Concern voor Werk staat voor financiële uitdaging

FLEVOLAND
De voormalige sociale werkplaatsen in Flevoland worden de komende jaren geconfronteerd met veel minder subsidie van de Rijksoverheid. Concern voor Werk, in Lelystad, verwacht tot 2019 tussen de 500.000 en een miljoen euro minder te krijgen. Directeur Onno Vermooten zegt voor een uitdaging te staan.

Om het tekort op te vangen wil hij de organisatie omvormen naar een 'social firm'. Dat wil zeggen dat mensen met én zonder een beperking gezamenlijk werkzaamheden uitvoeren. Hierdoor kan er volgens de directeur meer omzet worden gehaald met hetzelfde aantal mensen.

De Tomin Groep, in Almere, zegt financieel wel een stootje te kunnen hebben, maar directeur Frank Oskamp maakt zich wel zorgen over de ontwikkelingen in de branche. Medewerkers hebben recht op een cao-loon maar de directeur vraagt zich af of sociale werkplaatsen dat op kunnen blijven brengen. Medewerkers met een beperking blijven namelijk langer in een gesubsidieerde baan aan het werk dan de Rijksoverheid had verwacht bij de invoering van de Participatiewet.

reacties (6)

 • Er is werk genoeg het gaat om de moeite die men erin stopt om werk te vinden.. Altijd klagen er is geen werk maar er is werk zat je moet er alleen inzet voor tonen en moeite voor doen. Maar men laat liever het werkende deel van de bevolking voor je inkomen zorgen want das lekker makkelijk toch? Ondertussen klagen dat het allemaal zo moeilijk is vanaf de bank..

  reageer
 • .\/\/.

   

  Op zijn laatst volgend jaar weer verkiezingen. Een uitgelezen kans om op een partij te stemmen die wèl een sociaal beleid durft te voeren.

  reageer
 • Carry

   

  Nee al deze mensen in de bijstand schoppen. Dat kost niets toch. Wat een aso's in Den Haag. Nadenken over de gevolgen van hun achterlijke beleid van bezuinigen dat kunnen ze niet. Allemaal korte termijn denken.

  reageer
 • Gaat de regering dan ook wat doen aan het tekort aan werk? Er is voor de mensen zonder beperkingen al weinig

  reageer
 • Brigit

   

  Kunnen ze eindelijk werken in een baan die ze leuk vinden en passend is. ..weken ze er weer te lang in. Aan de andere kant. Als ze blijven werken en ze blijven er te lang in weken houd dat in dat ze hun werk goed doen, waarom dan subsidie? Ze hebben en kunnen dan toch gewoon salaris krijgen? (Ik weet niet hoe dat zit dus dit is echt een legitieme en serieuze vraag)

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Barbara

   

  Medewerkers met een beperking blijven namelijk langer in een gesubsidieerde baan aan het werk dan de Rijksoverheid had verwacht bij de invoering van de Participatiewet. Dan heeft die Rijksoverheid al jaren een vet bord voor zijn kop gehad. 0

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert