Nieuwe snelle boten voor de brandweer

ZEEWOLDE
De brandweer Flevoland heeft woensdag nieuw materiaal gekregen: drie snelle boten en drie waterongevallenvoertuigen. De boten zijn gedoopt en hebben een naam gekregen. 

De officiële handelingen vonden plaats in een nieuw boothuis in Zeewolde. Het boothuis ligt aan de Zeewolder dijk, achter het kunstwerk met de potloden. 

Wat doet de brandweer met het nieuwe materieel?
Eén boot blijft in Zeewolde en die wordt ingezet bij ongevallen op het Wolderwijd en omgeving. De twee andere boten zijn voor Almere en Lelystad. Die worden in de kazernes op een trailer gezet. De brandweer doet er ook KNRM-taken bij. Boten in nood of met een motorstoring kunnen rekenen op hulp van de brandweer. 

Burgemeesters aanwezig bij opening
In het boothuis was het een komen en gaan van Flevolandse burgemeesters. Gerrit Jan Gorter van Zeewolde opende als gastheer het boothuis. Franc Weerwind van Almere en Margreet Horselenberg van Lelystad doopten vervolgens 'hun' boot.

Burgemeester Pieter van Maaren van Urk deelde autosleutels uit voor de drie nieuwe waterongevallenwagens. Die zijn voor Almere, Lelystad en Urk. Met een dergelijk voertuig zijn reddingsacties door duikers in het water mogelijk. De bussen zijn volledig ingericht om deze acties mogelijk te maken.
reacties (3)

 • OVBL

   

  Proficiat mannen, (en vrouwen natuurlijk) goede vaart gewenst

  reageer
 • Danny

   

  Hovercraft of swampboat, dat moeten ze hier hebben :)

  reageer
 • C van Dam

   

  Hopelijk hebben ze ivm de waterplanten jetstream aangedreven boten gekocht. Zo niet, dan een gemiste kans en krijgen de waterplanten weer de schuld van vastvaren. Waterplanten zijn goed voor het waterleven.

  reageer
 • Peter

   

  Jet en plantjes geven dezelfde problemen. Of denk je dat de plantjes niet meegezogen worden?

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert