Buitengebied krijgt glasvezel voor snel internet

NOORDOOSTPOLDER
Het buitengebied van Noordoostpolder en Urk krijgt glasvezel voor snel internet. Dat heeft de gemeente Noordoostpolder bekendgemaakt.

Ruim 1700 inwoners en ondernemers hebben zich de afgelopen weken aangemeld voor snel internet. De wens van de gemeente Noordoostpolder om 60 procent van de inwoners mee te krijgen, is net niet gehaald.

Omdat de provincie Flevoland bijspringt als er financiële tekorten ontstaan, gaat de aanleg van glasvezel toch door. Nog deze zomer beginnen de graafwerkzaamheden.

reacties (9)

 • avd

   

  Fijn dat iedereen die zich heeft opgegeven ook voorzien worden snel internet. Helaas is het doel van 60% niet gehaald. Dus gaat de Pro incie bijspringen met subsidie. Als de provincie dat nu eerder had toegezegd, waren er misschien veel meer gegadigden geweest. Jammer.

  reageer
 • Jan

   

  Lokale overheden zijn in deze niet terughoudend met subsidie verstrekking. Echter heeft Europa daar een stokje voor gestoken. Subsidie op glasvezel mag niet. Wat de provincie eventueel bijspringt is een kortlopende lening. Zie het als een financiële buffer indien nodig.

 • Fiber top

   

  Dus iedereen in de provincie moet meebetalen om die paar mensen die er voor gekozen hebben zo afgelegen te wonen van snel internet te voorzien? Wat een stomme opmerking zeg,ik woon in het buitengebied en betaal meer als gemiddeld belasting,moet ik nu ook gaan zeuren over allerlei zaken waar ik bovengemiddeld aan mee betaal. Gebruik je verstand als je het hebt voor je iets schrijft.

  reageer
 • Ditrk Zaan

   

  De provincie betaalt niet maar staat garant. Zouden er te veel blijven weigeren dan moet de men wellicht wat aanvullen. Als de boel straks in uitvoering is komen de spijtoptanten wel.

 • Jan

   

  Die 70% die opzegt heeft een oud alternatief met snel internet: koper met 20Mbps en sneller. Als jij goed hebt opgelet is er bij de mensen waar nu glas aangelegd gaat worden geen snel internet beschikbaar. Dan heb ik het over snelheden tot 10-15 Mbps, en dat zijn enkel de gelukkigen die 'dichtbij' de dorpen wonen. Ik woon op 5 km van het dorp. Internet wil nu niet sneller dan 0,5Mbps, kun je je dat voorstellen? Dat je een YouTube filmpje niet fatsoenlijk kan afspelen? Hier is dat helaas nog dagelijkse kost.

  reageer
 • Maarten

   

  Het is inderdaad terecht om de extra kosten vanuit de provincie bij degene neer te leggen die niet mee wilde gaan. Dat je woning te koop staat is geen argument, want de woning zou beter verkopen als je ook snel internet hebt.

  reageer
 • Jan

   

  Nu de dorpen nog!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • HM

   

  Dus iedereen in de provincie moet meebetalen om die paar mensen die er voor gekozen hebben zo afgelegen te wonen van snel internet te voorzien?

  reageer
 • harry

   

  De mensen die verder weg wonen, hebben ook minder profijt van andere voorzieningen zoals OV. Woon je midden in Almere heb je bijna geen auto nodig.... Dus verschillen blijven bestaan.

 • De ingenieur

   

  U begrijpt het niet? De provincie staat garant en hoeft alleen bij te dragen wanneer er tekort dreigt. Feitelijk zal men overhouden want er komen nog spijtoptanten bij. Het is wel belangrijk om de late aanmelders wel volledig te laten meebetalen.

 • Lelystedeling

   

  Jammer, erg jammer van dit soort kortzichtige opmerkingen... We betalen met z'n allen o.a. belastingen en diverse hefffingen om een aantal infrastructurele zaken te bekostingen. En anno nu behoort fatsoenlijke internet connectiviteit ook tot die infrastructuur. Net zoals wegen, riool, energie, water, openbare diensten en andere algemene voorzieningen. Bovendien woonden de meeste mensen al in zo'n 'buitengebied', voordat er uberhaupt internet bestond... ;-)

 • Hans

   

  De mensen die daarvoor kiezen, zijn wel de mensen die onze groenten en fruit verbouwen. Die hebben ook (snel) internet nodig om in deze tijd van technologie hun werk goed te doen. Zolang iedereen die zich later aan het netwerk wil aansluiten maar extra betaald, en dat bedrag dan ook weer gedeeltelijk bij de provincie terechtkomt, vind ik dit een goed plan. Anders zou het ook weer vele jaren duren voordat de volgende poging er komt.

 • Dick Offringa

   

  Hoewel de bijna 60 % uitsluitend het buitengebied betreft: Toch Gefeliciteerd!!!

  reageer
 • Jan

   

  Hehe, eindelijk, viva la revolution. En alle anti's.... Ga maar weer brieven sturen

  reageer
 • A.

   

  Niemand zal anti zijn en wel graag snel internet hebben maar niet tegen dit idioot hoge tarief! Ik ben blij dat het er komt al doe ik niet mee op dit moment. Financieel gewoon niet haalbaar nu. In de toekomst laat ik me waarschijnlijk wel aansluiten maar dan moet het wel economisch een stuk beter gaan. Velen kunnen nu eenmaal niet zomaar 2000 euro ophoesten.

 • siemon

   

  Dit is politiek! Artikelen gepubliceerd: 1/ Duidelijke grens gesteld op 60 % aanmeldingen; 2/ Nog niet genoeg aanmeldingen voor glasvezel. 3/ Inschrijftermijn verlengd. 4/ provincie moet bijspringen vindt NOP. 5/ Besluit over glasvezel uitgesteld. 6/ Niet genoeg aanmeldingen , maar het gaat toch door. Hé ?? dit wisten wij toch al direct ? Business is Business.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert