Meeste Polen wonen in Zeewolde

ZEEWOLDE
In Zeewolde wonen naar verhouding de meeste Polen van Nederland. Ruim 4% van het aantal inwoners is Pool.

Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. In Flevoland wonen na Zeewolde de meeste Polen in Noordoostpolder, bijna 2%.

Sinds begin mei telt Nederland 150.000 inwoners van Poolse herkomst. Dat is een vervijfvoudiging ten opzichte van het jaar 2000. Sindsdien is Polen toegetreden tot de Europese Unie en hebben Poolse werknemers geen vergunning meer nodig om in Nederland te werken.

[https://localfocus2.appspot.com/575e6345b5ab3]

reacties (8)

 • Overlast

   

  Er is van het azc wel zeker grote overlast met name diefstal van fietsen alleen al vorige week 9 fietsen terug opgehaald door inwoners van zeewolde op het azc de beveiliging loopt gewoon mee met inwoners van zeewolde om hun fietsen terug te halen bij de action en lidl in zeewolde lijkt het wel de zwarte markt lopen bijna geen niet asiepzoekers meer ze houden zich op tussen de fietsen en laten mensen hun fietsen gewoonweg niet pakken

  reageer
 • Wim

   

  Het is nog steeds goed wonen in Zeewolde. 25 jaar geleden de beslissing genomen om in Zeewolde te komen wonen en ik ben Zeewoldenaar in hart een nieren. Samen met alle welwillende mensen.

  reageer
 • Saint

   

  Volgens mij was er een aantal jaren geleden afgesproken dat de Polen die in Zeewolde werken er ook mogen wonen. Nu werkt nog niet de helft in Zeewolde, maar in Lelystad en Almere. Afspraken zijn er om nagekomen te worden, nietwaar?

  reageer
 • Maarten

   

  Hoeveel zeewoldenaren werken erniet in lelystad en almere wat een zuren mensen allemaal onder iedere bevolkenkingsgroep zitten raddraaiers meeste die klagen moeten maar eens naar zichzelf kijken

 • Gaby

   

  Ook hier absoluut geen last van Polen of vluchtelingen . En Henk jij geeft aan dat je veel leest over overlast , misschien moet je het eerst zelf ondervonden ipv klakkeloos dingen te geloven die in de krant / social media staan . Zeewolde is een heerlijk dorp met een diversiteit aan bewoners .

  reageer
 • Ras

   

  Geen last maar wel 150000 banen kwijt tijdens de crisis iets waar je niet op zit te wachten aangezien polen geen 1 buitenlander toe laat.

 • Gaby

   

  Ook hier absoluut geen last van Polen of vluchtelingen . En Henk jij geeft aan dat je veel leest over overlast , misschien moet je het eerst zelf ondervonden ipv klakkeloos dingen te geloven die in de krant / social media staan . Zeewolde is een heerlijk dorp met een diversiteit aan bewoners .

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Piet Flet

   

  Nee hoor, niets aan de hand in Zeewolde. Als je hier bij de comments iets schrijft (wat gewoon de waarheid is), wordt je direct als leugenaar uitgemaakt door die paar fans van het azc en poolse gasten. Ik weet zeker dat er overlast is, elke dag weer. Dit wordt gewoon met de mantel der liefde bedekt want owee als je toch maar iets negatiefs durft te zeggen of te schrijven.... Denk nog een keertje na Henk, en ga anders een keer thee drinken met de burgemeester van Zeewolde, hij gaat je alles vertellen dat er niets en nooit iets gebeurd in zijn dorp. Jij hebt wel geluk dat je al aan de beurt komt voor een huis, diverse kinderen moeten noodgedwongen elders gaan wonen. Iets met anderen eerst geloof ik.

  reageer
 • vd berg

   

  En maar klagen kom eens met voorbeelden hebben meer last van de hangjongeren

 • Richard

   

  Bla bla...!!! Kunt u mij ook voorbeelden van de overlast door azielzoekers e/o Polen noemen? Ik heb ze namelijk nog niet gezien, gehoord of aan den lijve ondervonden. Dus graag even concreet met voorbeeldjes komen, please? Wat ik wel vaak zie, dat zijn door autochtone hangjongeren aangerichte vernielingen bij een buurycentrum in het dorpscentrum. Maar dat is 'eigen' tuig en telt in uw ogen niet, waarschijnlijk...! Word soms zóóó moe van dit soort niet onderbouwd gemekker...! Weltrusten, Piet!

 • De Vries

   

  En straks de Oekraïne bij de EU. Dan weten we wat ons te wachten staat.

  reageer
 • Henk

   

  Nou het word steeds onaantrekkelijker om in Zeewolde te gaan wonen. Ben bijna aan de beurt voor een woning maar begin steeds meer te twijfelen. Lees veel over overlast door asielzoelers en nu lees ik veel Polen al heb je daar geen last van maar het kan natuurlijk nooit lang goed gaan met zulke aantallen. Misschien toch maar uitwijken naar ja iemand een idee

  reageer
 • Jeroen

   

  En vergeet niet dat in 2018 hier de vliegtuigen op 600 meter hoogte overkomen. Wat denk je dat dat aan overlast gaat geven... Wij zijn al aan het kijken voor een andere woning.

 • Zeewoldense

   

  Beste Henk, ik woon in Zeewolde en heb tot nu toe totaal geen hinder van Polen of asielzoekers ondervonden. De meeste hinder hier in het dorp komt van autochtonen die met hun telefoon zitten te spelen achter het stuur...;-)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert