Kind zwaargewond bij aanrijding met auto

DRONTEN
Op de Lancasterdreef in Dronten is donderdagavond een fietsend 4-jarig jongetje ernstig gewond geraakt bij een aanrijding met een auto. 

Het ongeluk gebeurde rond 20.45 uur. De vader en het jongetje reden beiden op een fiets en wilden vanaf de parkeerplaats de Lancasterdreef op fietsen. De automobilist, een man uit Biddinghuizen, wilde de fietsers ontwijken maar raakte toch het jongetje. Hij werd meters meegesleurd door de auto en liep letsel aan zijn been en hoofd op.

De traumahelikopter was opgeroepen voor medische assistentie. Die is geland bij de Rietweg in Dronten. Het slachtoffer is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder van de auto is aangehouden.
 

reacties (27)

 • B.K.

   

  9 juni 2016. Voor veel mensen een heel normale dag, voor mij een dag waarop het leven van mij, mijn ex man, onze kinderen, onze families en iedereen die ons dichtbij staat, een totale wending maakte. De dag waarop onze jongens op schoolreisje gingen met hun klasje van de basisschool, en de dag waarop ze een dag eerder dan normaal naar hun papa gingen, vanwege studiedag op vrijdag. Een leuke dag, en voor mij een normale werkdag. Kunt u zich voorstellen, dat je gebeld wordt terwijl je onderweg naar huis bent met de mededeling dat je jongste zoontje, een ontzettend gelukkig en onbezorgd kind, een ongeluk heeft gehad... Kunt u zich voorstellen wat er op zo'n moment door je heen gaat? Kunt u zich voorstellen dat je werkelijk doodsangsten uitstaat omdat je hoort dat er iemand is geweest die jouw kind heeft geschept met de auto terwijl hij op zijn fietsje zat? Hij had net met papa en grote broer iets lekkers gehaald bij de buurtsuper voor een gezellige mannenavond. Kunt u zich voorstellen hoe je je als ouders voelt als je hoort dat je jongste kind zo ernstig gewond is geraakt, dat politie agenten en ambulance personeel vrezen voor zijn leven? Kunt u zich voorstellen dat je jongste kind vecht voor zijn leven als een echte held? Ik kan u vertellen dat ik oprecht hoop dat geen enkele ouder, grootouder, broer of zus, oma en opa dit hoeft mee te maken. Maar we zijn er nog niet. Kunt u zich voorstellen dat je elke dag je kind van 4 moet achterlaten in een revalidatie centrum, terwijl hij je achterna roept dat hij naar huis wil? Door merg en been gaat het, net zoals het door merg en been gaat dat je je kind ziet kermen van de pijn, omdat hij is aangereden door iemand die dacht dat hij hard kon rijden in een buurt, waar heel veel kinderen lopen en fietsen. Slapen zal nooit meer zonder zorgen zijn, fietsen en autorijden evenmin. 9 juni 2016, een dag die wij nooit meer zullen vergeten, maar blijven herinneren als de dag dat we bijna, echt bijna, ons kind kwijt raakten, die dag zal nooit meer hetzelfde zijn. Wat ik hiermee wil zeggen namens mijzelf, mijn ex man, mijn partner en alle anderen die ons dichtbij staan, is dat er altijd mensen zijn die gauw een oordeel over een situatie geven, maar niet nadenken bij wat dat oordeel bij ons losmaakt.

  reageer
 • gerrit

   

  re: beppe inderdaad beppe dit is de auto die de scoot mobiel aan reed ik hoop dat de politie ook dat ongeval mee neemt in haar onderzoek ik ben van mening dat de bestuurder na vele getuigen gehoord te hebben dat de bestuurder op het parkeer terein van het zo genoemde asvalt stond om daar zijn verdovende middelende te benutten ronduit belachelijk dat je rijdt met drugs ,,, op de lancasterdreef wordt enorm hard gereden

  reageer
 • Dick

   

  Gerrit, ga eens punten en komma's gebruiken, dat maakt je verhaal leesbaarder. Verder haal je er dingen bij die totaal uit de lucht zijn gegrepen.

 • Bromsnor

   

  De zelfverklaarde politiehulp zal het even vertellen.

 • Stan DJ

   

  Ik lees dit allemaal nu zo en het heeft blijkbaar genoeg los gemaakt. Terecht! Doch ik voel me nu toch wel bedroefd als ik een x-aantal opmerkingen lees hierzo. Ten eerste is het al erg genoeg dat het gebeurd is wie er ook maar schuldig mag zijn. Dat dit mij zonder meer al raakt is omdat het hier m.n. om een kind gaat en dat ik toevallig ook nog kan stellen dat de moeder een lieve ex-collega van mij is. Daarnaast doet mij dit ongeluk denken aan mijn eigen achterneefje (die ik zelf als een zoon beschouw) die ik 3 jaar geleden door een dergelijk ongeluk plots ben verloren. Ja, mensen zijn nogal snel met oordelen doch dit zal de directe familie en betrokkenen niet helpen. Het schijnt nogal mens eigen te zijn om snel te oordelen doch kijk liever hoe deze mensen geholpen kunnen worden. Dat een ieder zijn/haar mening erover heeft dat is een ieder's recht. Doch zou het mooier zijn als men in positieve wijze begaand is met de betrokkenen. De moeder heeft inmiddels wat mededelingen hieromtrent vrijgegeven. Over de inhoud ga ik mij niet uitwijden want dat is geheel aan de familie zelf om dat eventueel te gaan doen. 't Belangrijkste op dit moment is dat de kleine goed zal herstellen van dit alles en dat een ieder betrokkene dit enigszins te boven komt. Mijn gedachten zijn nu in ieder geval bij hen.

  reageer
 • Hannes

   

  Bedankt!!, dat U het zogoed hebt kunnen verwoorden.

 • gerrit

   

  reed veel en veel te hard zelf gezien als een mongool door het verkeer rijden en drugs gebruikers

  reageer
 • Snuitje

   

  Toevallig weet ik dat de kinderen de volgende dag ( vandaag dus ) vrij waren van school, dus een dag eerder naar de vader gingen ( ouders zijn gescheiden) en dan is het gelijk een drama omdat het kind de weekend bij zijn vader door brengt en vrij is de volgende dag daardoor een uurtje of anderhalf uurtje later in bed ligt???? Oordeel niet te snel mensen. Vader was met de kinderen in de winkel, wie weet wel wat lekkers kopen voor de volgende dag bij het ontbijt, of ijsjes voor het aankomend weekend... als je het verhaal niet kent, stel dan vragen maar ga niet zelf oordelen. En ja, er is al vast gesteld dat er te hard gereden is...

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • beppe

   

  volgens mij is dit dezelfde auto die ook bij op de Noord een vrouw op een scootmobiel aanreed.

  reageer
 • Tan

   

  Bij ons is deze week avond 4 daagse, veel kinderen die dus wat langer opblijven omdat ze 5 km wandelen en daarna naar huis fietsen..... Veel sterkte gewenst aan de bestuurder, ouders en het kindje. Wat de toedracht ook mag zijn, zij zijn zich natuurlijk allemaal rot geschrokken en willen niets liever dan dat alles weer goed komt.

  reageer
 • Jeroen

   

  Het artikel is zo onduidelijk dat ik mij werkelijk afvraag waarom de vader niet is meegenomen voor verhoor. Hij is ook verantwoordelijke / betrokkene in het ongeval. Hoe erg dit ook is, waarheidsvinding gaat voor emoties.

  reageer
 • Essie

   

  Waarom de vader niet is meegenomen? Misschien omdat hij bij zijn kindje hoort te zijn die op dat moment er nogal erg aan toe is? Heb je echt zo weinig gevoel in je donder? Ongelofelijk ook dat er mensen zijn die het over het tijdstip hebben, bah bah en nog eens bah. Wat heeft dat er mee te maken? Ik hoop maar één ding en en dat is dat dit jongetje er snel weer helemaal bovenop komt! Dat lijkt mij op dit moment het allerbelangrijkste.

 • Me

   

  Je hebt echt benul hoe dit soort dingen werken of wel. Vader kon niet eens gehoord worden ivm de ernst van de verwondingen van zijn kind moest deze mee later zal zijn verklaring worden afgenomen. Als je kinderen hebt snap dat zelf ook wel. Het belangrijkste is dat de zorg van het kind gedaan word de bestuurder van de auto op de plaats van ongeval is gebleven.en het voa team van de politie ter plaatse een groot onderzoek heeft gedaan.

 • Paula

   

  Ieder zijn mening over bedtijd daar gelaten, die reden weten jullie niet. Wel.kan ik.melden moeder was niet aanwezig bij het ongeval die is later gebeld kind ligt in ziekenhuis en is nog steeds zwaar gewond. En alsjeblieft laat de politie zijn werk doen net zoals jullie dat doen. Hier heeft politie ook geen mening over wij dan wel over dat van hun. NEE wij hebben er geen verstand van Hetvis al erg genoeg dat sita is gebeurd

  reageer
 • Muskey

   

  Als ik de foto zie: Kinderfiets onder een auto, damesfiets op de grond. Mijn persoonlijke conclusie/aanname: Dirk Zaan heeft waarschijnlijk gelijk en de moeder heeft de schrik van haar leven gehad. Hopelijk komt alles goed met iedereen.

  reageer
 • Me

   

  Die conclusie kun je beter in de container stoppen en je aanname en gelijk naast gooien want een man kan ook op een damesfiets fietsen net als andersom ook gebeurt. Hou toch op het is erg genoeg wat er gebeurt is en ja de vader is zich rot geschrokken en wijkt geen centimeter van zijn kind af.

 • 13xx

   

  Ik vermoed dat de oorzaak het hoge gras is (zie het volgende bericht op OF)

  reageer
 • Me

   

  Als je niet weet wat er is gebeurt hou dan je mond. En als je niet de hele toedracht weet heb je je niet goed laten informeren. Ik hoop dat het jongetje het haalt en alles uiteindelijk weer goed komt

  reageer
 • Onbekend

   

  Misschien was er een feestje en mocht het kindje een keer later naar school. Of was het een studiedag de volgende dag. Mijn kids liggen er ook weleens later in met bijzonadere gebeurtenissen oid. Who cares of het kind had moeten slapen, het gaat om het ongeluk en niet km het tijdstip.

  reageer
 • Drontenaar

   

  Mensen denken ongelimiteerd te kunnen reageren! Ik wens alle betrokkene veel sterkte toe en ik hoop dat het kindje goed mag herstellen.

  reageer
 • Serge

   

  Nibud stelt een bedtijd voor een vijfjarige op 19.00 uur.

  reageer
 • Ronnie

   

  Ja en de auto is blauw

  reageer
 • drontense

   

  Op de lancasterdreef wordt vaak hard gereden ondanks de drempels en een zebrapad. Ook ouders die hun kinderen naar school brengen kunnen er wat van! Dat is een goede voorbeeld voor de jeugd

  reageer
 • Ronny

   

  5 jaar... 20.45u... bedtijd?

  reageer
 • Sonja B

   

  Een kind van 5 om 20.45 uur aangereden. Hoort dat kind niet in bed te liggen rond dat tijdstip. De gebeurtenis is erg triest.

  reageer
 • Harm

   

  Over moet ouder zijn.

  reageer
 • Harm

   

  5 jaar? Welke over laat zijn kind van 5 rond 20:45 nog buiten fietsen. Als dit ongelukje niet gebeurd was zou ik wel eens willen weten hoe zo'n kindje de volgende dag in de klas zit.

  reageer
 • snuitje

   

  Kinderen waren de volgende dag vrij van school.... dus maak er geen drama van dat deze kinderen een uurtje of anderhalf uurtje later in bed liggen.

 • ramona

   

  Triest voor beide partijen en duim dat het goed komt met de kleine man. Maar wat doet een kind van 5 om 20.45 nog op straat? Maar dat terzijde

  reageer
 • Kareltje

   

  "Ik mag hier 30, dus ik rij hier 30". Veel mensen lijken zich niet te realiseren dat in sommige straatjes 30 vaak nog veel te hard is.

  reageer
 • Steven Stedenwijker

   

  Vastgesteld is dat 30km/h in zo'n open gebied een volstrekt acceptabele snelheid is.

 • D.Peeters

   

  Wat doet een 5 jarig kind om 20:45 nog buiten?

  reageer
 • .\/\/.

   

  O, dus het is de schuld van de ouders? Zeg dat dan gewoon.

 • jan H.

   

  Ja en?

  reageer
 • den

   

  Onderzoek zal gereden snelheid vastleggen maar foto te zien zegt genoeg. Hoop voor allen dat alles goed komt voor zoal jongen familie en bestuurder

  reageer
 • Ron

   

  30 mag je daar.

  reageer
 • Dirk Zaan

   

  Nou en? Je mag er gewoon rijden. De auto staat midden op de weg terwijl je rechts moet houden. Het fietsje ligt voor de auto, ook midden op de weg. De auto reed dus zeer beperkte snelheid en het kind fietste midden op de weg. Dwz slingerde plots of stak plots over. In zulke gevallen ben je maar beter af met een dashcam.

 • Jeroen

   

  En dus??? Zelfs 30 kan nog te hard zijn. Hopelijk gaat alles goed.

 • Brinkman

   

  Ja en met 30 kan je ook iemand doodrijden .

 • Ronald

   

  Sterkte voor het kind, familie en automobilist. Dank je wel Rob voor de info. Maar wat wil je daar nu mee zeggen? Of weet jij dat er te hard gereden is? Speculeren is zo makkelijk. Maar niet nodig.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert