat hun klandizie de werkgevers dus blij van worden. Denk dat de succesvolle VVD strategie nu uit de klauwen begint te lopen, en aan haar eigen succes ten onder gaat.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • jan

   

  Wat een idioot die dit voorstelt gooi die mensen op leeftijd eruit en zet de luie jeugd maar aan het werk

  reageer
 • Hannes

   

  Vertel het ze dan, hoe het beter kan.

  reageer
 • RD

   

  Als ik een TOP inkomen zou hebben zou ik ook wel inleveren ! Helaas moet ik het doen met een net modaal inkomen waar we met met zijn 5en van rond moeten komen. Mijn keuze maar nog minder gaat niet lukken ! Zolang er nog inkomens zijn waar het niet opkan zoals bestuurders, ceo, managers dat soort functies valt daar nog genoeg te halen.

  reageer
 • Achachach....

   

  Ach, wat zijn die werkgevers ontzettend zieleig, he?! Had u geen Pool voor 200 euro dat karweitje op kunnen laten knappen ?!

  reageer
 • piet

   

  Ik doe met je mee!!!!

  reageer
 • Thomas

   

  Zoiets heb ik wel meegemaakt ja... Tegen beter weten in iemand van 56 uitgenodigd, ik had een ICT project liggen dat niet echt vooruit kwam. Het was niet groot, maar zelf doen zou veel tijd kosten. Dus als iemand dat voor een paar duizend euro max kon regelen zou ik daar op in zijn gegaan. Tijdens het gesprek, ja, maar meneer had als eens als ICT manager gewerkt in het verleden. Die ging echt niet meer zelf programmeren. Maar ik kon hem natuurlijk wel inhuren voor € 50 per uur, en dan kon hij de programmeur aansturen. Ondanks dat zijn kennis ook nog eens sterk verouderd bleek te zijn, dus dat hij echt wel (betaalde) uren zou spenderen aan zijn vakkennis ophalen voordat hij het werk kon doen. Ik heb die verwaande kwast de deur gewezen, en een 20-jarige heeft het uiteindelijk perfect opgelost voor € 600. ....en maar klagen hoe het kwam dat hij in de bijstand zou vervallen om niemand meer 50+ers zou willen.

  reageer
 • 13xx

   

  Als iedereen loon inlevert (dus ook 50 minners) komen er ook meer banen beschikbaar.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Het is altijd makkelijker te zeggen dat een ander met minder toe kan dan zelf een stapje terug te doen. Daarom spuug ik op deze 'topmannen' die zeer duidelijk geen 'top mannen' zijn!

  reageer
 • Lies

   

  1 april is al geweest hoor! Laten we dan ook het salaris van deze 2 'topmannen' halveren..

  reageer
 • Vinnie

   

  Als die 2 topmannen nou eens het goede voorbeeld geven door de helft van hun salaris in releveren en te verdelen over alle mensen die graag aan het werk willen met al hun kennis. Wat zijn die 2 toch een eikels.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert