Gemeente mag wegen aanleggen op campingterrein

ALMERE
De gemeente Almere mag twee brede wegen aanleggen ten noorden van de A6, die gedeeltelijk over het terrein van stadscamping Waterhout lopen. Dat heeft de Raad van State bepaald.

De Raad heeft alle bezwaren van camping Waterhout tegen de aanleg afgewezen. Camping Waterhout denkt dat een camping van drie in plaats van vijf hectare niet levensvatbaar is, maar heeft dat volgens de Raad van State onvoldoende aangetoond. Bovendien is de camping bang voor geluid-, stank- en lichthinder door autoverkeer. De Raad denkt dat die overlast meevalt.

De Raad van State vindt het belang van de gemeente Almere zwaarder wegen. Die wil het gebied geschikt maken voor de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade in 2022, maar ook voor de periode daarna. Dan moet er een nieuw bedrijventerrein langs de A6 komen waarvoor de nieuwe wegen nodig zijn.

reacties (25)

 • Hannes

   

  Gemeenteraad; Over zes jaar hoeveel vuurwerk is er dan wel niet afgeschoten, "Daar blijft niets meer van over!!" Omdat na de Floriade van nog maar een halfjaar, te voorkomen. Zoek dan een andere locatie, met veel meer mogelijkheden waar je in alle opzichten veel verder mee zal komen. "Nogmaals denkend aan en rond het Kasteel en niets is meer teveel. "Een pessimist is een optimist met veel ervaring"

  reageer
 • Steven Stedenwijker

   

  Er is helemaal geen behoefte aan bedrijventerreinen. Zie overal de leegstand. Waarom zou je dus een goed functionerende camping willen saboteren?

  reageer
 • .\/\/. 2.0

   

  Alles moet wijken voor de floriade. Als er straks een onderzoek komt met de vraag hoe het zo mis is gegaan, zijn de bestuurders al vertrokken.

  reageer
 • Danny

   

  Yeah hebben we straks nog meer leegstaande bedrijfspanden en een gemeente die straks nergens meer geld voor voor heeft. Ach dan slopen we nog een paar bruggen als het te duur wordt en dan dan lekker woz omhoog gooien.

  reageer
 • Rutger

   

  Iedereen die het hieronder heeft over een flutcamping is er duidelijk nog nooit geweest. Een prima plek waar ieder jaar duizenden mensen een leuke vakantie hebben.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Wat een ongelooflijke hoeveelheid "onderbuik" geleuter. Er wordt van alles bijgehaald, maar het gaat hierom. De Raad van State bekijkt ALLEEN maar, of de gevolgde procedures en wetten GOED zijn uitgevoerd. Zij kijken NIET naar politieke spelletjes.

  reageer
 • ron

   

  eens ... maar zou dat niet anders moeten ?

 • Hannes

   

  Hoeveel namen of tekens heb je nog nodig om dat geleuter tot uiting te brengen. Om zelf nog tot een uitgesprokenmening te komen.

 • Bb

   

  Kleine man verlies het altijd van de groote .Maar wie het laatste lach is de besten en dat is niet de gemeente Almere met nu al een verlies

  reageer
 • Lelystedeling

   

  Wat ben ik blij dat ik niet in Almere woon. In Lelystad draaien wij gelukkig niet voor de verliezen.

 • peteratea

   

  Heel mooi, ben nog steeds vóór de Floriade en ik zie grote voordelen voor de stad. Ook ná de Floriade houden we er een prachtig gebied aan over. Ik zie absoluut geen verlies draaiend project zoals de oude floriade's waren. Almere doet het anders dan hen, zoveel is inmiddels wel bekent. Maar laten we realistisch zijn, bezoekers komen tzt voor een wereld tentoonstelling op landbouw gebied: niet voor een dagje camping (...)

  reageer
 • Hannes

   

  Kijk eens goed naar de foto, er is geen voorgaande Floriade geweest die zo,n gebied op de schop hebben moeten nemen om een wereld tentoonstelling op landbouw gebied voor maar een halfjaar voor alleen maar projectontwikkelaars die daar een woon/werkwijk willen gaan bouwen. Zo'n tentoonstelling kan je de jaarbeurs-hallen ook voor afhuren. Dat gebeurd met velen expo's over de hele wereld ook al. En de Voordelen voor de stad komen vanzelf wel als je alle nadelen in Almere voor meer dan de helft al heb kunnen wegwerken. En als je daar geen oog voor hebt, dan zal niemand tegen de Floriade zijn. "Maar zeker niet op dat terrein.

 • frits

   

  slaap rustig verder daar , almere doet t zeker anders klopt gewoon door gaan met geld over de balk smijten en dan de verliezen bij de burgers neer leggen kappe met die onzinge flopiade is het einge juiste hier

 • Dirk2

   

  Wie twijfelt er nog niet aan onze politiek? De dictatuur is in de maak!

  reageer
 • Thomas

   

  Dit gaat over een kneuter-ondernemer die eiste dat de ontwikkeling van een hele stad werd lamgelegd zodat hij twee of drie rotte caravans extra kan verhuren. Ik hoop dat nul mensen verbaasd zijn over hoe deze zaak uitviel....

 • Kees

   

  Poltiek? Dit is rechtspraak vriend.

 • Frenky

   

  Goed nieuws. Die camping heeft lekker veel bereikt om dwars te blijven liggen. Lekker slim van ze. Gelukkig trekt de gemeente aan het langste eind.

  reageer
 • Rich

   

  Ja waarom moeilijk doen camping almere. Verkoop de camping aan de gemeente voor heel veel geld en begin op een mooiere plek in of bij Almere met een nieuwe camping besteedt het oprot premie goed en zet er dan wat mooi neer. Laat de gemeente lekker barsten die hele floriade is toch een grote flop.

  reageer
 • Kees

   

  Mooi. De praatjes van waterhout eb PVV kunnen we laten voor wat het is en nu doorpakken.

  reageer
 • Hannes

   

  Dat neemt niet weg, dat voor het hele project een totaal verkeerde locatie een beslissing is genomen.. Hoe groter je de trechter maakt hoe sneller de kan gevuld is.. En voor je het weet loopt deze over.. Dat blijkt nu ook al met alle verbredingen van de A4, wat ik jammer genoeg uitervaring hebben zien aankomen... " En wat de Meerwaarden op lange termijn voor de Floriade betreft," wat nu al met de nieuwe technologie, in velen opzichten al op de markt zijn gebracht." Loopt Almere in 2022 achter de feiten aan!!... Helemaal om op deze locatie onnodige hoogbouw is gepland, wat Almere het centrum juist zo onaantrekkelijk heeft gemaakt!!. Waar jongeren op een mozaïek bankje zelf bekleed nu al duidelijk zichtbaar in Almere te zien zijn... "En lukraak aanleggen en bouwen zal je ook moeten onderhouden." Of zijn daar ook de ambassadeurs al van bekend". En wat de beleidsmakers en de rechterlijke macht betreft, wonen zelf niet allemaal in Almere..." Elke tijdsperiode zal weer zijn eigenwaarde teweeg brengen, maar blijf daar altijd voor open staan, maar daar zijn ook altijd weer grenzen aan.!!!."

  reageer
 • Ger

   

  Dom van deze eigenaar. Zoek een betere locatie, wie wil er daar kamperen?? Laat je door gemeente goed betalen en begin op een goede plek opnieuw.

  reageer
 • wim

   

  alles moet wijken voor het asfalt wat een mooie planeet voor onze volgende generatie' s

  reageer
 • Pimpernel

   

  Niks eigendom/beheer, als deze toko failliet gaat is de gemeente verantwoordelijk, bezint Almeerder voor gij begint. Ook de mooie tijden welke hun gasten mogen beleven worden hierbij uitgewist, ernstig ondemocratisch zoals raad van state hierbij opereert. (oude bedrijfsterreinen verpauperen kan nooit een reden zijn nieuwe terreinen hiervoor te faciliteren) Vrijheid wat is dat?

  reageer
 • Jos

   

  De groene zuidelijke oever is nu nog het visitekaartje van Almere. Over een paar jaar een puinhoop, vervolgens even het decor voor een "groententoonstelling" en dan weer vele jaren een puinhoop; wachtend op woningbouw. Hoe kan een stad z'n eigen kernkwalitet de nek omdraaien? En dat met hulp van alle partijen, behalve PVV?...

  reageer
 • Ondenemer

   

  Als ondernemer zal je wel gek zijn je ooit nog in Almere te vestigen! En maar huilen over de hoogste leegstand. De Floriade gaat Almere op de lange termijn miljarden kosten ipv miljoenen. PVV als enigste partij moet hier veel harder op inzetten.

  reageer
 • johan

   

  hehe, eindelijk duidelijkheid.

  reageer
 • ron

   

  hoezo? dat is slechts duidelijkheid over 1 weg aan de kant van de A6; er zijn nog vele andere aspecten die ook nog besloten moeten worden (de andere wegen in het gebied (want dit ging allen over de weg tegen de A6 aan) de vergoeding (schadeloosstelling), de bereikbaarheid tijdens de floriade, of bij alsnog verhuizen , de plek, de voorwaarden en idem de kostentoedeling. Dit is slechts een klein detail.

 • Nico

   

  Nu nog die haven weg.

  reageer
 • grondstof

   

  Steunt de Raad van State straks ook de burgers als de gemeentekas leeg is en er een faillissement dreigt voor Almere? Het wordt nu al erg kort dag om de omgeving als Floriade in te richten, tegen de tijd dat het 2020 is staan er enkele stekjes in het gebied. Alles gaat wel erg moeizaam in Almere, het enige dat wel lukt is m.i een camping, een jachthaven en een restaurant naar de knoppen helpen.

  reageer
 • frits

   

  tuurlijk en dat allemaal voor een verlies gevende flopiade , gewoon door gaan met geld over de balk smijten er is al een tekort van 4 miljoen gewoon door gaan hier in almere

  reageer
 • michael

   

  Mooi gelijk het hele gebied maar asfalteren!!! En weg met die flut camping !!

  reageer
 • Dennis

   

  Politiek, politiek Ik ben er niet, ik ken ze niet Politiek, politiek Ik kijk niet en ik zeg niets Ik praat niet en ik zeg niets Ik luister niet en ik hoor niets (c) Bram Vermeulen

  reageer
 • .\/\/.

   

  Die politiek waar jij het over hebt vergadert iedere donderdagavond in het gemeentehuis. Dat is openbaar. De raadsleden van Almere zijn allemaal aanspreekbaar, bereikbaar, aanwezig. Ze houden motiemarkten om zoveel mogelijk ideeën uit de burger te schrapen, er zijn burgerfora, politieke partijen staan met de armen open klaar om je te ontvangen. Dus inderdaad, als je er niet bent, als je ze niet kent, als je niet kijkt en niets zegt....dan houdt de politiek geen rekening met je. Maar dan heb je dat dus ècht aan jezelf te danken. En doe Bram Vermeulen vooral de groeten van me.

 • KC

   

  Het kan Allemaal in Almere

  reageer
 • Anna

   

  Scherp zeg

 • Dit kan overal in Nederland.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert