College van B&W wil toch geen whatsappborden

ZEEWOLDE
Het college van B&W in Zeewolde wil geen werk meer steken in het registreren en ondersteunen van whatsappgroepen in de gemeente. Ook stelt het college in een memo voor om af te zien van het plan om waarschuwingsborden te plaatsen in straten waar een whatsappgroep actief is. Volgens de gemeente komt er uit vanuit de whatsappgroepen nauwelijks respons.

In veel buurten en straten zitten bewoners via hun mobiele telefoon in een whatsappgroep om elkaar te kunnen waarschuwen bij verdachte situaties. De gemeente wilde bestaande en nieuwe groepen helpen door spelregels af te spreken en samen met de wijkagent de groepen te ondersteunen.

Slechts vier groepen gaven gehoor aan de oproep van de gemeente. Dat vindt het college te weinig.

reacties (4)

 • App

   

  Neem dan stickers ipv borden.. Kunnen bewoners het zelf plakken op hun eigendom. Doen ze in Almere ook. Werkt goed, iedereen blij.

  reageer
 • Nina Stulen

   

  Wij hebben hier een best fanatieke BuurtWhatsapp groep en staan geregistreerd waar dat zo hoort. We hebben de wijkagent op de hoogte gebracht en deze vond het, kreeg ik de indruk, wel leuk. We hebben gevraagd om een BuurtWhatsapp bord aan het begin van ons buurtje, maar ook daar moesten ze nog over praten. Ze (Gemeente) wilden een bord plaatsen aan het begin van de bebouwde kom voor heel Zeewolde, anders werd het te duur. Zo werkt het dus niet. Daar gaat je motivatie! Bedankt Gemeente Zeewolde! In andere plaatsen weten ze hoe het wel hoort.

  reageer
 • Pimpernel

   

  "Volgens de gemeente komt er uit vanuit de whatsappgroepen nauwelijks respons" Deze groepen zijn juist ontstaan uit onvrede over het huidige veiligheidsbeleid qua handhaving, inplaats vertrouwen te herwinnen slaat men de deur dicht. Lekker makkelijk als verantwoordelijke bestuurder, wat er nu gebeurt is een herhaling van wat er tweehonderd jaar geleden gebeurde in een eerste aanzet tot een zinvolle adequate burger bescherming.

  reageer
 • Johnny

   

  Slimme gemeente en burgers daar in Zeewolde. Welkom inbrekers!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert