Fractievoorzitter ONS schrijft thriller over windpark NOP/Urk

NOORDOOSTPOLDER
Gemeenteraadslid Berthoo Lammers uit Noordoostpolder gaat een politieke thriller schrijven over de besluitvorming rond het windmolenpark voor de kust van Noordoostpolder en Urk. Lammers kondigt in de zondageditie van het tv-programma Over Flevoland Gesproken aan dat het boek in oktober verschijnt.

In de thriller, "Valwind", vermengt hij fictie en werkelijkheid in een verhaal rond werkelijk genomen politieke besluiten. Volgens Lammers leent de strijd tussen voor- en tegenstanders zich bij uitstek voor een thriller.

Berthoo Lammers publiceerde onlangs een eerste detectiveverhaal, "De smaak van korenwijn", over een moord tijdens een jachtpartij.

reacties (5)

 • L.P. Lolkema

   

  De wereld van de energie is volop in beweging. In de nabije toekomst zullen nieuwe pure en schone energiebronnen verder ontwikkeld of ontdekt worden. De winning van aardwarmte staat nog in de kinderschoenen en zal razendsnel verder ontwikkeld worden. Deze aardwarmte is vrijwel onuitputtelijk. Vooral daar waar de aardkorst dun is kan deze warmte betrekkelijk gemakkelijk gewonnen worden en, omgezet in elektriciteit en waterstof eenvoudig getransporteerd worden. Maar men kijkt niet verder en laat zich in de luren leggen door achterlijke milieufreaks die met miljarden aan reeds achterhaalde techniek van verderfelijke molens ons mooie land een krankzinnig aanzien geven. En denk eens hoeveel molens met backup er nodig zijn wanneer het verkeer electrisch wordt. (5000 erbij?) Men zou gemakkelijk een paar jaar kunnen wachten tot de nieuwe bronnen hun werk doen. Geodetische energie is de (nabije) toekomst. Schoon en goedkoop!

  reageer
 • Jscob

   

  Wind criminaliteit Het gaat nergens over kijk een over urk Heen als je midden in urk staat Ik kan gewoon niet begrijpen dat mensen dit Het mooie urk aandoen

  reageer
 • Barbara

   

  Mooi begin Omroep Flevoland om eens wat schrijvers te gaan interviewen! Kijk uit naar "Valwind".

  reageer
 • Dus toch

   

  Ik denk dat hij weinig fictie nodig heeft... 1 Miljard subsidie, voor iets datnutoch meer en meer ter discussie wordt gesteld en waartegen de weerstand steeds groter wordt.

  reageer
 • Willem

   

  Nou nog een boek over de besluitvorming(fictie/werkelijkheid) van Emmeloord centrum.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert