Steunfonds voor slachtoffers gasexplosies

URK
Op Urk is een steunfonds opgericht voor de slachtoffers van de gasexplosies. Vrijdag werden zes huizen aan de Grote Fok verwoest. 

Het fonds 'Eerste steun bij explosie' heeft tot en met 20 juni een rekeningnummer geopend. Daarna wordt het ingezamelde geld onder toezicht van een notaris in gelijke bedragen over de slachtoffers verdeeld.

De actie is een initiatief van Gonny Verheij. Haar dochter woonde in één van de geëxplodeerde huizen. Gonny deed vrijdagavond in de woning de was, toen ze onwel werd door de gaslucht. Toen zij naar buiten ging, explodeerde het huis achter haar.

Het rekeningnummer is NL44 ABNA 0588 4810 17 onder vermelding van 'Eerste steun bij explosie'.

reacties (8)

 • kees

   

  Jelle b maak je eerst mijn salaris over van 20 jaar geleden op de duwboot?? Dan doneer ik wel even.

  reageer
 • Ex brand slachtoffer.

   

  Ik merk hier dat niemand die reageert ook enig idee heeft wat een brand voor impact heeft op de bewoner van het pand. Al wordt er geen stuiver gedoneert is het al een morele steun die men hard nodig heeft. Ik weet uit ervaring wat een huis-brand met je doet!!! Laat deze mensen AUB niet vallen en hou op met al die onnozele reacties over verzekeringen en zo!!!!

  reageer
 • drontense

   

  Ik ben het er helemaal mee eens. Je krijgt mentaal een enorme klap. Je bent niet alleen je spullen kwijt maar ook je huis waar je veilig was. Daarnaast de dingen die emotionele waarde hebben zoals foto's en andere spullen.

 • Jan

   

  Heel mooi gebaar alleen lijkt het me wel reeel dat de veroorzaker alle schade gaat dekken.

  reageer
 • Knielus

   

  Prachtig initiatief om op zeer korte termijn de mensen weer aan woonruimte / inrichten te helpen . Verzekeringen onderling / betrokken en verantwoordelijke partijen staan er niet om bekend om 2 dagen later per gezin 2 ton over te maken .

  reageer
 • klaas

   

  De brandverzekeraar geeft gerust een voorschot.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • lezer.

   

  Mooi initiatief, maar is dit niet iets voor de verzekering?

  reageer
 • Gerard

   

  Ze doen strafrechtelijk onderzoek! Dus denk dat de huis eigenaren wel dik betaald worden! Dus waar is dit fonds voor?

  reageer
 • Plien

   

  Het fonds heet 'Eerste steun bij explosie', zal dus wel voor de eerste steun zijn. Ook al staat er geen huis meer, een eventuele hypotheek en de kosten van vervangende woonruimte moeten gewoon betaald worden. En wat dacht u van de vervanging van meubilair, kleding en etc. Dan kan een verzekering evt wel een voorschot betalen, maar dat is meestal niet toereikend. En de definitieve afhandeling van brandschade door verzekeraars is meestal een langdurige kwestie ook als je er zelf niets aan kon doen. Ik weet uit eigen omgeving dat je dan blij bent met alle hulp die je krijgt aangeboden.

 • NLToday

   

  Goede actie, meestal moet er jaren geprocedeerd worden voor enige schadeloosstelling.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert