Concern voor Werk staat voor financiële uitdaging

FLEVOLAND • Do 9 juni 2016 | 21:37 • Donderdag 9 juni 2016 | 21:37
De voormalige sociale werkplaatsen in Flevoland worden de komende jaren geconfronteerd met veel minder subsidie van de Rijksoverheid. Concern voor Werk, in Lelystad, verwacht tot 2019 tussen de 500.000 en een miljoen euro minder te krijgen. Directeur Onno Vermooten zegt voor een uitdaging te staan.

Om het tekort op te vangen wil hij de organisatie omvormen naar een 'social firm'. Dat wil zeggen dat mensen met én zonder een beperking gezamenlijk werkzaamheden uitvoeren. Hierdoor kan er volgens de directeur meer omzet worden gehaald met hetzelfde aantal mensen.

De Tomin Groep, in Almere, zegt financieel wel een stootje te kunnen hebben, maar directeur Frank Oskamp maakt zich wel zorgen over de ontwikkelingen in de branche. Medewerkers hebben recht op een cao-loon maar de directeur vraagt zich af of sociale werkplaatsen dat op kunnen blijven brengen. Medewerkers met een beperking blijven namelijk langer in een gesubsidieerde baan aan het werk dan de Rijksoverheid had verwacht bij de invoering van de Participatiewet.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel