Onderzoek naar verband hoog gras en ongevallen

DRONTEN
Wethouder Nico Verlaan van Dronten wil een onderzoek naar het verband tussen de ongevallen van de afgelopen week en het hoge gras in de bermen. Hij zei dat donderdagavond in een vergadering van de gemeenteraad na vragen van de CDA-fractie.

Op dit moment worden de bermen langs de buitenwegen twee keer per jaar gemaaid. Op gevaarlijke plekken gebeurt dat twee keer extra en in de dorpskernen wordt nog vaker gemaaid. Omdat het de laatste week groeizaam weer is geweest, schiet het gras in de bermen omhoog, aldus Verlaan.

De gemeente heeft de provincie om extra aandacht gevraagd omdat het zicht op enkele plekken langs de provinciale wegen door het hoge gras slecht was. Daar heeft de provincie inmiddels gemaaid.

reacties (14)

 • Babs

   

  De meeste ambtenaren denken dat de staat er in de eerste plaats is om hun een geacht, onbekommerd en goed betaald bestaan te garanderen. Wat de ondersteuning van de aangeboden adviezen van burgerij betreft willen ze nog wel eens een onderzoekje laten doen. Heel voorzichtig hoor, niet te snel inspringen op actuele zaken die de veiligheid in het verkeer kunnen waarborgen voor diezelfde burger!.

  reageer
 • Breuk L.

   

  Ja en het onderzoek wordt uitgevoerd door een bedrijf van familie of vrienden. Peperduur onderzoek met de volgende uitkomsten...... Conclusie: Ja , hoog gras is inderdaad gevaarlijk. oplossing: Vaker maaien. Advies aan de raad: Onderzoek laten uivoeren naar de kosten en de haalbaarheid.......... en weer een duurbetaald onderzoek welke ervoor zorgt dat de vrienden en familie van onze ambtenaren toch weer naar dure oorden op vakantie kunnen........ op ONZE kosten. Iedere persoon met een IQ van meer dan 60 weet toch dat drie keer meer maaien goedkoper is dan die dure onderzoeken? Neem eens een besluit ipv geld van de gemeenschap te verkwisten.

 • Truus

   

  Hoog gras op kruispunten is levensgevaarlijk.

  reageer
 • Frank

   

  Er word nogal bezuinigd op dat soort dingen. Ik zag dat de fietsambasadeur de touristensector wou aanpakken langs het Veluwemeer Prima zaak,enkel voor fietsers is het levensgevaarlijk elk jaar het zelfde liedje. Niet enkel het hoge gras,bij molencaten ook verkeerd geplaatste borden. Net nieuw geasfalteerd,wel sneller niet veiliger.

  reageer
 • Sander

   

  In Zeewolde hetzelfde verhaal. Vooral erg gevaarlijk bij de kruisingen met fietspaden van links en rechts. Ben wel benieuwd naar de aansprakelijkheid van de gemeente bij een ongeluk wat veroorzaakt is door een onoverzichtelijke situatie...

  reageer
 • Nooit nagedacht

   

  Waarom een bevriende relatie weer zo'n duur en onnodig onderzoek laten uitvoeren? Gewoon vaker maaien! Besluit dat nu en bespaar de kosten van het geldverkwistende onderzoek. Of kan je bevriende relatie anders niet op reis.....???

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • kees d.

   

  Het gras wordt slechts twee keer per jaar gemaaid. Kruisingen en oversteekpunten voor voetgangers en fietsers worden dus ook niet vrij gehouden. Wanneer hierdoor aanrijdingen plaats vinden is de wegbeheerder van die plaats verantwoordelijk.

  reageer
 • ViKing79

   

  Wat te denken van kruispunten en oversteekpunten? Je moet op veel plaatsen staan op je trappers om te proberen boven het gras uit te kijken of er ander verkeer aan komt. Maar het gras is op sommige plekken zo hoog dat zelfs auto's erachter verscholen blijven. Valt wel op dat op toeristische plekken het gras nooit zo hoog staat.

  reageer
 • ron

   

  kijk op A6 nabij Lelystad hoog gras met reflectorpaaltjes waarvan er heel veel geen reflector meer hebben. .....

  reageer
 • Buitenwegbewoner

   

  Hoog gras op zich zelf is geen probleem, wel als dat het zicht bij kruisingen / fietsoversteekplaatsen belemmerd. Dus tijdig en vaak genoeg het gras bij kruisingen maaien, plus de eerste meter bij de bermpaaltjes. Kan de rest van het gras blijven staan. Fijn voor de vlinders en insecten en besparing op maaikosten.

  reageer
 • Petra

   

  Een onverzichtelijke kruising of met een weg of fietspad door hoog gras? Dat is geen goede zaak. Een ongeval ligt dan op de loer. Maaien dus. Het ziet er ook niet uit. Geen visitekaartje voor de stad.

  reageer
 • Ik

   

  In Lelystad mogen ze hier ook naar kijken als je sommige dreven op wil rijden moet je al bijna op de dreef staan..

  reageer
 • Jos '56

   

  Nou inderdaad, het is hier in Lelystad soms knap onoverzichtelijk !!

 • frits

   

  Als het zicht slecht is, moet je als automobilist je snelheid daarop aanpassen. Het maaien van gras in de bermen leidt ertoe dat iedereen keihard doorscheurt, en is dus juist niet goed voor de veiligheid.

  reageer
 • Klaas

   

  Ja inderdaad, want wat als er een hert, hond, kat, of stekelvarken uit de berm komt?

 • HM

   

  Beetje een kromme redenatie. Vanuit diezelfde visie zou je ook kunnen voorstellen bij auto's de remmen te verwijderen. Want als je niet kunt remmen, zul je ook langzamer en voorzichtiger rijden.

 • Jeroen

   

  Het is belachelijk hoe hoog het gras soms langs de wegen staat. Er staan leuke reflector paaltjes en bewegwijzeringsborden die niet zichtbaar zijn door het hoge gras/onkruid. En wees nu eerlijk, het ziet er toch erg armoedig uit.

  reageer
 • aatje

   

  laat alle boomvrije bermen maaien door mensen die het willen hooien, bijvoorbeeld voor paard, schaap of koe. de gemeente en de provincie van de kosten af en de bermen en groenstroken worden eerder er vaker gemaaid

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert