Financiën rond voor verbreding A6

FLEVOLAND
Het consortium dat zich gaat bezighouden met de verbreding van de A6 tussen Almere Stad en Almere Buiten heeft de financiering rond. Parkway-6, zoals het samenwerkingsverband heet, ontvangt een bijdrage van 80 miljoen euro van de Europese Investeringsbank (EIB). Het project heeft een totale waarde van 300 miljoen euro.

De verbreding van de A6 is onderdeel van de weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere. Rijkswaterstaat verbreedt de drukke snelwegen om de doorstroming en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad te verbeteren.

Henk Voerman, woordvoerder van Rijkswaterstaat, laat weten dat de gunning aan Parkway-6 een logische stap is in de formele procedure. Andere aanbieders hebben geen bezwaar gemaakt binnen de wettelijke termijn die hiervoor staat. De werkzaamheden aan de A6 starten in 2017 en duren uiterlijk tot en met 2020. Na die tijd is Parkway-6 ook verantwoordelijk voor het onderhoud voor een periode van twintig jaar.

reacties (5)

 • Pjb

   

  Laat ze het stuk ketelbrug / lelystad-noord eerst maar eens fatsoenlijk asfaleren. Een grote aqua planning

  reageer
 • michael

   

  Toch wel goed dat het stuk maar 3 jaar nodig heeft qua aanleg.

  reageer
 • Lexie

   

  Wat is parkway-6? En begrijp ik nou goed dat zij het onderhoud meten plegen? Ik dacht altijd dat het rijk dat deed.

  reageer
 • on

   

  dan loopt u ongeveer 100 jaar achter ... het rijk stuurt en betaalt .. aannemers hebben altijd al het werk voor het rijk gedaan en dit keer heet dat bedrijf Parkway 6. het bijna enige verschil is dat men vroeger het onderhoud los van de aanleg deed en het onderhoud voor 1 - 3 jaar opdroeg. nu is dat 1 opdracht en 10 - 20 - 30 jaar meteen erbij in. Men denkt dat dat goedkoper is omdat de aannemer bij slecht werk zijn eigen puin moet ruimen. Allemaal wat theoretisch maar dat is de grote lijn.

 • anomien

   

  Wat denk je van een spoorlijn door de Noordoostpolder. Zou voor vele mensen een uitkomst zijn als je afhankelijk bent van openbaar vervoer.95

  reageer
 • Tja

   

  Wat dacht je van geen spoorlijn? We wonen er voor onze rust. Wil je alle faciliteiten hebben (ik niet) moet je in een stad gaan wonen.

 • Piet

   

  Toen ik begin jaren '70 in Friesland woonde was dat een hot topic. Ze waren met tracébeslissingen bezig en er was al bepaald waar bijvoorbeeld het station in Drachten moest komen. Er moest alleen een besluit uit Den Haag komen. Inmiddels weten we beter.

 • .\/\/.

   

  Met een intercitystation bij jou voor de deur zeker? Waar iedere 10 minuten een trein stopt?

 • Fritz

   

  Dat is eens goed nieuws, meer asfalt, minder files, minder milieuverontreiniging, eerder thuis. Meer tijd voor mijn gezin!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert