Binnendijkse havens hoeven niet dicht

ZEEWOLDE
De drie binnendijkse haventjes van de gemeente Zeewolde blijven gewoon open. Dat heeft de rechter bepaald in een kort geding dat door jachthaven Wolderwijd was aangespannen. 

Volgens Wolderwijd is er sprake van oneerlijke concurrentie. De tarieven voor de kleine haventjes zouden lager zijn dan die van Wolderwijd, waardoor de jachthaven inkomsten misloopt.

De rechter vindt dat Wolderwijd niet goed onderbouwt waarom de bedrijfsvoering gevaar zou lopen als de drie haventjes open blijven. Ook vindt de rechter niet duidelijk hoeveel schade Wolderwijd al geleden zou hebben.

reacties (3)

 • Zeewoldenaar (nee, niet die...)

   

  Deze uitspraak is in mijn optiek de enige juiste. De binnendijkse haventjes zijn qua voorzieningenniveau niet te vergelijken met het voorzieningenniveau van jachthaven Wolderwijd. Nogal wiedes dat de tarieven dus lager zijn voor de binnendijkse haventjes. Bovendien kunnen alleen kleine bootjes terecht in de binnendijkse haventjes terwijl jachthaven Wolderwijd ook grotere boten faciliteert. In mijn optiek was alleen daarom al het kort geding een kansloze missie voor de eigenaar van de jachthaven. Als hij in hoger beroep gaat dan toont hij zich alleen maar een slecht verliezer.

  reageer
 • Keek op de week

   

  Ik denk dat het niet gaat over bedrijfsvoering die gevaar loopt. Maar oneerlijke concurrentie doordat de overheid zich in een markt roert. Dat is in een algemene term "staatssteun". De faciliteiten op dit moment in de gemeentelijke havens is minimaal. er is een hek en je kan aan een steiger liggen. Er is geen elektra, water en beveiliging. Maar op het moment dat er water wordt aangelegd en elektra dan gaat er wel zaken significant veranderen als het geboden diensten niet op bedrijfsvoering kosten worden berekend. De gemeente wordt dan een markt partij ondanks dat de bedrijfsvoering is overgedragen aan een stichting. De gemeente blijft verantwoordelijk want zij zijn eigenaar... of heeft de gemeente betaald en om niet weggegeven?... dan hebben de inwoners van Zeewolde het dus betaald!

  reageer
 • wimjc

   

  Lijkt mij een fijn watersportcentrum te zijn dat Wolderwijd!!!!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert