Renovatie Marknesserbrug van de baan

EMMELOORD
De Marknesserbrug in Emmeloord wordt voorlopig niet gerenoveerd. De gemeente Noordoostpolder heeft de overeenkomst met de aannemer beëindigd.

De voorbereidingen voor de renovatie door de aannemer verliepen stroef. Daardoor zou de renovatie een half jaar later klaar zijn dan gepland. Ook vroeg de gemeente zich af of de aannemer wel voldoende kwaliteit zou leveren.

De politiek in Noordoostpolder discussieert al al 2,5 jaar over de Marknesserbrug. De gemeenteraad besloot in oktober vorig jaar dat de brug opgeknapt moet worden. Dat was goedkoper dan de brug vervangen. De gemeente bekijkt nu hoe het verder moet met de Marknesserbrug.

reacties (5)

 • Carry

   

  Gewoon een nieuwe brug met ruimte op het fiets gedeelte. Nu is dit levensgevaarlijk! Deze brug is af en niet berekend op het (zware) verkeer dat er nu gebruik van maakt.

  reageer
 • schaapjes

   

  @Willem, dat lukte bij centrum project en poldertoren ook niet dus waarschijnlijk ook hier weer met lege handen. Volgend jaar de ozb maar weer omhoog....

  reageer
 • schaapjes

   

  Ambtelijk onvermogen hier in Emmeloord, het blijkt bij elk project weer. Zelfs iets eenvoudigs als een brug renoveren lukt al niet. Wanneer komen er eens capabele mensen op het gemeentehuis te zitten? Uit alles blijkt dat bestek en calculatie niet kloppen.

  reageer
 • Willem

   

  De gemeentelijke ambtenaren zullen toch wel kwaliteits voorschriften in de aanbesteding procedure hebben omschreven. Als je die als aannemer hebt geaccepteerd kun je de opdracht niet zonder forse boete teruggeven. Aanpakken die aannemer. Zeker de VVD moet geld eisen want die partij kon de brug 'goedkoop' renoveren.

  reageer
 • stop

   

  Citaat::: De raad koos vorig jaar ook al voor renovatie, maar zette de 60-jarige brug eerder dit jaar toch opnieuw op de agenda. Dit omdat welgeteld één aannemer de renovatie voor het beschikbare budget dacht te kunnen uitvoeren en het risico bestond dat de opknapbeurt veel duurder zou uitvallen. Tot zover citaat. Een iemand met enig verstand van zaken had dit kunnen voorzien. 1 aannemer die het voor het beschikbare budget kon uitvoeren, doet bij mensen die over enige kwaliteit op dit terrein beschikken de alarmbellen direct rinkelen, helaas bij onze ambtenaren beschikt men dus niet over dergelijke personen met die noodzakelijke kwaliteiten. Hoeveel geld is er nu reeds verspeeld met alle besprekingen??

  reageer
 • Jeroen

   

  stop: veelal blijkt pas na een aanbestedingsprocedure hoeveel aannemers er hebben ingeschreven en voor welk bedrag. De beoogd aannemer zal heus wel om opheldering zijn gevraagd en deze zal wel hebben gezegd dat hij het werk kon maken. Dan is alles volgens de regels verlopen en wordt het moeilijk voor een opdrachtgever om het werk niet te laten uitvoeren, zeker niet opnieuw aanbesteden.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert