Advocaten willen eind aan visfraudezaak

URK
Advocaten hebben het gerechtshof in Leeuwarden gevraagd om te stoppen met een visfraudezaak waarbij een aantal Urkers terecht staat.

De verdachten, medewerkers van visbedrijven op Urk, zouden valsheid in geschrifte hebben gepleegd door een goedkopere soort vis te verkopen voor een duurdere soort. De zaak loopt al sinds 2010 bij het hof. Omdat het einde nog niet in zicht is, willen de advocaten nu dat het hof stopt met de zaak.

Eerder was het dossier in deze zaak zoek. Toen dat in 2014 werd gevonden op de zolder van het Openbaar Ministerie, kregen de advocaten de tijd om het dossier door te nemen. De advocaten vinden het niet kunnen dat de voortzetting van deze zaak twee jaar op zich heeft laten wachten. Over twee weken besluit het hof of het stopt met de zaak.

reacties (4)

 • Serge

   

  Tuurlijk joh, Urk boven de wet. Alle soorten wateren leeg vissen, subsidies pakken frauderen en er dan ook nog zo af willen komen? De wereld op z'n kop. Ik hoop dat ze een enorme straf krijgen.

  reageer
 • Knielus

   

  Groot gelijk de advocaten.! Laten ze de mensen een forse schadevergoeding geven na al dat gedoe.

  reageer
 • Klaas

   

  Ik geloof dat justitie zelf iets kwijt was geraakt niet de verdachten

  reageer
 • Recht is Recht

   

  Zeer kwalijke zaak als dit gebeurd. Straks gaat men bewust bewijzen zoekraken om onderuit tekomen. Men haalt soms hele capriolen uit om een coldcase te rechtvaardigen, en een zaak die een paar jaar opzolder ligt moeten ze maar sluiten!!! Jammer voor de Urkers maar het recht moet geschieden...

  reageer
 • Ricardo

   

  Ik denk dat je het stuk niet goed hebt gelezen. Het OM heeft de stukken zoekgeraakt niet de verdachten

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert