Zorgen op Urk over risico's gaslekken

URK
Burgemeester Pieter van Maaren van Urk wil dat er een gesprek komt met netbeheerder Liander, om situaties zoals vorige week aan de Grote Fok te voorkomen. Door een explosie na een gaslek werden verschillende huizen weggevaagd.

In het tv-programma Over Flevoland Gesproken op zaterdag vertelt Van Maaren dat hij gemerkt heeft dat onder de inwoners zorgen leven over toekomstige werkzaamheden, nu blijkt dat een gaslek zulke verwoestende gevolgen kan hebben.

Daarom wil de burgemeester duidelijkheid over de protocollen die het bedrijf naleeft als bij werkzaamheden een gasleiding wordt geraakt.

reacties (3)

 • Buitenwegbewoner

   

  Hij zou vooral moeten vragen naar de door de aannemer gevolgde procedures, en naar de opdrachtgever; heeft die wel naar het veiligheidsplan gevraagd voorafgaand aan de werkzaamheden. Liander werd immers pas na 1,5 uur gebeld en dan nog met de mededeling dat het lek al gedicht was. Hoe kan een aannemer die werkt aan een rioolbuis nu een gasleiding repareren....

  reageer
 • kees d.

   

  Volgens mij werden er in opdracht van de gemeente werkzaamheden aan het riool uitgevoerd. Dat verantwoording gemeente Urk en niet Liander.

  reageer
 • Frits

   

  Precies. De aannemer die aan het riool werkte en de gasleiding raakte, heeft ernstige fouten gemaakt. Die aannemer had direct bij de eerste klachten over een gaslucht om afsluiting van de gasleiding moeten vragen. Dan had het riool niet vol gas kunnen lopen.

 • Barbara

   

  Burgemeester komt helemaal los zo te zien en liet zijn pistoletje meteen uit handen vallen toen de telefoon ging! Maar Urk zou Urk niet zijn als ze niet hun eigen konden zijn? Is dat Urk's of zo? Hun eigen konden zijn?

  reageer
 • Knielus

   

  Als je nou ook even zegt wat je bedoelt snapt iedereen het...

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert