Filmpje aanhouding doelman Vermeer gaat viral

ALMERE
Een filmpje met de Almeerse doelman Kenneth Vermeer gaat rond op sociale media. In het filmpje is te zien hoe de Feyenoord-keeper in zijn woonplaats wordt gecontroleerd door de politie.

Vermeer reageert boos. Volgens hem is het de zoveelste keer dat hij slachtoffer werd van etnisch profileren door de politie. Volgens een woordvoerder van de politie konden agenten niet zien wie er in de auto zat, omdat de ramen getint zijn.

De zaakwaarnemer van Vermeer zegt in het AD dat het filmpje van donderdag stamt. Het Nationaal Instituut Nederlands Slavernijverleden zette het online, maar zegt niet te weten waar het materiaal vandaan komt.


reacties (53)

 • John

   

  Wat een zielige vertoning van vermeer. Ik kan het betalen. Super voorbeeld. Die criminelen kunnen het ook betalen en daarom worden dit soort autos aangehouden. Probeer eens iets voor de samenleving te doen in plaats van arrogant rondrijden. Dan maak je pas een verschil. En dump die schreeuw naast je of geef deze een cursus fatsoen.

  reageer
 • Hans

   

  Ik wil jou wel eens zien als je zoveel geld hebt... Daarbij doet Vermeer genoeg voor de samenleving..!

 • Vin

   

  Vermeer zn reactie is misschien wat overdreven. Maar ik denk dat politie almere zo langzamerhand wel weet wie hier in Almere die knalrode brabus Mercedes met zwarte velgen rijd toch. Er is er maar 1 van hier. Ik kan me voorstellen dat het gegeven moment vervelend is. En het is kenneth zijn recht net als iedereen om zijn frustratie te tonen.of moeten we een monddood mak volk worden. Het is wat anders als je tijdens kantooruren een lichtgetinte jongetje van begin 20 met een jas en pet met waarde van 2000eu in een spiksplinternieuwe auto van minimaal 40duizend ziet rondrijden. Lijkt mij veel doeltreffender. Dus ik vind dat vermeer een punt heeft. In die tijd dat hij weer staande gehouden wordt. Rijden er weer een paar van die bontkraagjes almere in en uit die daadwerkelijk iets op hun kerfstok hebben

  reageer
 • Susan

   

  Alleen al die opgefokte reacties van Vermeer en dat schreeuwerige mokkel bij hem in de auto...... Sjongejonge!! #plaatsvervangendeschaamte#

  reageer
 • P.T

   

  Waarom gaan ze dan niet in de PC Hooftstraat staat controleren. Zat dure mooie auto's. Maar die witte boorden durven ze niet aan te pakken...

  reageer
 • Eric

   

  Wat een onzin hier allemaal. Iedereen weet dat een donkere man tov een blanke veel vaker wordt aangehouden en dat is fout. De kans dat een donkere in de gevangenis beland is dan ook groter dus dan is de circel rond.het is dan ook belachelijk dat dit zo is want het percentage criminelen is namelijk onder alle mensen gelijk! Alleen het milieu waarin je opgroeit bepaalt de mate van een grotere kans op criminaliteit. Men moet dus ophouden met appels met peren vergelijken.

  reageer
 • .\/\/. 2.0

   

  Dus omdat donkere personen vaker gecontroleerd worden, zitten ze vaker vast? Je draait het dus gewoon ff om? Vraag eens een rondleiding bij de politie, misschien kun je een dagje mee draaien. Kijk eens bij een staandehouding hoe mensen reageren. Kijk ook eens naar de statistieken, bepaalde bevolkingsgroepen zijn oververtegenwoordigd in de criminaliteit. Het is dan ook logisch dat de politie daar meer op controleert. Je wilt toch ook dat de politie extra aanwezig is op locaties waar veel criminaliteit is? Of moet er net zoveel politie rijden op afgelegen landweggetjes als in probleemwijken?

 • laat alle reacties zien
 • Maurice

   

  Laten we is een discussie beginnen over hoe Kenneth gelijk tekeer gaat!! Meneer heeft ook een voorbeeld functie!

  reageer
 • Jos

   

  Als veel criminelen een rode pet zouden dragen, is het toch logisch dat als ik als burger een rode pet draag meer kans heb om gecontroleerd te worden? Zo simpel is deze discussie. Of ik nu een blanke, gele of bruine huid heb doet er niet toe.

  reageer
 • Henk

   

  Als diender wordt je zo moe van dit soort discussie,hou je mond en accepteer dat je net als ieder ander een controle kan krijgen. Altijd dat gemekker over huidskleur of afkomst.........

  reageer
 • Adri

   

  Dat lukt die gasten niet omdat ze zich gelijk gediscrimineerd voelen

 • Hans

   

  Volgens de agent ben je verdacht als je in een mooie auto rijdt. Dan is bij deze iedere hardwerkende Nederlander gewaarschuwd. Binnenkort wordt u door oom agent aangehouden. De combinatie van huidskleur en mooie auto doet er niet toe. Gelooft u het? Ik wil best geloven dat de agent niet discrimineert maar dat hij met vooroordelen leeft, is duidelijk.

  reageer
 • bromsnor

   

  Een mooie auto? Dat is al vrij snel.meneer Vermeer rijdt in een zeer bijzondere superdure auto rond die je niet wekelijks ziet. Dat levert altijd vragen op en wist hij toen hij hem kocht. In combinatie met zijn leeftijd, niet zijn huidskleur,genoeg reden voor een klein gesprekje.

 • De Vries

   

  Ach,als het allochtonen zijn heet het gelijk discriminatie. Ik rij zelf ook in een heel dure auto en wordt ook regelmatig aangehouden. Dat hebben we nou eenmaal te danken aan de criminelen in Nederland. Zij rijden vaak in grote dure auto's, dus is de pakkans groot als je zo'n auto aanhoudt. Dus niet zeuren, gewoon mee leen leven.

  reageer
 • Eric

   

  Vermeer moet niet zo zeuren die agent deed gewoon ze werken Is het nu alles racistisch als je word aan gehouden word Polanen gehouden bij een verkeerd controle Misselijk jongen die Vermeer en ook die andere die op het filmpje was Agent legde alles netjes uit je moet gewoon niet zo over spannen reageren

  reageer
 • Henk

   

  Ik werd die dag ook gecontroleerd door de politie omdat mijn auto (Ford Mustang) in combinatie met mijn rode haar de reden was. Ik word door deze combinatie heel vaak aan de kant gezet. Blijkt dat er in de gevangenis heel veel jongens met rood haar zitten. Ik ben niet boos op de politie maar op de jongens met rood haar die het voor mij verpesten

  reageer
 • Hans K

   

  Ik herken dit ook in mijn paarse Suzuki Alto automaat. Daar hoor je als 18 jarige jonge vent niet in te rijden. Wel 100 keer moeten uitleggen aan se Politie dat het mijn eerste auto was en ik hem had overgenomen van mijn overleden tante. Politie gaf aan dat hier alleen bejaarden mee rond reden in die tijd.

 • Dirk Zaan

   

  Het zou veel helpen wanneer volwassen vreemden en waar één in functie elkaar met U zouden aanspreken. Dat houdt het gesprek een stuk makkelijker beschaafd. Voorts zou ieder zich tot de feitelijkheden moeten beperken en niet ingaan op loze praat van de ander.

  reageer
 • Bromsnor

   

  Vermeer kan beter dat krijsvrouwtje lozen. Die brengt hem alleen in problemen. Vermeer kan vragen wat de reden van de staandehouding of controle is. De agent zegt dan gewoon dat het een algemene controle is en dat een eerdere controle geen betekenis heeft. Alles is in orde en 3 minuten later ben je weer weg.

  reageer
 • Steven Stedenwijker

   

  Die verkeerscontrole is er zo vaak. Het is een hele fabriek die dan ingericht wordt. Motoragenten halen dan voertuigen van de weg. De inspecterende agenten en beambten hebben daar niet veel invloed op. Wel is het heel vervelend om daar zoveel tijd te verliezen. Je ben zo 15 minuten van de weg terwijl je geen enkele strafbaar feit hebt gepleegd. We moeten maar blij zijn dat er langs de weg een selectie-camera staat die belasting- en openstaande straf- kandidaten aan wijst.

  reageer
 • Ikke

   

  Nou Vermeer, dank je wel voor je bijdrage in de beweging naar een Nederland wat ik nou net niet wil!

  reageer
 • Piet

   

  Samenvatting van de reacties: Vermeer mag blij zijn dat ie zo goed verdient, want dat is ook maar toeval en had ook anders kunnen zijn en moet verder niet denken dat ie bijzonder is of zo, ook al is ie zwart, want we worden allemaal wel eens aangehouden en toevallig helpt dat tegen mensen die er net zo uitzien als Vermeer en geen dure auto zouden mogen rijden want dat hebben ze toevallig nou net niet eerlijk verdiend... Ik vrees dat er nog een hoop moet gebeuren in dit land voor we elkaar allemaal eens serieus kunnen nemen en niet direct in de defensie/aanvalshouding gaan staan als we iets horen wat niet met ons beeld van de werkelijkheid overeenkomt. En je nu niet weer direct aangevallen voelen graag.

  reageer
 • Jan

   

  Misschien eens lezen wat er werkelijk gebeurde, een normale verkeerscontrole, agenten die gewoon hun werk doen, en dan een partij commentaar over zich heen moeten laten komen. Meteen filmen en doen alsof er van alles aan de hand is. En dat is normaal? Omstander die zich vervelend gedraagt, wordt even tegengehoudn en de mw in de auto meteen schreeuwen alsof hij afgetuigd wordt? Je zal vandaag de dag agent zijn, en voortdurend geconfronteerd worden met dit soort gedrag.

 • Adri

   

  Stel je niet aan man! Het is een algemene controle. Omdat jij bekend bent mag je niet aangehouden worden? En dan gelijk weer terugvallen, zie ik eruit als crimineel? Of discriminatie... gast doe crimineel en werk mee of ga anders lekker gewoon weg

  reageer
 • Kees

   

  Wat arrogant is Vermeer, hij denkt zeker dat die boven de wet staat en daarom niet gecontroleerd hoeft te worden. En dan nog die uitspraak ik kant het betalen, wat een kwal is die geworden.

  reageer
 • Sam

   

  Dat escaleerde snel, maar sterkte voor de personen in de slachtofferrol.

  reageer
 • Johan

   

  Is mevrouw Simons al ter plaatse in Almere? ;)

  reageer
 • Bertje

   

  Vermeer moet zo arrogant doen hij is ook maar een gewone keeper die wat extra geld verdiend met ballen tegen houden voor een club in Rotterdam. Als hij werkelijk een kerel is gaat hij naar die jochies die aangehouden moeten worden omdat ze in auto's rijden die niet bij hun passen en zegt tegen die jochies ga op een eerlijke manier geld verdienen dan zijn jullie van al dat gedonder met de politie af. Vermeer wordt kerel.

  reageer
 • Gert

   

  Wat een kinderachtig jongetje is dat als je in een geblindeerde auto rijdt vraag je aandacht de agenten hebben hierin juist gehandeld.

  reageer
 • grondstof

   

  Nu krijgen we naast de Piet discussie ook nog een klaagzang van elke kleurling die wordt aangehouden door de politie? Misschien moeten de BN-ers die het overkomt zich bij DENK aanmelden om via de politiek de politie het werken onmogelijk te maken. Helaas ben ik blank, toch wel jammer dus dat ik zonder een klacht te kunnen indienen aangehouden kan worden.

  reageer
 • tja

   

  Waarom zou hij niet staande mogen worden gehouden? Alle Nederlanders mogen toch staande worden gehouden? Wat een kolder om daar zo moeilijk over te doen. Ik drink ook nooit alcohol, maar moet soms wel blazen, is dat dan ook discriminatie?

  reageer
 • Nik

   

  Vermeer vanaf zijn 1e woord respectloos en grote mond. Die agent is rustig en netjes, legt uit waarom hij wordt gecontroleerd. Het is zelfs een controle waar meerdere auto's worden gecontroleerd Vermeer wat ben je een zielig mannetje zeg. Expres gaan filmen en dan zo provoceren. Vermeer zou juist een voorbeeldfunctie hebben... Als Feyenoordfan schaam ik mij diep voor onze keeper.

  reageer
 • ze moeten gewoon een beetje respect tonen naar de politie,je zegt niet dat hij met ze klauwen van iemand moet afblijven,dit zegt al genoeg en heeft niets met discriminatie te maken maar met fatsoen.

  reageer
 • avd

   

  Wat een zielig mannetje die Vermeer. Alleen al doe opmerking, dat hij zo'n auto makkelijk kan betalen wordt ik misselijk. Krijgen we nu dagelijks filmpjes te zien van donkere bekende Nederlanders die worden staande gehouden. Juist deze types wakkeren discriminatie aan met dit gedrag.

  reageer
 • Wimpie

   

  Wat een gezeur...politie doen gewoon hun werk. Altijd weer over rascisme of discriminatie.

  reageer
 • Babs

   

  Politie had niet in de uitgelokte discussie moeten trappen....

  reageer
 • Barbara

   

  Politie heeft zijn gezag tijdens aanhouding niet kunnen handhaven en ging mee in de onnozele discussie die de voetballer, overigens nooit eerder van de man gehoord, maar al te graag wilde voeren.

 • j kees

   

  Eerst zwartepiet. Nu dit .Waar moet dit heen in dit land .

  reageer
 • Pieter

   

  Niet piepen als je een patserbak rijd. Dan kan iedereen aangehouden. Dat heeft niks te maken met kleur!!!!!!! Maar wel piepen als die gestolen is, want dan heeft de politie het ook niet goed gedaan. Jankerd

  reageer
 • Wat een trieste vertoning zeg, om dat die bekend is denkt die dat die niet mee hoeft te werken of zo...hoe triesr

  reageer
 • Opgefokt

   

  Heeft helemaal niets met racisme te maken maar alleen met het opgefokte gedrag van een doelman in een hele dure auto.

  reageer
 • jo jo

   

  Wat een geneuzel. Na die actie van typhoon gaan nu alle donkere mensen lopen klagen?? Kijk eens goed naar het filmpje. Het was en gewone reguliere controle. Had ieder ander kunnen overkomen. Punt.

  reageer
 • henk

   

  Laatste aangehouden wegens getinte ruiten in mijn auto 240 euro boete en een wok melding . En ik ben blank. Dit is pas echt discriminatie als ik zwart was geweest en een grote mond had gehad mocht ik zo Door rijden .

  reageer
 • Matja

   

  Provocatie..........van de bovenste plank, heeft niks met kleur te maken, maar met gedrag. Normen en waarden anno 2016!

  reageer
 • Jan

   

  Zo moe van dat gezeur over slavernijverleden. Wie van deze klanten heeft ooit iets te klagen gehad in dit welvarende landje? Maar als er maar iets gebeurt gelijk roepen over discriminatie. Dankzij de pluk ze wetgeving worden op deze manier een hoop figuren die niet eerlijk aan hun geld zijn gekomen ontmaskerd. Vermeer laat ook niet de agent even uitpraten, alleen maar proberen te zeuren, als hij meewerkt niets aan de hand, maar gelijk filmen en de politie het werk onmogelijk proberen te maken. Waarom? Omdat er een klein groepje de laatste jaren door de zwarte pieten discussie voor polarisatie heeft gezorgd, met dit als resultaat. Onzinnige discussies en filmpjes die zogenaamd moeten aantonen hoe slecht men behandeld wordt. Ja, heel slecht.. Daarom kan hij zich zo een auto verloven..

  reageer
 • KarelK

   

  Het gaat er niet om hoeveel ze er onterecht aanhouden, maar hoeveel ze terecht aanhouden en daarvoor moet iedereen aangehouden kunnen worden. Hoeveel zijn er terecht gepakt met een mooie auto enz? wellicht reden genoeg om zo door te gaan.

  reageer
 • Nico

   

  Lees eens het interview met Gloria Wekker in Vrij Nederland van deze week.

  reageer
 • schaapjes

   

  Ook iemand die haar positie te danken heeft aan alle kansen die je hier wel krijgt. Net of men mij niet aangaapt, 2.10 meter en blank, in Azië

 • Con

   

  Filmpje van tig jaar geleden, bedoeld om lekker op te hitsen. Of zijn al zijn tatoes afwasbare plakplaatjes, die opeens verdwenen zijn?

  reageer
 • Kees

   

  Meneer Vermeer moet begrijpen dat hij doordat hij leuk kan keepen in een zeer bevoorrechte positie bevind En daardoor zich wat kan veroorloven op materieel gebied Maar daardoor zich ook in the picture plaatst En ja dan hoort dit erbij 1 tip Koop ook een grote doos pleisters Voor die mevrouw naast je

  reageer
 • Swiebertje

   

  Je kiest ervoor om een geblindeerde brabus te rijden in plaats van de Opel van de club en krijgt dan vervolgens de aandacht die je vraagt. Want een andere reden om dit statussymbool te kopen is er niet. Niet zeuren Kenneth!

  reageer
 • schaapjes

   

  Je rijdt in een brabus Mercedes met geblindeerde ruiten. Oftewel, je kiest een auto waarmee je opvalt. Vervolgens krijg je aandacht en begin je te zeuren. Wat valt me dit tegen van Vermeer. Je kunt ook gewoon de Opel van de club rijden, wedden dat je dan nergens last van hebt. Ook voor Kenneth geldt: je wordt staande gehouden om je auto niet om je huidskleur!

  reageer
 • Peter

   

  Wat een zielige bende weer meneer Vermeer . Stel je niet zo aan als je alles in orde hebt hoef je je geen zorgen te maken en mag je na 5 min weer verder rijden, in je dikke bakkie man.

  reageer
 • Ron

   

  Wat valt me dit tegen zeg van Vermeer.

  reageer
 • Martijn

   

  Gewoon algehele controle. Maar meteen heel geagiteerd! Kenneth had gewoon rustig kunnen blijven, maar loopt zelf de boel op te naaien! Alsjeblieft niet weer beginnen over discriminatie!! Want als ik zo reageer, wordt de politie ook minder vriendelijk!

  reageer
 • Almere

   

  dit is kansloos gedrag van kenneth en absoluut geen voorbeeldgedrag. Ben blij dat de politie veel controleert!

  reageer
 • Ash

   

  Ik kan de frustratie van Vermeer begrijpen maar wat laat hij zich kennen. Ik dacht dat hij zich daarboven kon plaatsen zoals met de opblaaspop. Helaas! Spijtig!

  reageer
 • Gangster

   

  Niet piepen jongen. En leer je vriend(in) zich normaal te gedragen. Als we met z'n allen iets willen doen tegen criminaliteit en het gangster gedrag dat velen er op na willen houden, horen dit soort controles er gewoon bij.

  reageer
 • Esveen

   

  Wat een grote mond en erg suggestief. Past bij het tijdbeeld. In Lelystad was deze week ook controle en ik als witte man mocht ook aansluiten. Met gewoon de papieren geven en niet zo'n commentaar kon ik binnen 5 minuten weer verder. Doe bij Feyenoord je mond zover open en je houdt het hele seizoen je doel schoon. Succes.

  reageer
 • Rinus

   

  Je moet niet aanraken? Je moet gewoon doen wat oom agent zegt. Zo makkelijk is dat en niet in de slachtoffer rol duiken.

  reageer
 • roel

   

  helemaal mee eens. als je gewoon meewerkt ben je zo weer weg.

 • johan54

   

  oom agent moet zich respectvol gedragen. Ik heb geen legitimatie zien tonen en maar je en jij tegen een burger. Verder heeft hij niet het recht om iemand weg te duwen op het moment dat er een kritische vraag gesteld wordt. Over het algemeen doen ze heel goed werk maar dit soort beelden laten zien dat er nog veel verbeterd moet worden. Respect moet je verdienen.

 • Urk

   

  De politie doet goed werk door deze patser controles. Vermeer is de enigste die het kan betalen door te werken. Ik ken mensen uit Emmeloord die werken niet maar rijden wel in zo auto! RaRa hoe kn dat

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert