Politie: aangereden kleuter in zorgelijke toestand

DRONTEN
Het jongetje van 4 dat donderdagavond is aangereden in Dronten ligt nog in zorgelijke toestand in een specialistisch ziekenhuis. Dat meldt een woordvoerder van de politie. 

Het ongeval gebeurde op de Lancasterdreef. Het jongetje reed op een fiets en werd aangereden door een auto. De kleuter werd meters meegesleurd en raakte ernstig gewond aan zijn been en zijn hoofd.

Het slachtoffer is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder van de auto is aangehouden.

reacties (15)

 • Faerie

   

  Oke, hieronder spreekt iemand ook van een viskar aldaar die het zicht mogelijk weg neemt. Dus nogmaals, misschien moet de situatie daar op last van de gemeente worden herzien in het kader van de veiligheid?

  reageer
 • gerrit

   

  mensen kijken niet verder dan hun motorkap of zijn bezig met de radio of app en ,, als je een straat in rijdt kijk direct je omgeving na kijk naar de volgende bocht cq in en uitrit zul je merken dat je ontspannen rijdt , maar nee men vind hun mobiel vaak belangrijker stel je voor dat je even je berichten mist en daarbij geeft het ook een stukje rust bij onze hulpverleners dit bericht is jaren lang op tv geweest maar blijkbaar wil men hier geen leer weg uit halen , wie hier op reageerdt zal dit dus doen in het verkeer , sterkte nogmaals voor vader en zoon triest z on klein mannetje hoop dat je snel opknapt ,

  reageer
 • gerrit

   

  uit politie onderzoek is gebleken dat de bestuurder 53 km/p heeft gereden dus heel makkelijk voor de mensen met discussies ik ben bij het onderzoek gebleven van daar deze reactie ,ps in de auto is ook nog verdovende middelen gevonden ....en daarbij een fietser is kwetsbaar in het verkeer dus zal altijd beschermd worden , is niet nieuw is nou een maal zo .

  reageer
 • Faerie

   

  A: Ik reageerde alleen op Wil in het kader van eerdere info vanuit de berichtgeving, en gaf aan de situatie niet te kennen daar, dus chill everyone. B: Niemand, dus ook de automobilist niet, stond die morgen op met het idee door deze hel te gaan. en C: de zwakkere verkeersdeelnemer clausule ben ik geen voorstander van. In teveel gevallen worden daarmee mensen ontdaan van hun verantwoordelijkheid en onterecht de verantwoordelijkheid in de schoot geworpen van een ander. Neem nou een kruising die in Almere op dit moment in de picture staat waar auto's heel duidelijk voorrang hebben (haaientanden oa voor kruisende fietsers/voetgangers) maar zwakkere verkeersdeelnemers vaak gewoon voorrang nemen. Lekker gevaarlijk. Waarom nog verkeersregels hebben als de zwakkere verkeersdeelnemers geen verantwoordelijkheid hoeven te nemen. Dat klopt natuurlijk pok niet.

  reageer
 • Faerie

   

  Wil, in de eerdere berichtgeving werd gesproken over een uitrit parkeerplaats en fietsers zijn ook bestuurders: Artikel 54 Bestuurders die een bijzondere manoeuvre uitvoeren, zoals wegrijden, achteruitrijden, uit een uitrit de weg oprijden, van een weg een inrit oprijden, keren, van de invoegstrook de doorgaande rijbaan oprijden, van de doorgaande rijbaan de uitrijstrook oprijden en van rijstrook wisselen, moeten het overige verkeer voor laten gaan. Ik ken de situatie daar niet, als de snelheid van de auto hoger was dan toegestaan of de situatie zodanig is dat je moeilijk aankomend verkeer kan zien aankomen als bestuurder komend vanaf de parkeergelegenheid, dan kan dat misschien reden voor de gemeente zijn om de verkeerssituatie daar aan te pakken. Zeker naar aanleiding van dit ongeluk, wat overigens verschrikkelijk is voor alle betrokkenen.

  reageer
 • Wil

   

  Faerie, ik twijfel niet aan art 54, ik twijfel of het hier om een uitrit gaat. Volgens de rest van art 54 ( zie hieronder) zou dit wel eens geen uitrit kunnen zijn maar een gelijkwaardige kruising. Dit zou betekenen dat de automobilist geen voorrang heeft verleend. Het bestemmingscriterium houdt in dat van een uitrit wordt gesproken, als de bestemming zichtbaar beperkt is, zoals een woning, een garagebox of een bedrijfsgebouw. Het particuliere karakter is dan duidelijk aanwezig. In sommige gevallen biedt het bestemmingscriterium onvoldoende houvast. Denk hierbij aan een parkeerterrein. Bij parkeerterreinen is de beperkte bestemming lang niet altijd duidelijk en zichtbaar. In een dergelijke geval kan het zogenaamde constructiecriterium uitkomst bieden. Constructiecriterium Het constructiecriterium stelt de vormgeving van de uitrit centraal. Van belang is of de weggebruiker aan de hand van de vormgeving de situatie direct als uitrit herkent. Dat is het geval als een uitrit de volgende aanbevolen uitritconstructie heeft, waarmee geheel aan het constructiecriterium wordt voldaan: -het trottoir en/of het fietspad (eventueel gemengd fiets/bromfietspad) loopt langs de doorgaande weg ononderbroken en op nagenoeg dezelfde hoogte en in een soortgelijke open verharding door over de zijweg; -er zijn zogenaamde inritblokken toegepast. De helling van de bogen moet 1:6 zijn (of flauwer); en -de aansluiting van de rijbaan/wegverharding op het inritblok moet vlak zijn. Er zijn dus geen aansluitbogen aanwezig.

 • Brinkman

   

  Ja hoor de juriste heeft gesproken amen

 • laat alle reacties zien
 • Peter

   

  Om even een misverstand uit de wereld te helpen. Bij ieder ongeval waarbij zwaar gewonden vallen word je aangehouden. Aangezien je dan verdachte bent. Schuldvraag zal uiteindelijk doen besluiten hoe en wat. In dit geval betreft het een kind op fiets en zal je als bestuurder altijd schuldig zijn. Ongeacht de snelheid. Voor de mensen die de bestuurder nu al veroordelen. Kijk voor de gein zelf eens op je teller als je door een woonwijk rijdt. En niet nu allemaal het braafste jongetje van de klas spelen. Ongeluk zit echt in een heel klein hoekje en kan een ieder overkomen. Juist de mensen die hier de grootste mond hebben!

  reageer
 • bromsnor

   

  Je ben als autobestuurder helemaal niet altijd schuldig. Dat is alleen voor de verzekering zo. Men is de weg opgereden terwijl de auto voorrang had. Gezien de afstand van bijna 20 meter is de snelheid zeer beperkt geweest en valt de bestuurder niets te verwijten. Bij 30km/h rijd je al praktisch 10 meter per seconde bij een reactietijd van een seconde heb je helft al gehad en de remweg is maar zo'n 8 meter.

 • Kotku

   

  Ik weet niet hoe het precies gebeurd is,maar als ik naar de foto kijk,en mijn eigen ervaring met kleine kinderen even meeneem,zie ik het zo voor me: Die uitrit van de parking waar vader en zoontje uit kwamen fietsen loopt nogal af,zoals zoveel in-en uitritten. Daarom denk ik dat het -voor zo'n kleintje dat nog niet zo lang kan fietsen- moeilijk is geweest om te remmen/niet door te rollen. En probeer dan maar eens zo'n klein kereltje op tijd te pakken te krijgen voordat hij de weg op rolt!

  reageer
 • johan54

   

  Aangehouden? die gasten sporen niet of er moet opzet in het spel zijn. Enig idee wat het voor traumatische ervaring is als je iemand aanrijdt. Deze man heeft hulp nodig om dit te kunnen verwerken. Ik wens deze bestuurder heel veel sterkte

  reageer
 • Rob

   

  Je wordt niet voor niets aangehouden, heb gelezen dat daar maar 30km/uur gereden mag worden, als je ziet waar die fiets ligt van die volwassene, mogelijk vd ouder dan heeft die auto duidelijk harder gereden dan 30km/uur en heeft hij dus in dit geval een ernstig misdrijf gepleegd en ja dan pakken ze je op.

 • Xxx

   

  Zeker niet bekend met de straat en de omstandigheden? De jongeman in kwestie graag heel lang opsluiten en geen rijbewijs meer terug geven!!!!

 • Dennis

   

  Heel veel sterkte voor de jongen en z'n ouders. hoop dat hij snel mag herstellen.

  reageer
 • Rob

   

  Lijkt sterk daar op een winkelerf of zoiets. In Zeewolde hebben we dat aan de Gelderseweg, daar mag maar 15 km per uur gereden worden maar je wilt niet weten hoe vaak daar overheen gereden wordt met snelheden boven de 80 km/ uur. Meerdere brandbrieven en gesprekken zijn er gestuurd en gevoerd naar en met de Gemeente en allemaal aan dovemansoren gericht notabene pal voor het Gemeentehuis en politiebureau. Je zou minimaal denken de 15 km per uur handhaven nee niets van dat alles. Desaltemin ik hoop dat het jongetje van 5 ondanks zijn nu zorgelijke toestand snel en volledig zal herstellen, het zal je kind maar wezen en je zal het maar op je geweten hebben!

  reageer
 • Rob

   

  Wat zijn dat voor ouders tegenwoordig? Alle verantwoordelijkheid voor hun kind leggen bij een ander. De weg is geen speelplek

  reageer
 • Paula

   

  Rob Hoe bedoel je verantwoordelijkheid bij ander leggen. De vader was hier bij! Denk even na voordat je conclusies trekt! Toevallig ken ik de familie en is dit zeer heftig! En duimen we voor een goede afloop.

 • Me

   

  De weg is inderdaad geen speeltuin maar zeker geen racecircuit er word daar vaak te hard gereden zoals vaak in de avonduren door het gehele land ook in de bebouwde kom de gemeente heeft er al de nodige maatregelen getroffen kwa verkeersveiligheid wat moet er nog meer gedaan worden ik weet het niet. Laten we hopen dat kleine kereltje het overleefd ipv iemand de vinger te wijzen en het ovwr andermans verantwoordelijkheid hebben. Daar kom alleen achtwr als je kinderen van dezelfde leeftijd hebt of gehad

 • drontense

   

  Voor de betrokken familie heel veel sterkte en kracht. Laat het goed komen met het kleine ventje.

  reageer
 • Frank

   

  Verschrikkelijk hoop dat het goedkomt met iedereen

  reageer
 • hans

   

  mag ik er op wijzen dat er vooral in de avonduren in en om deze wijk erg hard wordt gereden.

  reageer
 • Ikke76

   

  Heel veel sterkte voor beide partijen!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert