Ruim honderd mensen bezoeken open dag asielzoekerscentrum

ZEEWOLDE
De open dag van het asielzoekerscentrum in Zeewolde trok zaterdag zo'n 150 bezoekers.
De dag was door het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers georganiseerd om inwoners van Zeewolde kennis te laten maken met de bewoners, die daar sinds maart worden opgevangen.

Bezoekers konden zelfstandig over het terrein lopen of meegaan met een rondleiding. Ze konden een leegstaande woning bekijken en een bezoek brengen aan de ontspanningsruimte en het gezondheidscentrum. Ook was er gelegenheid om te praten met de bewoners van het azc.

De geïnteresseerden vonden het fijn om rond te kunnen kijken op het voor hun normaal gesproken afgesloten terrein. Vooral om eens te zien hoe het leven in een asielzoekerscentrum er echt aan toegaat.


reacties (8)

 • ook misschien

   

  Misschien ook een idee, om de inwoners van Zeewolde die t COA een warm hart toedragen eens mee te laten rijden met de bussen in en om Zeewolde. Kunnen de inwoners zien wat de asielzoekers de hele dag doen. Vooral op de marktdagen in Almere, niet echt fijn voor jonge meiden/jongens die studeren elders en afhankelijk zijn van deze buslijn. Intimidatie is aan de orde van de dag. Zo jammer, groeit echt t begrip van (not dus) Wil je hier wonen, integreren, doe dan ook je opperste best. Ook de AMA,s uit de woning aan de Kringloop.

  reageer
 • Piet

   

  Leuk een open dag waarom gebeurd het ook niet bij bijstands gezinnen kunnen we ook kijken hoe ze leven die krijgen geen 40euro pp en kunnen niet elke dag pinnen hebben geen iphone de kinderen in het dorp worden vewijderdonze buurkinderen van 12jaar mogen niet in een groepje staan dan is er politie bij mijn kinderen mogen van mij spelen zoals ze al jaren doen met de bus kunnen we ook al niet worden we lastig gevallen

  reageer
 • Bijstand kost 32 euro pp per dag. Tel daarbij op huurtoeslag en zorgtoeslag, kwijtschelding van belastingen. En dan het gegeven dat een groter percentage mensen ( ten opzichte van werkenden) meer gezondheid en psychosociale problemen heeft. Een groter percentage dan werkenden zitten in de schuldhulpverlening en zullen nooit hun schulden kunnen aflossen, daar draait de gemeenschap voor op. Een niet werkende Nederlander kost echt veel meer dan een asielzoeker die met z'n allen op een kamertje zitten.

 • Dorpsgenoot

   

  leuk zo'n open dag. Dat zie je goed. Die opendag bij bijstands gezinnen ga jij initieren? Mooi. Dan doe ik de opendag bij een bank. Die worden ook betaald door de belasting betaler. Dan doet een ander een keer een open dag bij een bankier. Die moet ook leven van de gulle belasting betaler. Kun je kijken hoe die het hebben. Fijnedag nog.

 • Richard

   

  Oh wat is het toch fijn te horen dat blijkbaar zo'n 95% van onze bevolking geen hulp nodig heeft, mocht ooit hier stront aan de knikker komen... Blij dat wij dan met de overige 5% wel elders ons heil kunnen zoeken, want zovdruk zal het dan niet worden! Blijkbaar willen velen helaas nog steeds niet begrijpen uit welke shit deze vluchtelingen komen! Kom op mensen, begrijp nu voor eens en altijd, dat wanneer je het goed hebt, dan hoef je niet te vluchten, want dat doe je echt niet zomaar. En ja, ook ik weet best wel dat er in NL ook mensen zijn die het niet breed hebben en compleet worden afgeknepen, maar dat staat nog niet eens in de schaduw van de ellende waar zo'n 90% van die vluchtelingen vandaan komen. En don't worry, de 'goudzoekers' wirden echt wel gedetecteerd en teruggestuurd. Maar dat duurt nou eenmaal even... Net als het opsporen van sociale fraudeurs hier in NL...!

  reageer
 • Henk

   

  Droom lekker verder kerel. Goudzoekers in overvloed en die worden gewoon op straat gezet en niet uitgezet want dat is zielig.Als je echt uit zoveel ellende komt is het normaal dat je je eigen gedraagt en aanpast en geen belachelijke eisen stelt maar daar hoor ik u niet over. Je hoeft niet te vluchten als je het goed hebt maar hebben ze het hier niet veeeel beter dan. Keek van de week wegmisbruikers en wist niet wat ik zag gebeuren: Wordt auto aangehouden met een illegaal die land moet verlaten wat doet politie precies gaat u maar verder maar volgende keer wordt u wel aangehouden. En dan vind u het gek dat mensen er klaar mee zijn

 • jo jo

   

  Het COA had beter een JSF tentoon kunnen stellen. Dan waren er vast meer mensen op af gekomen :)

  reageer
 • Piet Flet

   

  Zo doet het coa het in alle gemeenten waar een azc door de strot is geduwd. Als je de bewoners uit de stad/dorp uitnodigd onder het mom van zogenaamd educatief, denkt het coa dat er dan ineens begrip is voor zo'n azc. En wow wat een animo zeg, halve dorp leeggelopen... Oh nee, waren maar een paar nieuwsgierigen. Vast diezelfde mensen die voorstanders waren. Is er ook gepraat over de overlast in de winkels (Lidl), en daar buiten elke dag? Wassen neus die open dag!!

  reageer
 • Ikke

   

  Overlast in de winkels? Heb jij meer recht om in een winkel te mogen komen? Wat een egoïstische reactie! Er heeft nog geen mens in Nederland minder gegeten, minder geslapen, minder verzorging gehad of wat dan ook de afgelopen jaren. En maar klagen dat wij het zo slecht hebben en die luie profiteurs van een vluchtelingen ons alles afpakken. Man man ga je diep schamen. We leven in zo'n rijk land, gun de ander dit ook!

 • laat alle reacties zien
 • Jeroen

   

  Toe maar, maar liefst 150 inwoners van de 20.000 Zeewoldenaren. Groot draagvlak dus.

  reageer
 • Sandra

   

  De open dag was bedoeld om Zeewoldenaren kennis te laten maken met de instanties die werkzaam zijn op het Azc , mensen werden geïnformeerd over de procedures die bewoners van het Azc moeten doorlopen en hoe bijvoorbeeld gezinshereniging procedures in elkaar steken , Maar daarnaast kon men ook een woning bezoeken (leegstaand) en kon men zien hoe men met +- 8 personen in een woning verblijft en hoe klein de woningen zijn. Voor veel bezoekers was het een zeer informatief en verhelderende kennismaking van het reilen en zeilen in het AZC .

  reageer
 • wimjc

   

  Als inwoner van Zeewolde hoef je echt niet naar het AZC te gaan om kennis te maken met deze mensen. Ze zijn iedere dag aanwezig in het winkelcentrum, in parken op bankjes etc. Ik heb niets tegen deze mensen, maar vind het aantal wel heel erg hoog voor zo'n klein dorp.

  reageer
 • Henny

   

  Als inwoner van zeewolde kan ik jou ook iedere dag tegenkomen en daar hoor je mij toch ook niet over klagen? Natuurlijk kun je ook azc bewoners in het centrum tegenkomen, het zijn immers mensen en geen dieren die in een kooitje moeten blijven.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert