Bussen bekogeld: Connexxion stopt met rijden in Kruidenwijk

ALMERE
Busvervoerbedrijf Connexxion laat geen bussen meer rijden door de Kruidenwijk nadat dit weekeinde drie keer achter elkaar bussen met steentjes zijn bekogeld. Volgens woordvoerder Nicky Jansen is het "door de bedreiging van een groep klootzakken" niet langer verantwoord de lijndienst verder te onderhouden. Connexxion had maandagochtend overleg met de gemeente op het stadhuis. Burgemeester Weerwind heeft al laten weten begrip te hebben voor het besluit van Connexxion om buslijnen te schrappen.

Groep van 30 jongeren
Vrijdag- en zaterdagnacht waren bussen het doelwit van stenen die werden gegooid vanuit een grote groep jongeren. In beide gevallen is volgens Jansen de politie gekomen, maar is niemand aangehouden. Zondagavond werd een busje van de dienst 'Service en Veiligheid' van Connexxion bekogeld. Daarbij zouden 30 tot 40 personen betrokken zijn. De chauffeur van de stadsbus die daarvoor reed, besloot door te rijden. Vier jongeren die in de bus zaten, forceerden een deur en sprongen vervolgens uit de rijdende bus. Jansen weet niet of dit viertal te maken heeft met de groep stenengooiende jongeren.

Stenen
Diverse bronnen melden dat de jongeren gooiden met grind. De gemeente is de kleine zwarte steentjes nu aan het weghalen uit de Kruidenwijk, onder meer uit plantenbakken rond de Lidl aan het Saffraanplein.  

Politie
De groep jongeren is bekend bij de politie. Het gaat om 15- en 16-jarigen uit de Kruidenwijk. Omdat de jongeren niet op heterdaad zijn betrapt tijdens het gooien van stenen kon er volgens de politie niemand aangehouden worden. Agenten surveilleren geregeld in de Kruidenwijk zegt een woordvoerder.  

Reizigers de dupe
Connexxion besloot na het incident zondagavond om de bussen 6, 7 en 153 niet meer door de Kruidenwijk te laten rijden. De haltes Kruidenwijk-Oost en -West zijn tot nader orde geschrapt. Er is sprake van een omleiding. Passagiers in de Kruidenwijk moeten een alternatief zoeken. Veel reizigers kwamen maandagmorgen tevergeefs naar de verschillende bushaltes in de Kruidenwijk. Zij waren nog niet van het besluit van Connexxion op de hoogte.
Politiek
De VVD in de Almeerse gemeenteraad heeft voor de Politieke Markt van komende donderdag een debat aangevraagd. De SP stelt vragen aan het college van burgemeester en wethouders. De partij wil onder meer weten of gemeente en politie voldoende aandacht hebben voor de overlast. De PVV pleit voor het inzetten van stadscommando's.


VNL in de Tweede Kamer wil weten hoe het komt dat het busvervoer in de Kruidenwijk in Almere onveilig is geworden. De partij heeft Kamervragen gesteld aan de ministers van Veiligheid en Binnenlandse Zaken. VNL wil weten waarom de politie niemand heeft opgepakt. Ook wil VNL dat de ministers burgemeester Franc Weerwind van Almere aansporen een zero-tolerance beleid te voeren.

Ook in Haarlem
Niet alleen in Almere zijn bussen doelwit van vandalen, ook in Noord-Holland zijn bussen bekogeld. In Haarlem ging in de nacht van zaterdag op zondag een stoeptegel door een ruit van een regiobus. Daarbij raakte een passagier gewond aan zijn hoofd. Verder werden bussen in Heemskerk, Zaandam en Nieuw-Vennep dit weekeinde met stenen belaagd. 

UPDATE: SINDS MAANDAG 14:45 RIJDEN DE BUSSEN WEER 

 

reacties (59)

 • Peter

   

  Na betweter annie marie jorritsma hadden we een menselijker burgemeester verwacht maar kijk hij wil nog stoerder overkomen dan Annie. Pfffff nog vier jaar

  reageer
 • Ikke

   

  Wanneer leren wij minder soft te worden. Je bent in Nederland met Nederlandse normen en waarden, wil of kun je je hier niet aan houden, ga dan weg! Maar wij, als Nederlander, blijven maar te lief en te zacht. Als deze jongens met hun 15-16 jaar al zo zijn, hoef je daar geen respect voor te hebben, dat hebben zij per slot van rekening ook niet voor een ander! Ik zeg, aanpakken!

  reageer
 • Hannes

   

  Wat wil je dan dat die Nederlander het moeten gaan doen. En wie gaat die softheid aanpakken. Geef de politie meer de vrijehand, die weten dondersgoed wel wat ze moeten doen, dan komen de Ouders vanzelf wel na een paar dagen hun tuig wel halen, en de school of werkgever, weet meteen wat ze erverder mee willen gaan doen. En dan pas kan je de zachtheid en softheid bepalen.

 • Flevoburger

   

  Het openbaar vervoer wordt dus stil gelegd omdat de gemeente / politie niet bij machte is om wat tegen een groepje puberende idioten te doen? De volgende keer allemaal lekker op zo'n links clubje stemmen en een lekker kopje thee met deze jongens gaan drinken.

  reageer
 • Japioo

   

  Men weet wie het zijn , foto's maken als bewijs , oppakken , ouders hun uitkering stopzetten , vliegticket kopen en vandaag nog terugzetten , kunnen ze in het RIF gebergte daar met stenen gooien , er is maar 1 remedie en dat us Keihard aanpakken en een voorbeeld stellen voor de rest , maar ik zal wel weer discrimineren , dus is er weer geen oplossing te vinden

  reageer
 • RobBeun

   

  Gelukkig woon ik niet in Almere, maar het is schandalig dat de inwoners moeten buigen voor een klein groepje raddraaiers. Nu de bewoners in de steek worden gelaten door hun burgemeester is het wellicht tijd om zelf actie te ondernemen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Francisca

   

  misschien mogen die jongeren niet mee naar moviepark germany vanuit kruidenwijk, volgens mij gaan ze vanuit een buurthuis volgende maand er naartoe

  reageer
 • Joost1960

   

  En de Burgemeester gaat een breiclubje in Almere Buiten openen. Man man man

  reageer
 • Jan

   

  Net als in Den Haag, spugende en scheldende schoffies op een scooter krijgen steun van Groen Links, degene die ze wil aanpakken worden veroordeeld.. De wereld op zijn kop. Zelfde gebeurde in Ede, journalisten worden bekogeld door de parels van de samenleving en de politie komt niet eens.. Is dit de maatschappij die de heren en dames van de linkse knuffelpartijen op het oog hebben? En D66 doet blijkbaar ook niets, de burgemeester negeert voorlopig blijkbaar alles.

  reageer
 • Jan

   

  Relschoppers bij AZC's staan voor de rechter, dit tuig krijgen ze niet eens te pakken, gevalletje meten met twee maten?

  reageer
 • Barbara

   

  Hoe zaken te ontwrichten zien deze gasten op film,TV en Internet. Ze hoeven het spelletje alleen maar na te spelen. Is hiermee de banlieue van Almere geboren? Hele politiekorps stelt weinig meer voor. Regering heeft het zo gewild. Leger kan de enige redding zijn. op elke hoek van de straat zet men er eentje neer, want jammer genoeg houd deze missere voorlopig niet op.

  reageer
 • Jordi

   

  Ik denk dat deze mensen veel en veel te weinig verwent worden. We moeten een werkgroep oprichten. Alle buurtvoorzieningen moeten worden uitgebreid minimaal met 100%. Al deze mensen moeten wekelijks van de gemeente een zak geld krijgen voor vermaak en kleding. Straffen wat een onzin als ze iets uithalen gewoon een aai over de bol en mensen zonder kleurtje verplicht iedere week naar de zonnebank.De bus(sen) waarvan de ruiten zijn ingegooid niet repareren net zoals dat gebeurd in veel afrikaanse landen. We moeten niet zeuren, maar gewoon een nog grotere en geldverslindende oplossing uit proberen. Ja belonen is toch beter dan straffen, en de kosten van aai naar paai 20.000 euro per individu. Fatsoen en respect bij brengen mag toch wat kosten.

  reageer
 • Piet Flet

   

  Even ter informatie: Burgemeester Franc Weerwind van Almere wil niet persoonlijk reageren op de kwestie rond de buslijn die in zijn stad is geschrapt vanwege terreurjeugd. Hij heeft vandaag geen tijd. (Bron Telegraaf). Alweer een probleem opgelost. Heerlijk zulke burgemeesters die hart hebben voor hun inwoners....

  reageer
 • Kees

   

  De burgemeester had vandaag geen tijd omdat hij een BREI winkel moest openen in Almere Haven !!!!!!!!!!!!!

 • Lely

   

  Misschien is er wel overleg over de kwestie??? Lijkt mij dan een stuk belangrijker dan persoonlijk de media te woord staan. Daar los je weinig mee op!

 • kruidenwijkbewoonster

   

  Waarom moet de gewone reiziger de dupe worden van stenen gooiende jongeren. Politie is alle avonden aanwezig geweest lees ik, maar verdwijnen ook gewoon weer. Waarom wordt er niks tegen die jongeren ondernomen? Als ik iemand op zijn kop sla omdat hij in mijn auto inbreekt , word ik opgepakt. Ik ben de weg kwijt. In wat voor wereld leven we toch?

  reageer
 • Pruttle

   

  Helaas moeten WEER de goede lijden onder de kwaden. De lieve jeugd uit de kruidenwijk (misschien wonen ze niet eens daar,) wordt bedankt. Helden zijn jullie! Waarom hooi je de stenen niet door de ruiten van je vader of moeders auto? Of door de voorruit van je eigen huis? En als jullie zo heldhaftig zijn, laat je gezicht zien...maar DAAR zijn ze te laf voor.

 • Donkeyman

   

  Ik lees dit met grote belangstelling vanuit mijn tuigvrije enclave. Ik zou graag willen weten uit welke etnische groep de daders komen. Ik lees hier niets over.

  reageer
 • Havenaar

   

  En alle ouderen die daar wonen dan? En alle kinderen die naar school moeten? Ik begrijp dat het rijden in Kruidenwijk nu lastig is, maar in plaats van dat ze de daders straffen, straffen ze nu de hele buurt...

  reageer
 • Robert

   

  De wijk en de ouders van deze jongeren dienen ook actie te ondernemen en niet op voorhand naar andere instanties te wijzen. Het lijkt mij onwaarschijnlijk dat alle de bewoners van deze wijk niet zouden weten wie bij het gooien van stenen (ook al zou dat klein grind zijn) betrokken zouden zijn.

  reageer
 • Steven Stedenwijker

   

  Ik ben blij dat die grote gezinnen nauwelijks bij ons in de buurt voor komen. Het lijkt wel een andere wereld.

  reageer
 • Antje Ha

   

  Kunnen die tweets weg? Het was waarschijnlijk de bedoeling vanuit de bus een aanval te filmen en zo een leuke bijdrage op facebook of instagram te kunnen zetten. Vrijwel zeker zijn er al eerder beelden gepost.

  reageer
 • Cas

   

  Er staat hier dus dat je bij de overige haltes wel kunt opstappen maar de bus stopte alleen bij Beatrixpark omdat de mensen van service en veiligheid zo vriendelijk waren om de buschauffeur even te bellen en te laten stoppen. Ik snap de maatregelen die connexxion neemt maar vind de informatie voorziening erg slecht en karig

  reageer
 • Freddie jr

   

  Over 3 weken is het gelukkig weer voorbij...

  reageer
 • Almin Deren

   

  Typisch Nederland: criminelen verzieken de buurt, en in plaats van te handhaven (wat kennelijk alleen gebeurt als het om parkeerbeleid van voertuigen gaat) ontvluchten we het probleem, waar de welwillende burger dan weer de dupe van wordt. Zeer ergerlijk.

  reageer
 • Boels

   

  Terreur en de politiek correcten zwijgen. Een samenscholingsverbod ligt toch voor de hand?

  reageer
 • .\/\/.

   

  En gaat dat helpen denk je?

 • Media geil

   

  Deze jongeren verdienen deze ophef niet... dit werkt bovendien als kettingreactie en brengt anderen weer op een negatief idee... In alle stilte een M.E. peloton erop af sturen en plat rammen... Meer aandacht moet het niet krijgen

  reageer
 • Almere gaat keihard achteruit!!

  reageer
 • Hans K

   

  Zou iemand zo vriendelijk willen zijn de site van Wikipedia bij te werken over deze wijk? Zeker laatste deel openbaar vervoer kan eruit, naast nog wat zinsdelen over de groenste wijk van Almere. Bedankt.

  reageer
 • wimjc

   

  Wij hebben 8 jaar in Almere in de Stripheldenbuurt gewoond. Diefstallen, pogingen tot inbraak, vernielingen, zakkenrollerij, gewapende overvallen in de supermarkt, schietpartijen, hennepkwekerijen en een bordeel in de straat, handel in harddrugs. Ook toen was het al gevaarlijk om met de bus te reizen. Dat er nu een busdienst wordt stilgelegd verbaasd ons niet. Weer een incident? Natuurlijk heeft die busmaatschappij groot gelijk om daar niet te rijden. Wat doet de politie? en de voor de openbare orde en veiligheid verantwoordelijke burgemeester? Gevangenissen weer open en onmiddellijk stoppen met taakstraffen.

  reageer
 • Chantal

   

  Rijden er wel bussen na noorderplassen??

  reageer
 • een tijdelijk samenscholing verbod instellen in bepaalde gebieden

  reageer
 • .\/\/.

   

  Ja, dat zal wel helpen.

 • mindseye

   

  in overvecht [utrecht] is gisteren ook weer een bus bekogeld met stenen en dat is ook niet de eerste keer.

  reageer
 • Carla

   

  Goede en zeer begrijpelijke beslissing van Connexxion! Hoop dat bewoners rondom deze 2 haltes daders aangeven, moeten van deze grote groep toch zeker aantal van dat gajes kennen. En dan dat gajes oppakken en zeer zwaar straffen en zeker niet met zo'n softe taakstraf, maar gewoon flink aantal jaren opbergen tussen zware criminelen of in een zeer strenge tuchtinstelling!

  reageer
 • Almeerdertd

   

  Dat zijn geen stenen, maar dat heet grind. Hele kleine steentjes die geen schade veroorzaken dus. Een enorm overtokken reactie van connexxion en onze burgemeester.

  reageer
 • Kareltje

   

  Als je de foto's van de schade hebt gezien, dan zou je moeten weten dat jouw reactie kant noch wal raakt.

 • Bromsnor

   

  Grind is ook steen en je krijgt er net zo goed schade van. Maar zo te lezen heeft u dader kennis. Wellicht tijd om zich te melden bij de politie?

 • Wimpie

   

  Ik zou zeggen oppakken die gastjes en een paar jaar brommen.

  reageer
 • kalknagel

   

  Misschien moet de politie eens ophouden met bepaalde groepen jongeren te pamperen! Grijp eens hard in..pak eens wat van die poupers op! Of zet preventief eens wat agenten bij de lidl op het plei. Meer, die alles in de gaten kunnen houden. Inmiddels staat er dagelijks een grote groep hangjongeren bij de lidl en niks of niemand die durft in te grijpen.. Niet raar dan dat deze jongens denken dat ze alles kunnen maken.

  reageer
 • Rob

   

  Zielige figuurtjes die dan doen. Geef je aan. Dan heb je ballen.

  reageer
 • Kruidenwijk Bewoner

   

  Meer beveiligingsambtenaren hier in de wijk zou een betere oplossing zijn. Nu zijn heel veel mensen die geen auto hebben, waaronder ook ouderen en kinderen, de dupe!

  reageer
 • Carla

   

  Hoezo meer beveiligingsambtenaren? Moet je dan voor dat gajes overheidsgeld (dus ons geld) uitgeven? Bij zo'n groot aantal van 30 à 40 criminelen heb je aan deze mensen ook niet veel, maar zou je een grote politiemacht in moeten zetten. De bewoners van de Kruidenwijk kennen ongetwijfeld aantal van dat gajes, geef ze gewoon aan. Diezelfde mensen (waaronder dus ouderen en kinderen) kunnen ook slachtoffer worden van zo'n steen door de ruit

 • Kimberly

   

  weet iemand of hij morgen anders de 153 in litartuurwijk rijd ???

  reageer
 • Roel

   

  Er is niemand maar dan ook niemand die iets tegen dit tuig onderneemt , zelfs politie houd ze liever de hand boven het hoofd ,op het moment dat je ze aanspreekt staan ze met 7 man sterk aan je deur dat je die koters niet tot de orde mag roepen . Vervolgens leg je uit dat dat de koters zijn die straks geen respect kennen voor de politie en dat ze maar iets anders moeten gaan doen

  reageer
 • Hans

   

  Ook in Utrecht Kanaleneiland en Haarlem Schalkwijk zijn vannacht bussen met stenen bekogeld.

  reageer
 • Robert

   

  Geweld is nooit goed te praten of aanvaardbaar maar een hele wijk uitsluiten van OV is ook onaanvaardbaar. Dus heeft wethouder Huis twee uitdagingen: optreden tegen dat tuig en tegelijk connexxion in kort geding voor de rechter slepen.

  reageer
 • Busreiziger

   

  en hoe moet ik nu naar en van mijn werk?

  reageer
 • Rutger

   

  Ga lekker fietsen.

 • Alli

   

  Vraag het die stenengooiers. Die brengen u wel op een scooter of in een BMW of Audi.

 • Anne

   

  Met de fiets?

 • Jos holtslag

   

  Verhuizen naar een beschaafd stukje Nederland. ....

 • Piet

   

  Bij de Lidl hang jeugd 20 man doet de politie niks aan Bekeuring is makkelijker

  reageer
 • Hans

   

  Ik begrijp de reactie van Connexxion, maar de, werkende, passagier moet het maar uitzoeken. De politie zou eens meer aandacht moeten geven aan dit soort dingen.

  reageer
 • M Janssen

   

  Denk dat connexxion zo langzamerhand de controles oom wel kan schrappen. Want als je zegt dat je door omstandigheden geen kaartje kon kopen, dan kunnen ze daar alleen maar begrip voor opbrengen zo vaak als de bussen niet rijden. Tuurlijk hebben ze een goede reden, maar dat hebben de mensen die geen kaartje kunnen kopen ook

  reageer
 • controleur

   

  Oke, Ik snap dat het wel eens kan voor komen dat u door omstandigheden geen kaartje kunt kopen. Maar komt het dan ook wel eens voor dat u in de winkel bent en uw boodschappen niet kunt betalen. Zegt u dan ook sorry door omstandigheden kan ik nu even niet voor het eten betalen, want daar moeten ze dan ook maar begrip voor hebben? Ik denk niet dat het u gaat lukken. Dus als u door omstandigheden geen kaartje kunt kopen, kunt u altijd nog de fiets pakken of lopen. het rommelt al een aantal dagen op de halte, en elke keer dat we er naar toe gaan worden we belaagd door een grote groep jongeren. En optreden is erg moeilijk omdat de jongetjes precies weten tot hoe ver ze mogen gaan. En wij moeten respect voor ze hebben, maar naar ons toe is er nul respect. Wij proberen het daar op te lossen en krijgen ook stenen naar ons hoofd geslingerd. En op een gegeven ogenblik is het gewoon klaar en kunnen wij ook niets meer. Dus dan moet het helaas maar op deze manier. Heel erg jammer. Maar als je met 5 personen tegen een groep van 40 staat ga je echt wel even nadenken. Ik hoop in ieder geval dat het snel opgelost word.

 • Bob

   

  Niks veranderd sinds ik daar 10 jaar geleden in de bus zat, het is blijkbaar erg moeilijk om deze gasten gewoon eens op te pakken. De politie weet allang wie het zijn maar net te weinig bewijs. Daarnaast staan ze toch altijd weer zo buiten.

  reageer
 • Claudia

   

  De chauffeur moet sneller beveiliging kunnen inschakelen. Hij/zij kan het ook niet alleen af in een bus en de passagiers durven ook niet meer voor elkaar op te nemen. Heb wel met een schreeuwende kerel in de bus gezeten die blanke vrouwen voor van alles en nog wat uitschold maar buschauffeur reed gewoon door alsof er niets aan de hand was. Kan allemaal gewoon hier. De bus had stilgezet moeten worden en meneer verwijderd!

  reageer
 • knelis

   

  Was er een camera aan bord zodat men die jongens op kan sporen die de deur forceerden en er uit sprongen die hebben ook wat te verandwoorden

  reageer
 • Kimberley hoorn

   

  Ja maar waar zijn in dit soort situaties de mensen die dit in goede banen moeten leiden? Waar is de politie, de handhaving, die mannen in gele pakjes die voor orde in de bus horen te zorgen? Nu rijden de bussen maar niet en moet iedereen noodgedwongen lopen? Hoeveel mensen er hier nu de dupe door zijn.. dit had beter geregeld moeten worden. Vervangend vervoer met desnoods die mannetjes in gele pakjes die je zoveel ziet wanneer er alleen boetes uitgeschreven worden maar dan om de orde te handhaven en zo de mensen die van het vervoer afhankelijk zijn helpen om van a naar b te komen. Slecht geregeld connextion.. en dan ben ok nog goed ter been.

  reageer
 • Job

   

  Om te beginnen kunnen bewoners wellicht zelf een buurtwacht vormen? Buurtbewoners zullen vast weten waar de jongeren wonen of vandaan komen.

 • Lexie

   

  En hoe gaan de bussen nu rijden dan? Vanuit muziekwijk moet men dan met een omweg naar almere cs ?

  reageer
 • Trein? 😕

 • Joris

   

  Ik snap de actie om het stoppen met rijden door Kruidenwijk helemaal, maar dat de passagiers uit andere wijken een ander alternatief moeten zoeken snap ik niet helemaal. De 6 kan gerust rijden door Noorderplassen. Er zijn hoet heel veel mensen die morgenochtend naar het centraal station moeten. Stuur gewoon bus 6 naar de Noorderplassen en laat hem dan via Muziekwijk naar het CS rijden. Scheelt een hoop passagiers een hoop problemen.

  reageer
 • bertus

   

  Hoe lang moet je nog doorgaan op deze manier, bij die overval is ¨ook¨ de passagier bedreigt en ook in de Kruidenwijk hebben passagiers risico gelopen. Hoe gestoord moet je zijn om uit een rijdende bus te springen. In deze wijk is het ook vaak een ¨spelletje¨ om aan de buitenkant de noodkraan te bedienen. Stop maar een week met rijden door deze wijk, weet ook dat vele gedupeerd zullen worden, maar dan gebeurt er misschien wat. Maar wat?? politie komt ter plaatse en iedereen is weg en inderdaad een samenscholingsverbod (tijdelijk) is een goed idee. Het lijkt me dat tegenwoordig een buschauffeur ook niet meer met plezier achter zijn stuur zit maar ja!!!! zal wel weer aan een verkeerde opvoeding van de jeugd liggen en alles maar afschuiven. De oplossing??? wie het weet mag het zeggen!!!!!

  reageer
 • Dennis

   

  Ik vind het prima dat ze de bussen na 10 uur niet meer laten Rijden maar overdag echt slecht ik snap het is vervelend maar somigen mensen is de bus on misbaar zorg ervoor dat er politie in de bussen mee rijdt en dat ze een helikopter kunnen inschakelen om De daders te pakken en dan niet naar halt nee gewoon naar de gevangenis

  reageer
 • Robby

   

  Poging tot doodslag is dit. Gisteren in Haarlem bijna een passagier dood door stenen. Stenen gooien is geen spelletje. Je brengt levens in gevaar. Tuig is rijp voor levenslang TBS.

  reageer
 • Henk

   

  Het kan in Almere

  reageer
 • Paul

   

  Sterke reactie en origineel ook

 • Wimpy

   

  Lekker origineel.

 • Kees

   

  Het begon in haarlem

 • Rob

   

  Wat lopen er toch een stel mafkezen rond in dit apenland

  reageer
 • Julia

   

  Ik geef ze groot gelijk. Hoe lang moeten die chauffeurs nog wachten tot er daadwerkelijk wordt ingegrepen? Het blijft bij pappen en nathouden. Ze zijn verantwoordelijk voor de passagiers. En dit is toch zeker niet wat men wil?

  reageer
 • mop

   

  Tuig van de straat oppakken hard aan het werk zetten; geen woorden voor dat dit getolereerd worf.

  reageer
 • Esther

   

  Dus de gewone reiziger wordt de dupe van de vandalen, treedt eens een keer keihard op, ipv pamperen en aanmelden bij bureau HALT. We hebben ze niet kunnen aanhouden ? Nee, door deze softe aanpak zal dat nooit lukken.

  reageer
 • Gerard

   

  Actie reactie, goede zaak van CXX Teveel overlast in kruidenwijk oost!

  reageer
 • Ik

   

  Haha goeie zaak gewoon lijndienst opheffen. In elk geval savonds en snachts. Ik geef ze groot gelijk!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert