Slachtoffer explosie: ''Hulp is echt hartverwarmend!''

URK
''Iedereen wil helpen, iedereen komt naar je toe.'' Femmie Koffeman uit Urk is één van de slachtoffers van de gasexplosies van ruim een week geleden.  Na de hectische periode die volgde, kan ze nog amper bevatten hoe Urk haar en haar buren heeft opgevangen.

''Wildvreemde mensen komen aan je deur, en je krijgt spullen en enveloppen in je hand gedrukt. Het is echt hartverwarmend!'' Koffeman werkt als kapster en ook haar kappersspullen gingen in vlammen op. Inmiddels heeft ze dankzij haar dorpsgenoten een compleet nieuwe set.

Vrijdag 3 juni verwoestte twee explosies een huizenblok aan de Grote Fok op Urk. In drie huizen woedde een brand, de drie andere huizen zijn door de klap zwaar beschadigd. Zes mensen raakten daarbij gewond. Het hele huizenblok wordt gesloopt.

 

reacties (3)

 • Sn

   

  Urk wordt nog wel eens belachelijk gemaakt maar dit is wel de kracht van Urk. Vroeger was dit heel gewoon maar tegenwoordig zie je dat niet meer. Ook niet in de gewone kleine dorpjes.

  reageer
 • Barabara

   

  Wel dapper dat deze mevrouw zo blij is met alles wat haar gegeven wordt. Het is me nogal wat om in 1 klap je hele hebben en houden nooit meer terug te zien. Lijkt me als je zulk verlies te boven wil komen zeker ook zal moeten rouwen.

  reageer
 • Wil

   

  Mooi nieuws

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert