VVD 'zwaar teleurgesteld' over besluit Marknesserbrug

NOORDOOSTPOLDER
De VVD in Noordoostpolder is 'zwaar teleurgesteld' dat de renovatie van de Marknesserbrug in Emmeloord niet doorgaat. Donderdag meldde de gemeente dat de samenwerking met de aannemer is beëindigd.

De VVD denkt dat burgemeester en wethouders er nu op aansturen om toch een nieuwe brug te bouwen. De gemeenteraad besloot eerder dat een nieuwe brug te duur is en dat de huidige, zestig jaar oude brug, moet worden opgeknapt. Een andere aannemer moet die renovatie nu uitvoeren, vindt de VVD.

Ook het CDA is teleurgesteld over het afblazen van de renovatie. De christen-democraten blijven de voorkeur geven aan renovatie boven nieuwbouw.

ONS Noordoostpolder vindt juist dat er nu gekozen moet worden voor een nieuwe Marknesserbrug. Die partij was daar al eerder voorstander van, maar een meerderheid in de gemeenteraad is daar tegen.

reacties (5)

 • Job

   

  Wat een kul, is er geen aanneemovereenkomst op basis waarvan de gemeente de aannemer er aan kon houden de renovatie af te maken? Hebben ze dan echt geen verstand van hoe het werkt, of wilde onze gemeente net als met de polder toren er weer vanwege een verborgen heel graag van af? VVD kon nog wel eens gelijk hebben...

  reageer
 • Alfred

   

  de politieke discussie van de technische brugspecialisten in de gemeenteraad schrikt de aannemers af. Hahaha. Het zou niet best wezen. En dat zeg je als VVD er over het bedrijfsleven..... Of is het zelf overschatting van Keur. Knutselen aan een stokoude naoorlogse brug met het huidige verkeer. Zou dat niet meer het probleem zijn ???? Aannemers wilden het risico niet. En de gemeente ook niet. Goh....

  reageer
 • Teun Nijdam

   

  De Partij van Vrije Poldermensen zijn vanaf het begin voor een nieuwe brug gegaan. Wie gaat nou een meer dan zestig jaar oude brug in de drukst bereden Oost- West verbinding met veel zwaar vrachtverkeer renoveren. Zowel het draaiwerk,als de fundatie van de brug laten te wensen over. Maar al met al toch een leuk geprobeerde verkiezingsstunt om 3,5 miljoen te besparen ,met deze voorgenomen renovatie. Helaas is men terug bij af,en hebben fietsers nog steeds met een onveilige oversteek te maken.

  reageer
 • Slagvaardig?

   

  Het is maar goed dat dergelijke bestuurders niet aan het roer staan van een gerenomeerd bedrijf! Binnen de kortste keren staat iedereen werkloos op straat. Is dit college nog wel capabel..... op deze wijze minacht men de burger. Deze brug is voor de fietser levensgevaarlijk.Als fietser kun je elkaar niet passeren.Afgelopen week stapte een oudere dame net op tijd van de fiets anders lag ze op rijbaan.

  reageer
 • Willem

   

  Het ijzer van die brug is zo oud, als je daar een laselectrode tegen houdt voir de renovatie valken de garen er in. Een techneut weet dat een populistische politicus probeert er gewin uit te halen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert