Regen verandert golfbaan in moerasgebied

EMMELOORD
Een balletje slaan op de golfbaan in Emmeloord? Niet als het meerdere dagen ervoor heeft geregend. De afwatering bovenop de terp is niet goed waardoor grote delen van de golfbaan onbegaanbaar zijn.

De golfbaan die voor grote delen bovenop de voormalige vuilstort is gebouwd zakt in het midden steeds meer in. Hierdoor stroomt het hemelwater niet de berg af, maar blijft het in het midden hangen. Gevolg: een moerasgebied.
Voorzitter Willy Schutte: "In november, december en januari was het hopeloos hier, toen moesten we delen van de golfbaan sluiten." Wedstrijden spelen kan dan niet, want daar heb je de hele baan voor nodig.

De gemeente Noordoostpolder onderzoekt wat een duurzame oplossing voor het probleem is. Een rapport hierover wordt voor het eind van het jaar verwacht.

reacties (9)

 • Krito

   

  Aub laat die gepensioneerde boeren lekker spelen, wat voor ellende zou je hebben als ze zich met andere zaken gaan bezig houden, ze hebben namelijk "overal" verstand van....

  reageer
 • Boels

   

  "De gemeente Noordoostpolder onderzoekt wat een duurzame oplossing voor het probleem is." 1. Het is geen probleem, een extra handicap is goed voor het golfen. 2. Een gemeente moet zich met echte problemen bezig houden.

  reageer
 • Nopper

   

  Ben het met de reactie van ' Hoezo' eens. Dan maar golfen met de regenlaarzen aan, weer eens wat anders, in de polder hebben we ook al boerengolf. Misschien een idee om van de golfbaan een natuurgebied te maken, zit vast wel subsidie op.

  reageer
 • Nopper

   

  Welke regen??????

  reageer
 • Hoezo

   

  Hoezo onderzoekt de gemeente dit probleem? Moeten wij hardwerkende burgers het probleem van de elite daar weer gaan betalen? Willy als wethouder en Willy als voorzitter, hoe meer petten hoe mooier...

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Bram Brommerbam

   

  Van vml. vuilstortheuvels is bekend dat ze heel langzaam wat inklinken. En dan krijg je uiteindelijk een effect als nu op deze golfbaan.

  reageer
 • Wonderlijke man die Schutte??

   

  Destijds 3.4 miljoen aan gemeenschapsgelden door deze wethouder besteed in deze afvalberg.Nu klagen terwijl men weet dat dergelijke afvalbergen slinken dus ook je 3.4 miljoen.Geen wonder dat de elite op grote voet leven van andermans duur verdiende centen.

  reageer
 • Rikus

   

  Gewoon wat afwateringsgreppels graven, desnoods over the green, maakt het spel meteen ook weer wat spannender!

  reageer
 • Ondernemer

   

  Heeft die Schutte zelf niet bedacht om een golfbaan op een vuilstort neer te leggen? Kunt er altijd nog een boerengolf van maken.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert