Celstraffen geëist voor woningoverval aan Damrif

LELYSTAD
Tegen een man uit Amsterdam en twee mannen uit Lelystad zijn celstraffen geëist voor betrokkenheid bij een woningoverval, eind 2014. Bij de overval aan het Damrif in Lelystad werd een man uit Montenegro vastgebonden. Het slachtoffer was pas twee dagen in Nederland en logeerde in de woning.

Volgens de verdachten was de overval in scène gezet en wist het slachtoffer wat er ging gebeuren. De Amsterdammer bond de man vast, terwijl zijn kompanen naar boven gingen om een hennepplantage te zoeken.

Het Openbaar Ministerie gelooft niet dat de overval in scène was gezet. Tegen een Lelystedeling werd daarom anderhalf jaar cel geëist. De Amsterdammer en een andere Lelystedeling hoorden anderhalf jaar, waarvan een half jaar voorwaardelijk tegen zich eisen. Een vierde verdachte moet wat het OM betreft 240 uur werkstraf uitvoeren.

De verdachten werden al in de nacht van de overval gearresteerd. Ook het slachtoffer werd aanvankelijk opgepakt, omdat onduidelijk was welke rol hij in het verhaal speelde. De zaak wordt nu pas inhoudelijk behandeld, omdat de rechtbank eerst extra getuigen wilde horen. Dat gebeurde onder meer via een videoverbinding met Montenegro.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak in de zaak.

reacties (1)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert