Oude bakkerij over twee weken weer open

URK
De voormalige bakkerij Brouwer op Urk gaat over twee weken weer open. De renovatie en restauratie van het pand hebben bijna een jaar geduurd.

De officiële opening is op donderdag 23 juni. De bakkerij is dan weer in ere hersteld. Urkers kunnen er net zoals vroeger terecht voor brood en banket. De voormalige huiskamer in het pand doet dienst als eethuis.

Vanwege de monumentale waarde van het pand droeg de provincie Flevoland 288.000 euro bij, een kwart van de totale kosten van de verbouwing.

reacties (5)

 • mkb crowdfunding

   

  Het lijkt mij een mooi project ,echter vreemd dat dergelijke projecten eerder ook zijn verzocht bij provincie en andere gemeente .Oke er zit een deels restauratie in dat is heel leuk . Maar ooit ie de bakkerij gesloten ,en zijn bakkers elders op Urk verder gegaan.En het nu vergeven van subsidie aan een bakkerij op urk ,bewust of onbewust deels vorm van niet gelijke behandeling ten opzichte van derde bakkers ondernemers niet alleen op urk maar in Flevoland immers het is een subsidie vanuit provincie.Dit klinkt misschien over dreven ,maar hoe kan een concurrent concurreren als er een partij een groot deel op een subsidie steunt.Het is wel goed te zien dat mensen mogen beseffen dat het starten van een bakkerij echt wat kost en verder gaat als heel holland bakt .Misschien zou het beter zijn als Provincie zo wie zo voor ambachten een stimulering subsidie heeft waarvan een deel een lening is hiermee wordt vakwerk behouden en komen er weer nieuwe ( of starten weer deels oude bedrijven op ) Ik wens de oude bakkerij een goede start en veel personeel toe

  reageer
 • Ondernemer

   

  Is een mooi pand geworden, maar heeft niets te maken met renovatie en nog minder met restauratie!!! Dit pand is gewoon grotendeels vernieuwd met gebruik, van moderne bouwmethodes en materialen. Dus niets geen restoratie.... Voor het veiligstellen van de subsidie zijn er een paar kleine oude delen intakt gelaten. Ben benieuwd hoe de subsidieverlener hier mee omgaat!

  reageer
 • Beter als subsidie naar het Oostblok sturen

  reageer
 • Serge

   

  Daar roven ze de zee tenminste niet leeg.

 • Serge

   

  Meer dan bizar dit.

  reageer
 • Bas

   

  Helemaal mee eens, potje trekkers zijn het, een succes zal het nooit worden.

 • me

   

  Ja hoor, weer een subsidie richting Urk. Geef het aan de armen.

  reageer
 • Tja

   

  De jaloezie druipt er weer vanaf. De hele polder is een groot subsidieveld. In de steden worden ook complete wijken waar niet gewerkt wordt voorzien van een uitkering.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert