Bus overvallen door tweetal met mes

ALMERE
Twee mannen hebben vannacht een bus aan de Oldewierde in Almere overvallen. Eén van hen had een bivakmuts op. Het tweetal stapte de bus in en bedreigde de buschauffeur en een passagier met een mes. Uit videobeelden van de overval blijkt dat een derde persoon buiten op de uitkijk stond. Een woordvoerder van Connexxion zegt dat niemand gewond is geraakt.

De overval gebeurde rond 00:30 uur op buslijn 328 tussen Almere en Amsterdam, in de wijk De Wierden in Almere Haven. De overvallers zijn er met geld en autosleutels van de chauffeur vandoor gegaan. Het is niet bekend hoeveel geld ze hebben meegenomen.

Veel buschauffeurs hadden het nieuws vanochtend nog niet gehoord, maar reageren geschokt. Vooralsnog blijven ze gewoon hun diensten rijden.

In Almere werd in april nog gestaakt door buschauffeurs om te pleiten voor meer veiligheid in de bussen. Ze zijn de overvallen meer dan zat en willen dat contant geld uit de bus wordt geweerd.


reacties (19)

 • anna

   

  Ik weet niet of het elders veiliger is. Dit soort dingen komen niet alleen in Almere voor. Misschien ander regionaal nieuws bekijken dan kom je er achter dat het gewoon een landelijk probleem is.

  reageer
 • Dr.Jake

   

  Wat een amateuristische plaatsing en kwaliteit van de bewakingscameras. Geen wonder dat men niets herkent. Tegenwoordig weer bijna iedereen die zich erin verdiept dat minsten 1 camera bij een deur/ingang op 1,50 meter hoogte moet zijn. En ze horen minstens 720p kwa resolutie te zijn. Laat dasr maar eens de chauffeurs voor staken.

  reageer
 • J.C. Moes.

   

  Een mogelijk recept voor een wél zeker ‘potje’ jezelf verdedigen, zou kúnnen zijn; Een vleugje minder angst voor een proces verbaal (bezit) Een hele, degelijke verstopte, maar toch staande bij, ploertendoder! (bij niet toereikend, in geval van vuurwapens, NIET gebruiken!) Ik weet het, ‘gevaarlijk,’ maar tja, enkel met de bus gaan als passagier, is dus blijkbaar óók al gevaarlijk! Een vleugje meer, doe maar twéé, moed. Niet marineren in angsthazen marinade. Men kan het altijd nog, NIET gebruiken, indien men tóch niet durft! En wellicht dat men de chauffeur ook een beetje kan ‘bedienen:’ He? En ik verafschuw kookprogramma’s? Tasers voor chauffeurs, binnen (zijn) handbereik, lijkt mij anders/óók een geweldig idee, maar ja, dat is minder spectaculair dan camera 's natuurlijk. Vragen om meer geweld? Nee, maar wie vraagt er dan om steeds meer overvallen? J.C.

  reageer
 • seb

   

  Bussen uitvoeren met noodknop zodat de dichts bijzijnde politie auto kan komen en tergelijkertijd een dna douche laten afgaan in de bus werkt tenslotte ook bij winkelovervallen.

  reageer
 • JvdM

   

  @redactie, volgens mij zie ik 3 verdachten in het videootje?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • De ingenieur

   

  Het wordt helemaal niet erger. Het is een bekend waanidee bij mensen die niet voldoende nieuws lezen of begrijpen. Ga lekker naar een ander land. U zult zien dat het daar vrijwel zeker wel erger is.

  reageer
 • Am

   

  Wordt steeds erger hier... vraag me steeds vaker af of ik mijn kinderen hier nog wel veilig kan laten spelen. Gaan maar eens nadenken over verhuizen.

  reageer
 • .\/\/.

   

  "Snap niet dat na al deze commotie van de laatste jaren de politie nog steeds niet steekproefsgewijs een bewapende burgeragent inzet." - 1. te duur, 2. pakkans te klein 3. men wil geen wild-west-taferelen

  reageer
 • John

   

  Is het geen idee om de chauffeur af te schermen met stevig plexiglas. Maak er een soort hokje van met een gleuf erin, zodat er ook nog met contant geld betaald blijven worden.

  reageer
 • Rich

   

  Waar staat zijn auto op het terrein van connexxion gewoon gaan posten ze komen zijn auto van zelf een keer halen. Maar goed ze moeten lekker gaan werken dat soort tuig. Niet normaal meer.

  reageer
 • Pimpernel

   

  Deze rovers behoren niet tot het intelligente deel van onze samenbeleving daar er betrekkelijk weinig buit valt te maken. Vrees dat de reizigers de volgende kandidaten voor de beroving zullen worden. Snap niet dat na al deze commotie van de laatste jaren de politie nog steeds niet steekproefsgewijs een bewapende burgeragent inzet. De berovingen in Almere blijken heel voorspelbaar, voor zo een Stad als Almere zou op tijdelijke basis een dertigtal burgeragenten ingezet moeten worden welke na verlichting van criminaliteit na enige tijd weer in een andere criminele omgeving ingezet kunnen worden.

  reageer
 • kalknagel

   

  Haal gewoon contant geld uit de bus!! Je moet wel een heel erge looser zijn om een buschauffeur te overvallen.. Voor een paar euro's! Stakkers

  reageer
 • .\/\/.

   

  Beledigingen brengen geen oplossing voor het probleem. Ècht, contant geld moet de bus uit. Zelfs een organisatie als Rover moet toch begrijpen dat het nadeel van het risico op overvallen niet opweegt tegen het gemak van met cash een kaartje te kunnen kopen op de bus.

  reageer
 • Ohm1981

   

  Ik hoop dat hun koppen op camerabeelden staan. Tuig! Zolang er geen zware straffen worden gegeven blijf je dit laffe gedrag houden.

  reageer
 • Evros

   

  Ja, en plaats vooral geen beledigingen aan de criminelen want deze worden aan alle kanten beschermd ! Zij wel ! Maar ze zijn zo laf ! Een bivakmuts op hun kop ! Als je zo flink bent om mensen te beroven en dan als schijtlaars je kop te bedekken, wat ben je dan voor laffe hond !

  reageer
 • .\/\/.

   

  Dit bericht lezen in het kader van de recente discussie over de veiligheid van buschauffeurs, en of je nu wel of niet met cash een kaartje moet kunnen kopen op de bus.

  reageer
 • Steven Koestal

   

  WALCHELIJK !!! Geestesziek zijn ze.

  reageer
 • smurf

   

  het is toch van de zotte dat ze ook prive spullen meenemen van de chauffeur dit gaat wel heel heel er ver.

  reageer
 • Nopper

   

  Tegen die overvallers zou ik willen zeggen: ga werk zoeken om aan geld te komen en doe niet niet op deze laffe manier. Handwerk genoeg in de polder op dit moment, er groeit genoeg onkruid dat gehakt kan worden. Ook goed voor die zieke geest om in de buitenlucht te werken.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert