Proef: statushouders op kamers laten wonen

DRONTEN
Alleenstaande mannelijke statushouders kunnen in Dronten op kamers wonen totdat hun gezin is overgekomen. Dat stelt wooncorporatie Oost Flevoland Woondiensten voor aan de gemeenteraad.

De statushouders krijgen tijdelijk een gemeubileerde en gestoffeerde kamer in een huis met meerdere bewoners. De keuken en de badkamer moeten ze delen. Op die manier hoeven alleenstaande mannen niet allemaal in een aparte gezinswoning te worden ondergebracht. Dat gebeurt pas als hun gezin is aangekomen.

De proef met kamerbewoning geldt voor een jaar, in eerste instantie met zes vergunninghouders. De gemeenteraad bespreekt dit plan donderdagavond.

reacties (7)

 • syrier

   

  jammer dat er geen kamers komen voor alleen staande vrouwelijke statushouders daar word het veiliger en leuker van in de gemeente dronten, alleenstaande vrouwen---------

  reageer
 • Jop

   

  Het werkelijke schandalig dat deze gelukzoekers overal bij geholpen. Er wordt al vanuit gegaan dat het gezin herenigd wordt. Wat zijn dat voor mannen die hun hun gezin in oorlogsgebied achter laten? Heeft de overheid nou niet in de gaten dat er hier iets niet klopt? De burgers zien dat maar al te goed maar daar wordt niet geluisterd.

  reageer
 • M.s

   

  Zet er dan gelijk een flat naast voor de studenten. Zijn we daar ook weer vanaf 👍

  reageer
 • Wim

   

  Dit wordt nooit wat. Terugsturen met een zakje zaadjes en daar proberen een leven op te bouwen. Er is toch niemand die dit wil?

  reageer
 • frits

   

  je bent door de overheid bestempeld als tweede rangs burger , alles draait nu om de gelukzoeker . de eigen bevolking telt niet meer mee .

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • lexje

   

  40 jaar gewerkt en premies betaald invalide geworden en wat krijg ik? Armoe in het kwadraat

  reageer
 • Frank

   

  Als b&w dan een flat gaat bouwen met heel veel kamers🤔 Zijn we klaar👍. Liefst ergens tussen dronten en kampen

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert